
سمپاشی از جمله اموری در کشاورزی است که زمان مشخصی دارد و نباید خارج از آن زمان کار سمپاشی را انجام داد، اگر علاقهمند به علوم کشاورزی و باغبانی باشید حتما میدانید که عملیات سمپاشی امروزه به صورت یک فرآیند ضروری برای محصولات کشاورزی انجام میشود تا هم توان تولید انبوه محصولات کشاورزی را افزایش داده و هم از ضررهای اقتصادی به وسیله حمله آفات بکاهد. از جمله زمانهایی که باید سمپاشی در آن انجام شود سمپاشی پاییزه است. در این مطلب مختصری درباره اصول سمپاشی پاییزه درختان برای شما به صورت نکته به نکته توضیح خواهیم داد.
اصل اول
آنچه در این مطلب میخوانید:
زمان سمپاشی پاییزه درختان میوه چه وقتی است؟
پاییز از ابتدای مهرماه آغاز شده و تا انتهای آذرماه ادامه دارد، در واقع زمانی که میگوییم سمپاشی پاییزه منظورمان این نیست که هر زمانی از ابتدای تا انتهای فصل پاییز میتوان سمپاشی پاییزه را انجام داد؛ بلکه در فصل پاییز نیز زمان مشخصی وجود دارد که بهترین اثر را دارد. بهترین زمان سمپاشی پاییزه وقتی است که برگ ریزان درختان به آن میگویند این زمان معمولا از اواسط آذرماه شروع میشود و شما 15 روز فرصت دارید کار سمپاشی پاییزه را به انجام برسانید. بعد از سمپاشی پاییزه نوبت به سمپاشی زمستانه است که اصول آن را میتوانید در مطلب زیر مطالعه کنید.
مقاله مرتبط: سمپاشی زمستانه؛ بهترین زمان برای انجام سمپاشی درختان
کیفیت سمپاشی پاییزه درختان به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها سمپاش است، بنابراین حتما باید یک سمپاش خوب خریداری کنید؛ برای مشاهده بهترین سمپاشهای پاییزی روی لینک زیر کلیک کنید.
اصل دوم
به کیفیت سمپاشی پاییزه درختان توجه کنید
بهتر است در سمپاشی پاییزه درختان ابتدا ساقه یا تنه اصلی درخت و شاخههای اصلی آن را تمیز کنید. برای این کار به روشهای سادهای مانند کشیدن اسفنج یا یا اسکاچ روی تنه درخت میتوانید کار را انجام دهید. همچنین میتوانید مقداری روغن ولک را با استفاده از گونی روی تنه درخت بکشید.
اصل سوم
سمپاشی پاییزه را در زمانهای غیربارانی انجام دهید
توجه داشته باشید که محلول سمی شما باید به صورت یکنواخت روی درخت پاشیده شود اما قبل از سمپاشی حتما اطلاعات هواشناسی را چک کنید، 24 تا 48 ساعت بعد از پایان سمپاشی اگر بارندگی آغاز شود اثر سمپاشی از بین خواهد رفت. بنابراین حتما زمانی این کار را انجام دهید که از صاف بودن هوا اطمینان دارد تا بهترین بازدهی را از سمپاشی پاییزه درختان دریافت کنید.
اصل چهارم
حتما از وسایل ایمنی در هنگام سمپاشی پاییزه استفاده کنید
هوای پاییز، سرد و موزی است بنابراین حتما از لباس مناسب استفاده کنید، علاوه بر این حتما میدانید که سموم در هوا منتشر شده و به راحتی وارد مجاری تنفسی شما شده و میتواند برای ریهها و دستگاه گوارشی شما آسیب زا باشد. بنابراین حتما از ماسکهای مخصوص این کار استفاده کنید. برخی از سموم از راه پوست جذب میشوند، ضمن اینکه باید از دستکش ایمنی نیز بهره ببرید به خاطر داشته باشید که حتما یک عینک هم برای چشمان خود تهیه کنید، عینک باید به گونهای باشد که دور تا دور چشم شما را بپوشاند.
اصل پنجم
یک سمپاش خوب و استاندارد برای سمپاشی پاییزه انتخاب کنید
بهترین سمپاش برای سمپاشی پاییزه به مساحت باغ شما بستگی دارد، اما معمولا ما سه مدل سمپاش را توصیه میکنیم که به سمپاشهای باغی شهرت دارند.
- سمپاش شارژی پشتی: این سمپاش دارای مخزنی 20 لیتری است که به وسیله لانس میتوانید به راحتی قطر قطرات سم را مشخص کنید چراکه دارای پیچ تنظیم است. سمپاش شارژی کوله ای دارای یک باتری لیتیومی 12 ولت است، این سمپاش دوکاره بوده یعنی هم به صورت دستی میتوانید از آن استفاده کنید و هم به صورت شارژی. اگر به مدت دو ساعت سمپاش شارژی برقی را شارژ کنید به مدت 7 ساعت متوالی میتوانید از آن استفاده کنید، سمپاش شارژی کولی برای انواع باغهای یک هکتاری و کمتر مناسب است. فشار این سمپاشهای 4.5 بار است.
- سمپاش فرغونی: یکی از بهترین سمپاشها بوده که یک نمونه عالی آن سمپاش فرغونی با پمپ 45 بار و موتور 5 اسب روبین است. این سمپاش روی یک شاسی چرخدار سوار بوده و قدرت بسیار بالایی دارد و برای سمپاشی پاییزه انواع باغهای با بیش از یک هکتاری مناسب است.
- سمپاش زنبه ای: سمپاش زنبه ای مانند سمپاش فرغونی است که یک مدل آن سمپاش زنبه ای با پمپ 45 بار و موتور روبین 5 اسب بخار است. تفاوت این سمپاش، شاسی ثابت آن است که روی چهار پایه قرار میگیرد. مخزن این سمپاش 100 لیتر است و با استفاده از شیلنگ سمپاشهای بلند و لانس سمپاشی میتوان سمپاشی پاییزه را انجام داد.
مقاله مرتبط: چند نوع سمپاش داریم و هر سمپاش برای چه کاری مناسب است؟