بتن پلیمری چیست؟

بتن پلیمری یکی از انواع متنوع و متعدد بتن است که در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. امروزه ماده اصلی تشکیل‌دهنده سازه‌های مختلف در دنیا به‌ویژه سازه‌های بلند و برج‌ها، بتن است. اما هر بتنی برای هر ساختمانی مفید نیست، ارتفاع سازه، مقاومت خاک، شرایط جوی منطقه و غیره در نوع بتن استفاده شده تأثیرگذار است.

همان‌طور که می‌دانید بتن از موادی مثل سنگ‌دانه، سیمان و آب تشکیل می‌شود؛ اما بتن پلیمری، فاقد سیمان است. علت استفاده از سیمان در بتن، چسبندگی و ملاتی بودن این ماده است، اما به‌جای سیمان در بتن پلیمری، از پلیمر استفاده می‌شود که جایگزین سیمان بوده و چسبندگی آن را تأمین می‌کند.

علاوه بر این در کاهش وزن، مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف، مقاومت در برابر سایش و خوردگی و غیره نیز مؤثر است. در این مطلب شما با موضوعات زیر آشنا خواهید شد؛ اینکه بتن پلیمری چیست، مزایا و معایب بتن پلیمری کدام است، نحوه ساخت بتن پلیمری به چه شکل است و در نهایت طرح اختلاط بتن پلیمری چه فرمولی دارد. پس تا انتها با ابزارینو همراه باشید.

بتن پلیمری چیست؟

نام دیگر بتن پلیمری بتن رزینی است. از جمله ویژگی‌های این بتن، سرعت گیرایی آن است و تقریباً یک‌سوم زمانی که یک بتن معمولی سفت می‌شود، بتن پلیمری خود را می‌گیرد. زمان تقریبی سفت شدن یک بتن پلیمری حدوداً 60 دقیقه است به همین خاطر از آن برای برج‌ها، آسمان‌خراش‌ها و سازه‌های بلند استفاده می‌کنند. علت این امر، ماده‌ای است که درون آن است به نام رزین مونومر؛ این ماده به‌جای آب در بتن ریخته می‌شود به همین خاطر نیازی مثل آب نیست که نیاز به بخار شدن داشته باشد بلکه به‌سرعت مثل چسب سفت‌وسخت می‌شود. از طرفی ضریب جذب آب پایینی دارد، هرچند در هنگام خشک‌شدن باید مراقب بود که آب بیشتری به آن نرسد.

افزایش مقاومت سازه در کنار کاهش وزن آن از جمله معیارهای اساسی در حوزه معماری و ساخت‌وساز است، به همین خاطر متخصصان امر هر روز تلاش می‌کنند تا مصالح بهتری برای این کار تولید کنند. انواع بتن پلیمری از جمله موادی است که این شرایط را با هم دارد، یعنی علاوه بر اینکه وزن کمتری نسبت به بتن‌های معمولی دارد، از مقاومت بیشتر برخوردار است.

ماده اصلی بتن پلیمری، الیاف پلیمری است، از مونومر که نوعی رزین مایع است برای این بتن استفاده می‌کنند به همین خاطر به این ماده بتن رزینی هم گفته می‌شود.

نحوه ساخت بتن پلیمری به چه شکل است؟

در واقع وقتی می‌خواهند یک بتن پلیمری بسازند به آن فرایند پلیمری شدن بتن می‌گویند. نحوه ساخت بتن پلیمری به این شکل است که از سنگ‌دانه‌ها و شن و ماسه استفاده کرده و به‌جای آب و سیمان از رزین مونمر استفاده می‌کنند. این ماده شبیه نوعی پلاستیک بوده که باعث گیرایی سریع بتن می‌شود. به‌این‌ترتیب عمر مفید بتن پلیمری بسیار بیشتر از بتن‌های معمولی است. هرچند از معایب بتن پلیمری نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد اما در کل باید گفت این بتن خواص و ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که موجب جلب‌توجه سازندگان سازه‌های مختلف در دنیا شده است.

مزایا و معایب بتن پلیمری چیست؟

اگر به بررسی انواع مصالح ساختمانی بپردازیم، برای هر یک می‌توان معایب و مزایایی برشمرد که نافی یکدیگر نیستند، اگر از مصالح، در جای خود استفاده شود مشکلی پیش نخواهد آمد، مزایا و معایب بتن پلیمری نیز در کنار یکدیگر باید دیده شود، در زیر به مهم‌ترین مزایا و معایب بتن پلیمری اشاره شده است که می‌توانید ببینید:

مزایای و معایب بتن پلیمری
مزایای بتن پلیمریمعایب بتن پلیمری
مقاومت در برابر مواد شیمیاییقیمت بالا
جذب آب کمترمقاومت کمتر در برابر آتش
مقاومت در برابر یخ زدگیروش بتن ریزی پیچیده‌تر

بررسی انواع بتن پلیمری

انواع بتن پلیمری سه نوع است که عبارتند از:

  • بتن پلیمری PC
  • بتن پلیمری LMC
  • بتن پلیمری PIC

بتن پلیمری PC بتنی است که از در متن هم به آن اشاره کردیم و متداول‌ترین نوع بتن پلیمری است که بیشترین استفاده از آن می‌شود. این بتن از ترکیبات معمولی بتن به جز آب و سیمان بهره برده و به‌جای آن از رزین مونومر استفاده می‌کنند تا خاصیت چسبندگی بالایی داشته باشد.

بتن پلیمری LMC به‌جای سیمان معمولی دارای سیمان پرتلند است و از یک لاتکس به‌عنوان جایگزین آب استفاده می‌کنند.

و در نهایت بتن پلیمری PIC که به بتن پلیمری تزریقی نیز شهرت دارد. در واقع در این مدل از بتن، به‌جای اینکه رزین مونومر را از ابتدا وارد بتن کنند، آن را به‌صورت تزریقی به مواد اضافه می‌کنند.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید

No products in the cart.

برای مشاوره تماس بگیرید