آموزش مراحل کف سازی سوله و روش‌های آن

در این مطلب قصد داریم روش کف سازی سوله را آموزش دهیم. حتما شما هم قبول دارید که هر چیزی ظاهر و باطنی دارد، مثل انسان یا حتی مثل یک جمله! بله جمله؛ باطن یک جمله، همان چیزی است که در ذهن نویسنده است و ظاهر آن هم، همان حروف و کلماتی است که خواننده می‌خواند و اگر این حروف و کلمات نباشند، خواننده پی به آنچه در ذهن نویسنده است نخواهد برد.

این موضوع در معماری و ساخت و ساز هم وجود دارد، یک سازه شامل چندین و چند لایه است تا به ظهور می‌رسد، از طرح اولیه در ذهن آرشیتکت گرفته تا آخرین لایه‌ها که ما به صورت «نما» آن‌ها را می‌بینیم؛ لایه آخری که ظاهرِ کار است، مهم است چون نمایان کننده تمام لایه‌های قبلی است. اگر اینجا هستید تا درباره مراحل کف سازی سوله بدانید به این خاطر است که این مرحله اهمیت بسیار بالایی دارد، هم از نظر مقاومت، هم از نظر زیبایی.

چرا روش کف سازی سوله اینقدر مهم است؟

امروزه کلینک‌های پوست و مو و زیبایی رونق زیادی دارد، چون زیبایی رونق دارد و حالا که ابزار آن فراهم است، همه به دنبال رسیدن به آن هستند. گفتیم که کف سازی سوله یا هر جای دیگری مثل کف سازی پارکینگ و غیره مهم است به دو دلیل:

  • دوام، استحکام و مقاومت
  • ظاهر و زیبایی

سوال مهم: از سوله چه استفاده‌هایی می‌شود؟

سوله کاربردهای مختلفی دارد:

  1. استفاده به عنوان انبار مواد اولیه
  2. استفاده به سوله‌های صنعتی
  3. استفاده به عنوان کارگاه
  4. استفاده به عنوان انبار مواد مشتعل و …

همینقدر که داخل یک سوله قرار است کالا و محصولاتی انبار شود، نشان‌دهنده اهمیت کف سازی آن است. اگر نَم بکشد، اگر فضاهایی برای لانه کردن جانوران در آن باشد و غیره، همگی می‌تواند خسارات زیادی را ایجاد کند.

آموزش روش کف سازی سوله
مراحل و روش کف سازی سوله با استفاده از بتن

روش کف سازی سوله + ابزارهای مورد نیاز آن

برای کف سازی سوله نیازمند ابزارهایی هستید که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  1. شیلنگ ویبراتور
  2. موتور ویبراتور
  3. ماله پروانه ای
  4. شمشه ماله موتوری
  5. شمشه ماله تلسکوپی

از آنجایی که در کف سازی سوله از بتن استفاده می‌شود و متداول‌ترین روش آن هم همین روش است بنابراین حتما به ابزارهای بالا نیازمندید؛ از موتور ویبراتور و شیلنگ ویبراتور برای زمانی استفاده می‌شود که بتن ریزی انجام شده، حالا نیازمند آن هستید تا هوای داخل بتن را خارج کرده تا مقاومت بتن افزایش یابد.

اهمیت این کار به این دلیل است که اگر با استفاده از شیلنگ ویبراتور هوای بتن را خارج نکنید، در آینده احتمال نشستِ کف سوله وجود دارد که ممکن است خساراتی را به بار آورد.

پای ماله پروانه ای نیز زمانی وسط می‌آید که بتن ریزی کف را انجام دادید و حالا نیاز دارید آن را صاف و صیقلی کنید. طبیعتا یک سوله چند ده یا چند صد متری را نمی‌توان با ماله‌های معمولی صاف کرد. بنابراین باید با استفاده از ماله پروانه ای این کار را انجام دهید.

بعد از آن نیز با استفاده از شمشه ماله موتوری یا شمشه ماله تلسکوپی می‌تواند کار تراز بتن را انجام دهید و کف سازی سوله را به پایان ببرید. در ادامه انواع نحوه کف سازی سوله را با هم بررسی خواهیم کرد.

