نگهداری صحیح از هر وسیلهای نیازمند داشتن برخی آگاهیها است، امروزه کسب این آگاهیها و اطلاعات از طریق اینترنت بسیار آسان شده است، به عنوان مثال در همین مطلب ما میخواهیم به شما بگوییم چه کارهایی نکنید تا سمپاش شما خراب نشود یا به تعبیری به اقداماتی را انجام دهید که سمپاش شما همیشه سالم بماند. در گذشته شاید دسترسی به این میزان اطلاعات کمی دشوار بود اما این روزها به لطف فضای مجازی و سایتهایی که به تولید محتوا اهمیت میدهند دایره اطلاعات افراد درخصوص هرچیزی افزایش یافته است. فروشگاه اینترنتی ابزارینو سعی کرده با تولید محتواهای کاربردی شما را در زمینه نگهداری، استفاده، خرید، فروش و نحوه کار انواع ادوات صنعتی، ساختمانی و کشاورزی یاری کند.
آنچه در این مطلب میخوانید:
سمپاش باغی و کشاورزی چیست؟
استفاده از سموم طی یک صدسال گذشته در امور کشاورزی برای جلوگیری از آفات و مقابله با آنها افزایش زیادی پیدا کرده است، جدای از مضراتی که سموم برای محیطزیست، انسان و سایر جانوران دارد، اگر بهدرستی از آنها استفاده شود، فوایدی نیز در برخواهد داشت. سمپاشی توانسته بسیاری از ضررهای اقتصادی را کاهش داده و به بهبود کیفیت محصولات کمک کند. برای این کار از انواع سمپاشها استفاده میشود. سمپاش با گذر زمان، کیفیت بهتری پیدا کرده است. سمپاشها مدلهای مختلفی دارد که بهطورکلی به دو نوع سمپاش باغی و سمپاش زراعی تقسیم میشوند. سمپاشهای زراعی بزرگتر هستند و برای کارهای کشاورزی بزرگ استفاده میشوند اما سمپاشهای باغی یا سمپاش باغبانی در حجم و اندازههای کوچکتری طراحی شده و برای کارهای باغبانی مناسبتر هستند. از جمله سمپاشهای باغی میتوان به سمپاش شارژی برقی که به سمپاش شارژی پشتی نیز مشهور است اشاره کرد. مدل دیگر این سمپاشها، سمپاش خرطومی است که به سمپاش اتومایزر پشتی نیز شهرت دارد؛ اگر بخواهیم به برخی از برندهای معتبر این سمپاشها اشاره کنیم میتوانیم از برند سمپاش شارژی کبری، سمپاش اکتیو، سمپاش شارژی پشتی سولو، سمپاش شارژی برقی ایرانی، چینی و غیره نام برد. اما برای نگهداری از این سمپاشها باید نکاتی را رعایت کرد که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
از هر آبی برای سمپاش و سمپاشی استفاده نکنید!
یکی از مهمترین موضوعات در حفظ و نگهداری صحیح از سمپاش، نوع آبی است که برای سمپاشی باید استفاده کنید. شاید در نگاه این تصور برای شما ایجاد شود که اگر از آب تمیز استفاده کنیم مشکلی برای سمپاش به وجود نخواهد آمد، ضمن تأیید این مطلب اما باید گفت اینهمه ماجرا نیست؛ چراکه حتی نباید از هر آب تمیزی هم برای سمپاش استفاده کرد.
داخل ترکیبات آب موادی وجود دارد که نه برای سمپاشی مناسب است و نه برای دستگاه سمپاش؛ بهعنوانمثال آبهایی که میزان هدایت الکتریکی و میزان قلیایی بودن آنها بالا باشد را نباید استفاده کنید.
استفاده از آب با هدایت الکتریکی (EC) بالا ممنوع!
منظور از هدایت الکتریکی، قدرت یونی آب است. هرچه این میزان بالاتر باشد هدایت الکتریکی آب بالاتر خواهد رفت. برای اینکه بهتر این موضوع را متوجه شوید بهتر است خاطرات دوران مدرسه و آزمایش هدایت الکتریکی آب را بهخاطر بیاورید. در آن آزمایش که در کتاب علوم هم به آن اشاره شده بود در یک ظرف میزانی از آب را ریخته و جریان برق را به آن متصل میکردیم، سپس برای یک لامپ را روی سطح آب میگرفتیم تا لامپ روشن شود، اما چنین اتفاقی نمیافتاد! معلم علت این موضوع را پایین بودن هدایت الکتریکی آب عنوان میکرد، بعد از آن با اضافهکردن مقداری نمک به آب، هدایت الکتریکی آب (Electrical conductivity) افزایش پیدا میکرد. اگر هدایت الکتریکی آب بالا باشد، آبشور خواهد بود. شوری آب باعث هم برای گیاهان مناسب نیست و هم برای سمپاش، در اصول کشاورزی نسبت به استفاده از آبی که EC آن بالا باشد هشدار داده میشود. بالا بودن EC آب سمپاش را نیز دچار مشکل میکند؛ چراکه نمک داخل آب موجب رسوب دستگاه خواهد شد و بعد از مدتی احتمالاً دستگاه شما دچار مشکل شده و نیازمند تعمیر سمپاش خواهید بود.
اگر میخواهید از میزان مناسب EC برای استفاده سمپاش شارژی پشتی یا هر نوع سمپاش باغی دیگری آگاهی پیدا کنید، باید بدانید بهترین میزان حدود 0.5 میلیموس الی 1 میلیموس است.
آبی که درصد قلیایی بودن آن بالاست استفاده نکنید!
حتماً میدانید که حلال بسیاری از سموم کشاورزی آب است، البته برخی سموم بدون نیاز به آب استفاده میشود. بااینحال برای سمومی که نیاز دارند با آب حل شوند نباید از آبی که میزان قلیایی بودن آن بالا است استفاده کنید. قلیایی بودن آب با علامت PH نمایش داده میشود؛ منظور از قلیایی بودن آب، مقدار موجود یون هیدروژن درون آب است؛ اگر این میزان بالا باشد آب اسیدی خواهد بود. عموماً در کشور ما میزان PH آب بیش از 7 است درصورتیکه میزان استاندارد PH باید رقمی معادل 5.5 یا 5.6 باشد در غیر این صورت باید از کنترلر استفاده کرد.
حتما از صافی سمپاش به هنگام پر کردن مخزن استفاده کنید
تمامی سمپاشهای باغی زیر درب مخزن یک صافی دارند که معمولاً رنگ آن مشکی است. این صافی برای این تعبیه شده است تا مواد زائد، ضایعات آب و سم، شن و ماسه و غیره درون مخزن وارد نشود. از آنجایی که سمپاش دارای پمپی است که سم را دائماً به گردش در میآورد تا سموم تهنشین نشود، بنابراین ضایعات آب نیز به گردش درآمده و باعث گرفتگی سمپاش خواهد شد؛ بنابراین هیچگاه سمپاشی که صافی ندارد خریداری نکنید و هیچگاه بدون اینکه این صافی محلول سم و آب را داخل مخزن سمپاش نریزید. از جمله سمپاشهایی که دارای این صافی هستند، سمپاش شارژی کبری، سمپاش شارژی دوکاره پاندورا، سمپاش شارژی کوله ای هیوندای، سمپاش شارژی کولی میتسوبیشی، انواع سمپاش شارژی چینی و سمپاش شارژی ایرانی هستند.