تاریخچه کشاورزی به هزاران سال گذشته باز میگردد و در طول این سالها بشر توانسته به تجربیات، تجهیزات و ادوات جدیدی برای بیشترین بهره وری از زمین دست پیدا کند. تجربیات و تجهیزاتی که وسعت کشاورزی را از قطعات زمینهای کوچک به چندین هکتار افزایش داده و توانسته محصولات بیشتری را تولید کند. اگر در گذشته انسان از 100 متر زمین میتوانست 500 کیلو سیب به دست آورد با لوازم و تجهیزات جدید میتواند این میزان را دو یا چندبرابر کند. یکی از این تجهیزات که توانسته به کمک کشاورزی و کشاورزان بیاید، انواع سمپاش است، سمپاشی سموم روی محصولات آنها از گزند آفات در امان نگه داشته و میتواند سود بیشتری عاید کشاورزان کند. اما چند مدل سمپاش داریم؟ هر یک از انواع سمپاش برای چه کاری مناسب است؟ آیا سمپاشی کشاورزی با سمپاشی منازل فرق میکند و آیا برای سمپاشی منازل و زمین کشاورزی، سمپاشهای متفاوتی وجود دارد؟ در این مطلب علاوه بر پاسخ به این سوالات، انواع سمپاشها را معرفی کرده و مشخصات آنها را بیان میکنیم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
انواع سمپاش برای کارهای کوچک و بزرگ براساس نوع کاربری
سمپاشها با توجه به میزان و حجم مخازن آنها تقسیم بندی میشوند. برخی مخازن کوچکی داشته و برای کارهای کوچک به کار میآیند این سمپاشها حدودا 2 تا 8 لیتر گنجایش دارند، برخی دیگر از سمپاشهای مخازن بزرگتری دارند مثلا سمپاش شارژِی پشتی 20 لیتر گنجایش دارد و برای کارهای متوسط میتوان استفاده کرد. از جمله دیگر این سمپاشها سمپاشهای بزرگتری مثل سمپاش فرغونی و زنبه ای و … است. اما برای اینکه بتوانیم به یک دسته بندی خوب برسیم ما سمپاشها را به دو دسته کلی تقسیم میکنیم و سپس در زیر مجموعه این دو دسته، سایر سمپاشها را معرفی میکنیم. اما این دو دسته کلی کدام است؟
- سمپاشهای زراعتی
- سمپاشهای باغبانی
در جدول زیر میتوانید این دو دسته و زیر شاخههای آنها را مشاهده کنید:
انواع سم پاش زراعتی |
سمپاش اتومایزر پشتی |
سمپاش میکرونر پشتی |
|
سمپاش پشت تراکتوری بوم دار |
|
انواع سمپاش باغبانی |
سمپاش تلمبه ای دستی پشتی |
سمپاش کتابی شارژی پشتی دوکاره |
|
سمپاش پشتی موتوری |
|
سمپاش فرغونی |
|
سمپاش زنبه ای |
1- بررسی انواع سمپاش زراعتی
سمپاشهای زراعتی سمپاشهایی است که برای کارهای بزرگ کشاورزی به ویژه روی زمینها، مزارع، شالیزارها، گندمزارها، مزارع یونجه و غیره مناسب است. این سمپاشها حجم و اندازه بزرگی داشته و در کمترین زمان بیشترین مساحت را سمپاشی میکنند. در ادامه به انواع سمپاش زراعتی اشاره میکنیم:
سمپاش اتومایزر پشتی
سمپاش اتومایزر نوعی سمپاش است که با داشتن یک موتور دو زمانه و همچنین یک توربین جریان هوا را با شدت زیادی وارد مخزن کرده و عملیات سمپاشی را انجام میدهد. برای تنظیم جهت اسپری شدن سم، یک پیچ قابل تنظیم روی لوله خرطومی سمپاشی آن وجود دارد که کار را برای کاربر راحت میکند. از سمپاش اتومایزر پشتی برای کارهای زراعتی استفاده شده و مخزن آن 12 لیتر ظرفیت دارد. سمپاش اتومازیزر کیفیت چندانی ندارد چراکه قطر قطراتی که تولید میکند بزرگ بوده و تمام سطح گیاه را پوشش نمیدهد. هرچند با نصب انواع هدل میکرونر میتوان آنرا تنظیم کرد اما به هزینه آن نمیارزد. این سمپاش مخصوص قارچ کشی و حشره کشی است و به درد علف کشی نمیخورد. طول پاشش سمپاش اتومایزر پشتی که به سمپاش خرطومی نیز معروف است 4 متر است بنابراین در مقایسه با سمپاش پشتی شارژی قدرت کمتری دارد.
