
یکی از محصولاتی که در دست آتش نشانها دیدهاید اما برای آبیاری و در امور کشاورزی هم استفاده میشود، شیلنگ آتش نشانی است. گرچه این شیلنگ به صورت اختصاصی برای اطفاء حریق طراحی شده است اما موارد استفاده از این محصول، منحصر به آتشنشانها نیست. هرچند بین شینلگ آتش نشانی اصلی با شیلنگهایی که برای آبیاری استفاده میکنند تفاوتهایی از نظر کیفی وجود دارد با این حال میتوان از آنها برای امور کشاورزی هم میتوان بهره برد. در ادامه این مطلب به این سوال که شیلنگ آتش نشانی چیست پاسخ خواهیم داد. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
انواع شیلنگ آتش نشانی کدام است؟
شیلنگهای آتش نشانی به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
- شیلنگ آتش نشانی برزنتی (نرم)
- شیلنگ آتش نشانی پلاستیکی (سخت)
شیلنگ آتش نشانی برزنتی یا نرم
به این محصول شیلنگ اب برزنتی هم گفته میشود و از آن برای انواع موتور پمپ آب استفاده میکنند. همانگونه که در آغاز مطلب گفتیم، این شیلنگ برای کارهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. شیلنگ اب برزنتی همان شیلنگ آتش نشانی است و هیچ تفاوتی با هم ندارد اما برای کار اطفاء حریق باید از شیلنگ آتش نشانی اصلی استفاده کرد که تحمل بار بیشتری دارد. کیفیت متریال این شیلنگ بسیار بالا است به گونهای که در درجه حرارت بالا و سوزان هم تاب مقاومت میآورد.
اما شیلنگ اب برزنتی اینگونه نیست و مقاومت کمتری دارد. هرچند انعطاف پذیری بالایی داشته و در برابر دمای هوای بالا مقاومت بسیار خوبی دارد اما کیفیت شیلنگ آتش نشانی را ندارد.
شیلنگ آتش نشانی سخت یا پلاستیکی
این شینلگها شبیه همین شیلنگهای معمولی آب است البته قطر آنها بیشتر است و رنگ آنها نیز معمولا قرمز رنگ است. اما به لحاظ کیفی خیلی متفاوت از هم هستند. گرچه به آنها شیلنگ سخت گفته میشود اما بسیار منعطف و نرم هستند و به مقاومت کششی بالایی دارند.
سایز شیلنگ آتش نشانی
شیلنگ آتش نشانی یا شیلنگ اب برزنتی اندازههای مختلفی دارد که عبارتند از:
- یک اینچ
- 2 اینچ
- 3 اینچ
- 4 اینچ
اگر بخواهید از شیلنگ آتش نشانی برای آبیاری باغ و زمین کشاورزی استفاده کنید، باید اندازه متناسب با موتور پمپ آب خود را خریداری کنید.
همانطور که میدانید هر موتور پمپ آبی چه از نوع دیزلی باشد و چه از نوع بنزینی، دارای یک دهانه ورودی و خروجی است که اندازه مشخصی دارد که از 1 تا 4 اینچ متغیر است. در واقع هرچه دهانه موتور پمپ آب بزرگتر میشود، میزان آبدهی آن نیز افزایش مییابد. بنابراین شیلنگ آتش نشانیای که میخواهید خریداری کنید باید هم اندازه دهانه ورودی و خروجی پمپ باشد.
طول شیلنگ اتش نشانی
طول شیلنگ آتش نشانی نیز فاکتور مهم دیگری است که باید از آن در هنگام خرید خبر داشته باشید. معمولا این شیلنگها دارای توپهای 50 متری است اما اندازههای مختلف 15 متری، 18 متری، 25 متری، 30 متری و 36 متری آن نیز وجود دارد. در نحوه بستن شیلنگ آتش نشانی روی دهانه خروجی موتور پمپ آب، باید از بستهای مخصوص استفاده کرد، این نکته را نیز فراموش نکنید که متراژ شیلنگ اتش نشانی باید متناسب با میزان هد پمپ باشد.
برای اینکه استاندارد شیلنگ های آتش نشانی را رعایت کنید باید از این شیلنگ برای دهانه خروجی موتور پمپ استفاده کنید و برای دهانه ورودی از شیلنگ آب خرطومی بهره ببرید.
ممکن است سوال کنید اگر اندازه شیلنگی که میخواهید بیش از 50 متر بود چه باید کرد؟ در پاسخ باید گفت میتوان با استفاده از بستهای مخصوص دو شیلنگ را به هم متصل کرد. به این صورت طول شیلنگ های آتش نشانی افزایش پیدا خواهد کرد.