کولتیواتور و روتیواتور؛ دستگاه‌هایی برای نرم‌کردن و شخم‌زدن خاک

ابزارآلات و تجهیزاتی کشاورزی تنوع بسیار زیادی دارد، ابزارهای جدید همان کار گذشته را می‌کنند با این تفاوت که امروزه کار دیگر کار انسان راحت‌تر شده است. اگر قبلاً از گاو آهن، داس، بیل و کلنگ و غیره استفاده می‌شد امروزه از کمباین، تراکتور، چاله کن و غیره استفاده می‌کنند. یکی از وسایل بسیار پرکاربرد کولتیواتور است، وسیله‌ای بسیار کارآمد که بسیاری از کشاورزان و باغبان‌ها از آن استفاده می‌کنند. برای آگاهی درباره این محصول ادامه همین مطلب را بخوانید.

کولتیواتور چیست؟

کولتیواتر (cultivator) یک واژه انگلیسی است به معنی کِشتکار، ماشین شخم‌زنی و علف هرزه کنی. کولتیواتور از جمله تجهیزات مرتبط با خاک است که بعد از مراحل اولیه خاک‌ورزی از آن استفاده می‌کنند. در حقیقت کولتیواتور بیشتر برای کار روی لایه‌های سطحی خاک است. از جمله کارهایی که با کولتیواتور می‌توان انجام داد عبارت‌اند از:

  • بذرکاری
  • حذف علف‌های هرز
  • شخم‌زنی خاک
  • نرم کردن خاک
  • هَم زدن لایه‌های خاک
  • سله شکنی خاک
  • کشت‌کاری
  • درو کردن محصول
  • تسطیح زمین و

نکته مهم: کولتیواتور دارای تیغه‌های داسی شکل هستند که در موازات هم قرار گرفته و با گردش آن خاک زیرورو شده و شخم می‌خورد. تیلر کولتیواتور از جمله دستگاه‌های سبک کشاورزی است برای همین موارد استفاده بسیاری دارد و با دلیل سبکی و کم حجم بودن بسیاری از کشاورزان این محصول را انتخاب می‌کنند.

روتیواتور چیست و چه تفاوتی با کولتیواتور دارد؟

روتیواتور نیز همان کارایی کولتیواتور را دارد با این تفاوت که روتیواتورها به‌وسیله گاردن به شفت PTO تیلر متصل شده و ازآنجایی‌که تیلر مجهز به چرخ است روتیواتور پشت آن نصب شده و کار شخم زدن را انجام می‌دهد اما کولتیواتور در قسمت جلویی تیلر نصب شده و خود به‌عنوان چرخ عمل می‌کند. معمولاً به‌خاطر وجود چرخ در تیلر، روتیواتورها گردش و دوران بالاتری دارند و می‌توانند بین 10 تا 15 سانت در عمق خاک عمل کنند. عرض تیغه‌های روتیواتور بین یک تا 3 متر است.

بیشترین کاری که با روتیواتور انجام می‌دهند عبارت‌اند از:

  • نرم کردن خاک جهت کاشت بذر انواع گیاهان
  • خردکردن باقیمانده برگ‌ها و ساقه گیاهانی که روی زمین ریخته و اختلاط آن با خاک
  • تراشیدن علف‌های هرز

نکته مهم: نکته‌ای که در هنگام استفاده از روتیواتور باید در نظر داشته باشید این است که روتیواتور به دلیل دوران بالا قابلیت اینکه خاک را بسیار نرم و پودری کند دارد، بنابراین برای مواقعی که نیاز است خاک به این شکل باشد باید از روتیواتور استفاده کرد و در غیر این صورت استفاده از کولتیواتور توصیه می‌شود.

انواع تیلر کولتیواتور کدام است؟

کولتیواتور و روتیواتور ابزاری است که روی یک تیلر بسته می‌شود، بنابراین تیلرها انواع مختلفی دارند که عبارت‌اند از تیلر دیزلی و بنزینی. مثلاً یک نمونه از انواع تیلر کولتیواتور کاما دیزلی است که فروش بسیار بالایی دارد؛ بنابراین در یک دسته‌بندی کلی می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:

  1. کولتیواتور دستی: این کولتیواتور بدون نیاز به تیلر و موتورهای بنزینی یا دیزلی بوده و با داشتن تیغه‌های دورانی و یک دسته برای حرکت آن کار می‌کنند. با حرکت کولتیواتور دستی به سمت جلو، تیغه‌های به چرخش درآمده و کار می‌کند.
  2. کولتیواتور بنزینی: پرفروش‌ترین مدل کولتیواتور انواع بنزینی آن است که مجهز به موتورهای چهارزمانه و تک سیلندر بنزینی هستند. انواع موتورهای بنزینی مانند روبین، هوندا، لانسین و غیره را می‌توان برای این دستگاه انتخاب کرد.
  3. کولتیواتور دیزلی: این مدل نیز برای کارهای کشاورزی که نیاز به قدرت بیشتری دارد مناسب است. موتورهای دیزلی مثل کوپ و کاما روی تیلر این دستگاه نصب شده و قیمت بالاتری از مدل‌های بنزینی دارد.

قیمت کولتیواتور چقدر است؟

اگر به دنبال خرید یک کولتیواتور با قیمت مناسب هستید انتخاب اول شما کولتیواتورهای دستی است که البته کارکردن با آن‌ها سخت‌تر است و کیفیت کار قطعاً شبیه کاری که با کولتیواتورهای بنزینی یا دیزلی می‌کنید نیست. در رده بعد قیمت روتیواتور و کولتیواتور بنزینی است و بعد از آن که گران‌ترین نوع کولتیواتورها است کولتیواتور دیزلی قرار دارد. فروش کولتیواتور بنزینی بیشتر است و علت آن هم دسترسی راحت به سوخت بنزین، کارایی راحت‌تر، نحوه روشن‌کردن آسان‌تر و هزینه تعمیر و نگهداری پایین‌تر آن است.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید

No products in the cart.

برای مشاوره تماس بگیرید