موتور این دستگاه از نوع بنزینی بوده بنابراین انواع آلودگی صوتی و محیط زیستی را باید از آن انتظار داشته باشید. فشار اکثر اینگونه سمپاشها حدودا 1 لیتر در دقیقه است.
سمپاش میکرونر پشتی
سمپاش میکرونر پشتی برندهای مختلف دارد اما یک مدل از مشهورترین برندهای این سمپاش، برند SKN است. فرآیند کاری این سمپاش استفاده از نیروی گریز از مرکز است. با گردش موتور و ایجاد نیروی گریز از مرکز سم به صورت قطرات درآمده و به بیرون پرتاب میشود. این سمپاشها از متداولترین انواع و پرفروشترین سمپاشها هستند که تکنولوژی آنها فراگیری بسیاری دارد. ضمن اینکه هزینه تعمیر و نگهداری آنها نیز کمتر است. راندمان کاری سمپاش میکرونر پشتی متوسط است. قیمت این سمپاش نیز در دسته محصولات مقرون به صرفه قرار میگیرد.
سمپاش پشت تراکتوری بوم دار
برای کارهای زراعتی بزرگ و مزارع با هکتار زیاد مانند گندمزارها، شالیزارها، زمینهای یونجه و غیره نوعی سمپاش وجود دارد به نام سمپاش پشت تراکتوری بوم دار که مخصوص این کار طراحی شده است. مخازن این سمپاش بین 400 تا 500 لیتر گنجایش داشته و با داشتن یک بوم بلند به طول هشت متر میتواند مساحت بسیاری را در مدت زمان کمی سمپاشی کند. بوم وسیلهای بلند است که به فواصل منظم حفرههایی روی آن وجود دارد و در حالی که سم از آنها خارج شده و سموم خارج شده نسبت به هم همپوشانی دارند. در ایران بیشتر از سمپاش پشت تراکتوری با بوم هشت متری استفاده میشود اما این میزان برای زمینهای خیلی بزرگ تا 40 متر نیز افزایش مییابد که کار کالیبراسیون آن بسیار سختتر است.
قیمت سمپاش پشت تراکتوری بوم دار به دلیل داشتن تجهیزات زیاد، از انواع سمپاشها بیشتر است؛ این سمپاش از طریق دو بازوی هیدرولیکی به قسمت PTO تراکتور نصب شده و با حرکت منظم و یکنواخت تراکتور زمین کشاورزی سمپاشی میشود، گفتنی است پمپ این سم پاش ها از نوع دیافراگمی است.
2- بررسی انواع سمپاش باغبانی
این سمپاشها حجم و اندازه کوچکی داشته و معمولا برای باغها، دامداریها، مرغداریها و سمپاشی درختان میوه مورد استفاده قرار میگیرد در ادامه به مهمترین انواع سمپاشهای باغی اشاره شده است.
سمپاش تلمبه ای دستی پشتی
این سمپاش داری مخازنی بین 10 الی 30 لیتر هستند؛ جنس بدنه آنها استیل بوده و بهصورت محدب است، از این سمپاش در ایران برای گلابپاشی نیز استفاده میشود. شکل ظاهری مخزن سمپاش تلمبهای دستی پشتی استوانهایشکل است. فرایند کاری در این سمپاش ایجاد فشار هوا بهوسیله تلمبه است. یک اهرم در کنار این سمپاش وجود دارد که بهوسیله آن فشار هوا داخل مخزن ایجاد شده و سم به بیرون اسپری میشود. به دلیل دستی بودن لازم است هر بار اهرم را جهت ایجاد فشار تلمبه بزنید. زمانی که این کار را انجام میدهید سمپاش قطرات ریزتری را اسپری میکند برای همین باید دائماً تلمبه را به حرکت درآورید. این سمپاش برای درختان و بوتهها مناسب است اما برای علف کشی چندان مناسب نیست.
