علت خاموش و روشن شدن پمپ آب

روزی نیست که تعدادی از هموطنان با ابزارینو تماس نگریند و درباره علت خاموش و روشن شدن مکرر پمپ آب سوال نکنند. ما هم تصمیم گرفتیم یکبار مطلبی در این باره تهیه کنیم تا درباره علت خاموش شدن پمپ آب توضیح دهیم. از آنجایی که این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، تقریبا عیب‌یابی‌های لازم را توضیح داده و راهکارهای رفع آن را نیز بیان می‌کنیم.

علت خاموش و روشن شدن پمپ آب چیست؟

امان از جنس بد و بدتر از آن امان از تکنسین بد! واقعا بیشتر مواردی که درباره علت خاموش و روشن شدن مکرر پمپ آب می‌توان بیان کرد همین دو مورد است. هم جنس آشغال در بازار زیاد است و هم کار بلد، کم! برای همین اگر می‌خواهید بهترین پمپ آب خانگی را بخرید باید چهارچشمی این کار را انجام دهید.

حتما از فروشگاه‌هایی خرید کنید که معتبر بوده و به دنبال رضایت مشتری هستند، بعد از آن نیز از افرادی برای نصب استفاده کنید که امتحان پس داده‌اند و تجربه کار بالایی دارند.

با این توصیه‌های ایمنی برویم ببنیم علت اینکه پمپ آب خانگی به صورت مکرر خاموش و روشن می‌شود چیست؟

ست کنترل؛ عمده‌ترین علت خاموش و روشن شدن پمپ اب

بی‌شک ست کنترل بیشترین علت این موضوع است. بارها و بارها به تجربه برای ما ثابت شده که حتی با نصب بهترین ست کنترل پمپ آب هم مشکل باز هم از همین قطعه است.

ست کنترل یکی از قطعاتی است که بگیر و نگیر دارد، یعنی ممکن است ست کنترلی خریداری کنید که چندین سال کار کند، از طرفی ممکن است چند روز بعد از تهیه ست کنترل، مجبور باشید دوباره آنرا تعویض کند.

علت این موضوع نیز، هم می‌تواند ناشی از کیفیت پایین محصولات موجود در بازار ایران باشد و هم نوسانات برقی و شرایط محیطی که دستگاه در آن نصب شده است.

حالا چرا مشکل اصلی می‌تواند ناشی از ست کنترل باشد؟ در واقع وقتی پمپ آب خانگی به صورت مکرر خاموش و روشن می‌شود، باید علت را در قطعه‌ای جستجو کرد که این وظیفه را به عهده دارد. اگر می‌دانید ست کنترل چیست و چه کاری می‌کند که هیچ؛ اما اگر نمی‌دانید، باید گفت این قطعه همین وظیفه خاموش و روشن کردن پمپ آب را دارد.

ممکن است مشکل از تنظیم ست کنترل پمپ آب باشد؛ این همان چیزی است که در ابتدای بحث مطرح کردیم، یعنی افراد کارنابلدی که تا دلتان بخواهد ادعا دارند اما یک تنظیم ساده را بلد نیستند!

نشتی لوله‌ها؛ عامل دوم خاموش و روشن شدن پمپ

شاید باور نکنید که نشتی حتی به اندازه یک سر سوزن! در لوله و اتصالات می‌تواند علت این ماجرا باشد. پیدا کردن نشتی اگر خیلی تابلو باشد کار سختی نیست اما وقتی نشتی کم و ناچیز باشد، کار سخت می‌شود. باید کلی وقت گذاشت تا این نشتی را پیدا کرد.

شاید لازم باشد مسیر ورودی آب به هر واحد را ببندید تا متوجه شوید مشکل از کدام واحد است. شاید نیاز به نشت یاب پیدا کنید و ده‌ها کار دیگر که قطعا یک نفر متخصص باید این کارها را انجام دهد.

اما نشتی هر چند ریز و کوچک می‌تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند. همین نشتی خودش عامل هوا گرفتن لوله‌ها است و هوا گرفتن نیز خودش عامل روشن و خاموش شدن مکرر پمپ آب که در قسمت بعد توضیح می‌دهیم.

هوا گرفتن لوله‌ها و پمپ؛ عامل سوم روشن و خاموش شدن پمپ آب

هوا گرفتن لوله‌های ساختمان هم مورد دیگری است که می‌تواند مشکل خاموش و روشن شدن پمپ آب خانگی را به وجود آورد.

وقتی لوله‌ها هوا می‌گیرند، راهی برای خارج شدن ندارند که نتیجه آن همان مشکلی است که موضوع این مقاله است. برای رفع مشکل باید اقدام به هواگیری لوله‌ها کنید. همچنین ممکن است خود پمپ هوا گرفته باشد که در این زمینه هم باید اقدام به هواگیری پمپ آب کنید.

عدم تناسب بین توان پمپ و نیاز ساختمان

به نظر شما می‌توان در یک بشکه 20 لیتری 220 لیتر آب ریخت؟ بارها دیده شده به مشتری پمپی فروخته شده که توان بیشتری از نیاز ساختمان دارد؛ این تصور که «هر چه پمپ توان بیشتری داشته باشد پس فشار بهتری خواهیم داشت» را دور بریزید.

متاسفانه فروشندگان هم به این نکته توجه ندارند و پمپی به مشتری برای یک ساختمان 2 طبقه می‌دهند که نیاز یک ساختمان 6 طبقه را جوابگو است!

برای تهیه پمپ آب خانگی باید محاسباتی را در نظر گرفت و حتما باید از فروشنده [اگر واقعا کارشناس باشد] یا یک متخصص قبل از خرید مشاوره گرفت. پفک نمکی نمی‌خرید که بگویید هرچه بادا باد! برای همین ما در ابزارینو، مشاوره پیش از خرید گذاشتیم تا در تصمیم گیری به شما کمک کنیم.

عدم در نظر گرفتن نیاز ساختمان با توان پمپ، در نهایت هم باعث خرابی پمپ آب و هم ست کنترل خواهد شد. آنچه باید قبل از خرید پمپ در نظر بگیرید موارد زیر است:

  • ساختمان چند طبقه است؟
  • هر طبقه چند واحد است؟
  • هر واحد چند شیر دارد؟
  • چقدر از زانویی و اتصالات فرعی در لوله کشی استفاده شده؟
  • فشار آب منطقه چقدر است؟
  • ظرفیت لوله‌ها چقدر است؟

از تنظیم بودن پرشر سوئیچ پمپ مطمئن هستید؟

وظیفه پرشر سوئیچ یا همان سوئیچ فشار تنظیم اختلاف فشار است، در واقع سنسوری است که در اختلاف فشار معینی، اقدام به خاموش و روشن کردن پمپ آب می‌کند.

اگر این سنسور تنظیم نباشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ با هر اختلاف فشاری، پمپ را خاموش و روشن می‌کند. کف و سقف میزان فشار باید تنظیم شود تا پمپ در همین بازه خاموش و روشن شود.

جمع بندی از علت خاموش روشن شدن مکرر پمپ آب خانگی

ما در اینجا مهم‌ترین دلایل خاموش و روشن شدن پمپ اب را گفتیم، شاید خودتان بتوانید برخی از این تست‌ها را انجام دهید ولی معمولا باید از فردی که این کاره است بخواهید تا مشکل شما را حل کند. دلایل دیگری هم در این بین می‌تواند وجود داشته باشد که ما به آن‌ها اشاره نکردیم، مثلا تعبیه یا عدم تعبیه شیر یک طرفه، سوراخ یا پاره شدن منبع دیافراگمی و غیره.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید

No products in the cart.