بررسی گام به گام مراحل کف سازی سوله

ما متداول‌ترین روش کف سازی سوله را بررسی می‌کنیم که با بتن سخت انجام می‌شود. بنابراین سایر روش‌ها را در مطالبی جداگانه بررسی خواهیم کرد [یا اگر تمایل داشتید از منابع مطالعاتی بیشتری داشته باشید، از اینجا می‌توانید اطلاعات خوبی کسب کنید] اما این مراحل چیست:

مرحله 1: پاکسازی کف محوطه سوله

قبل از هر کاری باید کف محوطه‌ای که می‌خواهید کف سازی کنید را پاکسازی کنید. ممکن است سنگ و کلوخ‌هایی در کف وجود داشته باشد که در کار موانعی ایجاد می‌کند، بنابراین باید این سنگ‌ها را حذف کرده و آن‌ها را بردارید.

مرحله 2: فشرده سازی خاک

در صورتی کف محوطه خاکی باشد، باید این خاک را فشرده کرد. نحوه فشرده سازی خاک نیز با استفاده با دستگاهی به نام کمپکتور امکان پذیر است. به این ترتیب، چگالی خاک افزایش پیدا کرده و در ادامه مسیر مشکلاتی مثل نشست خاک یا تراز نبودن از بین خواهد رفت.

مرحله 3: باید سطح محوطه سوله را هموار کنید

دستگاه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد، از جمله غلطک دستی یا غلطک ارتعاشی که با وزن سنگین خود سطح محوطه را یکدست کرده و زیرسازی اولیه برای انجام کف سازی سوله را آماده می‌کند.

مرحله 4: باید محوطه را آرماتور بندی کنید

برای بتن ریزی، نیازمند آرماتوربندی هستید، این کار هم به عدم نفوذ رطوبت به سطح کمک می‌کند و هم مقاومت سطح را افزایش می‌دهد.

مرحله 5: انجام بتن ریزی روی سطح

همانگونه که مشخص است، در این مرحله بتن روی کف ریخته می‌شود. دقیقا در همین مرحله است که باید با استفاده از شیلنگ ویبراتور، بتن را در سطح پخش کرد و هوای داخل آن را خالی کرد. وقتی این کارها انجام شد، نوبت به صاف کردن سطح بتن سوله می‌رسد.

مرحله 6: صاف و صیقلی کردن سطح بتن سوله

هنگامی که بتن ریزی انجام شد و دقایقی از آن گذشت، باید با ماله پروانه ای شروع به صاف کردن سطح بتن کف سوله کنید. اینکه چه زمانی بعد از بتن ریزی باید اینکار را انجام داد سوال مهمی است که شاید شما را دچار ابهام کند.

برای این کار، بهترین معیار این است که با چکمه وارد بتن شوید، اگر بتن تا حدود 1 تا 2 سانت فرو رفت، زمان مناسب برای کار با ماله پروانه ای فرا رسیده است.

بهترین روش کف سازی سوله کدام روش است؟

همانطور که گفتیم، متداول‌ترین روش، استفاده از بتن سخت است، روش‌های دیگری هم وجود دارد، مثلا:

  • کفسازی سوله با اپوکسی
  • کف سازی سوله با پلی یورتان

اما معمولا بهترین رشو کف سازی سوله همین روشی است که در آن از بتن سخت استفاده می‌شود، چون هم دوام بیشتری دارد و هم از مقاومت بالایی برخوردار است.

ضخامت بتن کف سوله باید چقدر باشد؟

این سوال، از آن سوال‌هایی است که به نسبت مساحت سوله و نوع کاربری آن پاسخ‌های متفاوتی دریافت می‌کند، اما به طور کلی می‌توان گفت این ضخامت نباید کمتر از 10 باشد و حداکثر ضخامتی هم که در ایران اجرا می‌شود 20 سانتی‌متر است.

طبیعتا وقتی این ضخامت بیشتر شود، هزینه بتن ریزی کف سوله افزایش می‌یابد که معمولا خیلی از پیمانکاران از این کار خودداری کرده مگر اینکه به لحاظ مهندسی، دستورالعملی وجود داشته باشد.

جمع بندی و نتیجه گیری از مراحل و روش کف سازی سوله

ما سعی کردیم مهم‌ترین ابزارها و روش‌ها در مراحل کف سازی سوله را توضیح دهیم. طبیعتا اجرای این کار نیازمند تجربه و تخصص خاصی است که هر کسی از آن بهره‌مند نیست و باید از افراد باتجربه در این زمینه استفاده کرد که مجهز به ابزارهای تخصصی این کار هستند. امیدواریم در این مطلب که روش کف سازی سوله پرداخته بود، به سوالات شما پاسخ داده باشیم، با این حال اگر همچنان سوالی دارید که بی پاسخ مانده، در قسمت کامنت‌ها بپرسید تا به سرعت آنرا پاسخ دهیم.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید

No products in the cart.