سمپاش کتابی شارژی پشتی دوکاره
یکی از متداولترین انواع سمپاش، نوع شارژی برقی است که با داشتن یک کولهپشتی روی شانههای اپراتور سوار شده و کار میکند. این سمپاش نیز مجهز به لانس 50 سانتی و یک شیلنگ یک و نیم متری است که با داشتن یک موتور قابل شارژ و باتری لیتیومی 12 ولتی امکان کاربری دوکاره را برای شما فراهم میکند. در واقع هم کاربری دستی داشته و هم قابلیت استفاده بهصورت شارژی، ازاینرو در هنگام کار هرگاه شارژ دستگاه تمام شد میتوانید از طریق اهرم فشار و تلمبه، فشار هوا ایجاد کرده و کار سمپاشی را انجام دهید.
از این سمپاش برای استفاده در باغهای میوه و مرکبات، بوتهها، درختان متوسط، مرغداریها و ضدعفونی کردن محیطهای عمومی و غیره استفاده کرد.
سمپاش پشتی موتوری
این سمپاش نیز از جمله سمپاشهایی است که مجهز به شیلنگ و لانس است و از همین جهت برای کارهای باغبانی مناسب است. فشار درون مخزن از طریق یک موتور دو زمانه ایجاد شده و سم با فشار زیاد به بیرون اسپری میشود. بهصورت استاندارد، این سمپاشها مخازنی بین 20 تا 30 لیتر دارند و با استفاده از لانس میتوان زوایای مختلفی را سمپاشی کرد. امکان تنظیم قطر قطرات سم بهوسیله لانس وجود دارد. مزیت این سمپاشها یکنواختی پاشش سم بوده و قطرات آن پودری میشود ازاینجهت در زمره بهترین سمپاشها جای میگیرند.
سمپاش فرغونی
سمپاش فرغونی در دسته سمپاشهای بزرگ بهحساب میآید. این سمپاش مجهز به یک موتور چهارزمانه است که میتوان موتور تک روبین، هوندا، لانسین و غیره را روی آن نصب کرد همچنین یک پمپ روی آن بسته شده و موتور از طریق تسمه به پمپ متصل شده تا با حرکت موتور، پمپ به گردش درآید. مخازن این سمپاش روی یکپایه فلزی فرغونی شکل قرار گرفته و در انتهای آن نیز موتور و پمپ نصب شده است. پمپ این دستگاه از نوع پیستونی بوده و کیفیت سمپاشی بالایی دارد. یکی از مزایای این پمپهای این است که چند خروجی داشته و بهصورت همزمان میتوانید با اتصال دو شیلنگ کار سمپاشی را انجام دهید. سمپاش فرغونی تا حدود 20 متر سم را پرتاب کرده و جزو بهترین انواع سمپاش به لحاظ ایجاد قطرات ریز است.
برای استفاده از این سمپاش باید شیلنگ و لانس تهیه کرد، شیلنگهای 50 متری و بیشتر برای این دستگاه موجود است و بهتر است از لانسهای استیل استفاده کنید. این سمپاش برای کارهای باغبانی مناسب است نه کشاورزی و زراعتی.
سمپاش زنبه ای
سمپاش زنبهای تفاوتی با سمپاش فرغونی به لحاظ موتور و پمپ پیستونی ندارد و تنها تفاوت آن با سمپاش فرغونی، این است که چارچوب آن ثابت بوده و فاقد چرخ است؛ بنابراین باید سمپاش را در یک جای مشخص گذاشته و با استفاده از شیلنگهای بلند کار سمپاشی را انجام دهید. برای این سمپاش میتوان از مخازن ثابت با ظرفیت بسیار بالا استفاده کرد.
برای خرید انواع سمپاش و همچنین دریافت اطلاعات کاملی از جمله قیمت انواع سمپاش میتوانید به فروشگاه اینترنتی ابزارینو مراجعه کرده و در صورت نیاز محصول موردنظر خود را خریداری کنید.
جهت خریدسمپاش برقی فرغونی یازمبه ای بهمراه 100مترشیلنک باکیفیت وبادوام اهنمایی ودرخواست مشاوره دارم ممنون ازشما
راهنمایی درخصوص خریدسمپاش برقی زمبه ای یافرغونی بهمراه100مترشیلنگ باکیفیت وبادوام