
یکی از انواع مدلهای سمپاش، سمپاش زنبهای است که موتور و پمپ آن روی یک شاسی بدون مخزن کوپله شده و برای انجام عملیات سمپاشی در مزارع، زمینهای کشاورزی و باغات مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع از این دستگاه برای کارهای با مقیاس زیاد بهره میبرند و از آنجایی که دربردارنده موتور و پمپ پرقدرتی است میتوان به صورت مداوم تا چندساعت با آن کار کرد. برای کار با این سمپاش باید نکاتی را به خاطر داشته باشید، نحوه کار با سمپاش زنبهای، عنوان مطلبی است که در ادامه برای شما به رشته تحریر در آوردهایم بنابراین اگر شما هم جزو کسانی هستید که این دستگاه را خریداری کرده اما شیوه کار با سمپاش زنبه ای را بلد نیستید بهتر است تا پایان این مطلب را بخوانید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- مرحله یک- انتخاب جای مناسب برای سمپاش زنبه ای
- مرحله دوم- بستن تجهیزات و اتصالات سمپاش
- مرحله سوم- بستن لانس به شیلنگ سمپاش زنبه ای
- مرحله چهارم- روشن کردن موتور سمپاش زنبهای
- مرحله پنجم- تنظیم نوع پاشش لانس سمپاش
- مرحله ششم- تنظیم فشار پمپ سمپاش
- مرحله هفتم- استفاده از لوازم ایمنی هنگام کار با سمپاش زنبهای
- مرحله هشتم- چند توصیه ایمنی برای کار با سمپاش زنبه ای
مرحله یک- انتخاب جای مناسب برای سمپاش زنبه ای
از آنجایی که سمپاش زنبهای فاقد چرخ برای جابجایی است و تنها از یک چارچوب فلزی برخوردار است که قسمتهای مختلف سمپاش روی آن نصب شده است بهتر است برای کار با دستگاه، آنرا به مرکز زمین یا باغی که قصد سمپاشی آن را دارید منتقل کنید تا با استفاده از شیلنگهای 40 و 50 متری به راحتی بدون نیاز به جابجایی سمپاش، به اکثر نقاط باغ یا زمین دسترسی داشته و کار سمپاشی را انجام دهید. بنابراین یک سطح کاملا صاف و خشک را در نظر بگیرید، بهتر است برای اطمینان بیشتر یک تخته چوب یا چند عدد آجر زیر سمپاش زنبهای قرار دهید حتی میتوانید از تایرهای بلااستفاده بهره برده و یک عدد لاستیک ماشین زیر دستگاه خود قرار دهید.
مرحله دوم- بستن تجهیزات و اتصالات سمپاش
سمپاش زنبهای دارای چند عدد شیلنگ است که باید آنها را به قسمت پمپ وصل کنید. روی پمپ دستگاه سمپاش زنبه ای چهار عدد خروجی رزوهای (در برخی دستگاهها 5 عدد خروجی) وجود دارد. سه عدد از این خروجیها در قسمت جلویی قرار داشته و یک عدد در سمت راست پمپ قرار گرفته است.
برای اینکه پمپ به صورت خشک کار نکند و همچنین محلول سمی دائم در حال ترکیب باشد تا دچار ته نشینی نشود، یک عدد شیلنگ 14 میلیمتری را به خروجی جلویی که اندازه بزرگتری دارد وصل کرده و یک شیلنگ دیگر با همین اندازه را به حفره سمت راست موتور متصل میکنیم و سپس سر هر دو شیلنگ را درون مخزن سم قرار میدهیم. به این ترتیب محلول مایع دائما در حال گردش است و پمپ خشک کار نمیکند.
دو خروجی دیگر نیز جای دو عدد شیلنگ با سایز 8 میلیمتر است که در واقع با بستن آنها، دو نفر کاربر به صورت همزمان میتوانند عملیات سمپاشی را انجام دهند. به این نکته توجه کنید که قبل از نصب شیلنگها، واشرهای آن را داخل مهره هرزگرد قرار دهید تا کاملا آببندی شوند.
مرحله سوم- بستن لانس به شیلنگ سمپاش زنبه ای
حالا نوبت به بستن لانس به شیلنگ سمپاش زنبه ای میرسد. سر آزاد شیلنگ را به قسمت رزوهای لانس متصل کنید، پیش از این کار واشر لاستیکی را داخل مهره هرزگرد شیلنگ قرار دهید سپس با استفاده از آچار فرانسه، مهره را کاملا به لانس محکم کنید.
مرحله چهارم- روشن کردن موتور سمپاش زنبهای
موتور این دستگاه مثل بیشتر موتورهای چهارزمانه و تک سیلندر که با بنزین کار میکنند روشن میشوند و با روشن شدن موتور، پمپ نیز به وسیله تسمهها به حرکت در میآید. برای روشن کردن دستگاه مراحل زیر را طی کنید:
- کلید پاور را روی حالت روشن قرار دهید.
- دریچه گاز را تا میانه جلو ببرید.
- ساسات را بکشید.
- هندل را کشیده تا موتور روشن شود.
- بعد از 10 ثانیه ساسات را ببندید.
مرحله پنجم- تنظیم نوع پاشش لانس سمپاش
به وسیله لانس سمپاش میتوانید نوع پاشش سم را تعیین کنید، هم میتوانید سم را به صورت خطی بپاشید و هم به صورت پودری، برای این کار باید از دسته پلاستیکی قابل تنظیم که در انتهای لانس وجود دارد استفاده کنید، هر قدر این دسته را سفتتر کنید، سم پودریتر پاشیده خواهد شد و هرقدر آنرا شل کنید، سم به صورت خطی پرتاب خواهد شد. معمولا از صفر تا 40 درجه میتوانید نوع پاشش را تنظیم کنید.
مرحله ششم- تنظیم فشار پمپ سمپاش
معمولا به وسیله یک سمپاش زنبهای میتوانید تا فاصله 12 متری سم را پرتاب کنید با این حال برای اینکه فشار دستگاه کم یا زیاد شود باید از فلکه قرمز رنگی که روی پمپ قرار گرفته استفاده کنید. با پیچاندن این فلکه فشار دستگاه شما کم یا زیاد خواهد شد.
مرحله هفتم- استفاده از لوازم ایمنی هنگام کار با سمپاش زنبهای
برای کار با سمپاش حتما از عینک مخصوص استفاده کنید تا سم داخل چشمان شما نرود، مهمتر از آن، باید از یک ماسک فیلتردار استفاده کنید، همانگونه که میدانید این سموم میتواند برای انسان آسیبهای زیادی به همراه داشته باشد بنابراین باید به وسیله ماسک از نفوذ آنها به دهان و حلق و سینه جلوگیری کرد.
مرحله هشتم- چند توصیه ایمنی برای کار با سمپاش زنبه ای
برای کار با هر دستگاهی باید برخی نکات ایمنی را در نظر گرفت تا هم آسیبی به کاربر وارد نشود و هم از صدمات احتمالی به دستگاه جلوگیری به عمل آورد، اما این نکات کدام است؟
- هرگز نگذارید مخزن سم خالی شود؛ در واقع خالی بودن مخزن به این معنی است که پمپ سمپاش خشک کار خواهد کرد که این کار باعث آسیب جدی به دستگاه خواهد شد.
- حتما هر دو شیلنگ ورودی و خروجی سم را بسته و آنرا داخل مخزن قرار دهید.
- سمپاش را روی یک سطح صاف قرار دهید به گونهای که احتمال چپه شدن آن وجود نداشته باشد.
- روغن موتور را چک کنید و هیچگاه از موتور در حالی که روغن ندارد استفاده نکنید.
- حتما از لوازم ایمنی مخصوص این کار استفاده کنید.