سمپاش فرغونی را میتوان یک پکیج کامل برای امور کشاورزی در نظر گرفت که همه چیز در آن متمرکز بوده و نیازی به تجهیزات اضافی خارج از دستگاه نیست، مخزن این سمپاش روی شاسی آن و در کنار موتور و پمپ قرار گرفته است و نیازی به مخازن جداگانه نیست. همچنین جابهجایی این سمپاش به علت دارابودن دو عدد چرخ زیر آن بسیار آسان است و برخلاف سمپاش زنبهای که حملونقل مشکلی دارد، یک کاربر بهتنهایی میتواند سمپاش فرغونی را در نقاط مختلف زمین کشاورزی یا باغ حرکت دهد. نحوه کار با سمپاش فرغونی چندان تفاوتی با سمپاش زنبهای ندارد؛ چراکه این دو از موتور و پمپ یکسانی برخوردارند بااینحال ما در این مطلب قصد داریم طریقه استفاده از سمپاش فرغونی را بهصورت گامبهگام برای شما شرح دهیم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- 1 گام اول- تعیین جای مناسب سمپاش فرغونی
- 2 گام دوم- نصب شیلنگهای ورودی و خروجی سمپاش فرغونی
- 3 گام سوم- نصب شیلنگهای سمپاشی و لانس
- 4 گام چهارم- انتخاب نوع پاشش لانس سمپاش فرغونی
- 5 گام پنجم- تنظیم فشار پمپ سمپاش فرغونی
- 6 گام ششم – روشنکردن موتور سمپاش فرغونی
- 7 گام هفتم – استفاده از تجهیزات ایمنی و دقت به برخی نکات مهم
گام اول- تعیین جای مناسب سمپاش فرغونی
برای اینکه عملیات سمپاشی را آغاز کنید بهتر است دستگاه را در نقطهای از زمین یا باغ قرار دهید که نیازی با جابهجایی دوباره آن نداشته باشید، ازآنجاییکه این سمپاش مجهز به شیلنگ 50 متری است بنابراین بهوسیله همین شیلنگ میتوان مساحت زیادی را پوشش داد، حتی میتوان شیلنگهای بلندتری تهیه کرد. هرچند که جابهجایی سمپاش فرغونی به علت دارابودن چرخهای لاستیک دار کار چندان مشکلی نیست بااینحال بهتر است نقطهای از باغ یا زمین کشاورزی خود را در نظر بگیرد و سمپاش را در آن نقطه قرار دهید، بهگونهای که دسترسی شما به نقاط مختلف باغ میسر باشد.
گام دوم- نصب شیلنگهای ورودی و خروجی سمپاش فرغونی
روی پمپ سمپاش فرغونی یک خروجی و یک ورودی سم وجود دارد که به هر دوی آنها دو عدد شیلنگ باید نصب شده و دو سر دیگر شیلنگها داخل مخزن قرار میگیرد. بهوسیله شیلنگ و حفره خروجی سم از داخل مخزن به بیرون حرکت کرده و درصورتیکه دستگاه روشن بوده ولی با آن کار نکنیم از طریق شیلنگ و حفره ورودی، سم دوباره به مخزن بازمیگردد بهاینترتیب، پمپ هیچگاه خشک کارنکرده و محلول شما دائم در حال ترکیبشدن است و به این روش، در مخزن سمپاش چیزی تهنشین نخواهد شد. برای نصب این دو شیلنگ باید دو عدد واشر لاستیکی را داخل مهره هرزگرد قرار دهید تا شیلنگها کاملاً آببندی شود. قطر این شیلنگها 12 تا 14 میلیمتر است.
گام سوم- نصب شیلنگهای سمپاشی و لانس
علاوه بر شیلنگهای ورودی و خروجی دو عدد حفره رزوهدار دیگر نیز وجود دارد که دو عدد شیلنگ 8 میلیمتری روی آن بسته میشود، در واقع این دو شیلنگ، شیلنگهایی است که بهوسیله آن باید سمپاشی را انجام دهید، یک سر شیلنگها به پمپ بسته میشود و سر دیگر آنها به دو عدد لانس، البته شما میتوانید تنها از یک شیلنگ استفاده کنید، دو شیر بودن پمپ مزیت یا آپشنی است که اختیار استفاده از آن به دست شما است و به این وسیله میتوانید توسط دو کاربر، عملیات سمپاشی را انجام دهید. در قسمت دیگر شیلنگ باید لانس را ببندید. بهتر است از لانسهای آلومینیومی استفاده کنید که هم سبک است و هم مقاوم. با استفاده از مهره هرزگرد سر شیلنگ، باید شیلنگ را به لانس وصل کنید.
گام چهارم- انتخاب نوع پاشش لانس سمپاش فرغونی
در انتهای لانس یک دستگیره پلاستیکی وجود دارد که باید بهوسیله دست راست آن را گرفته و با دست دیگر کمر لانس را بگیرید، قسمت دسته پلاستیکی انتهای لانس قابلیت چرخیدن دارد، با چرخاندن یا باز و بسته کردن آن میتوانید نوع پاشش و زاویه پاشش لانس را تنظیم کنید که از 0 تا 45 درجه قابل تنظیم است.
گام پنجم- تنظیم فشار پمپ سمپاش فرغونی
بالای پمپ یک فلکه پلاستیکی مشاهده میکنید که معمولاً با رنگ قرمز مشخص شده است. با باز و بسته کردن این فلکه، فشار پمپ شما افزایش یا کاهش مییابد، اگر ارتفاع درختان شما بلند است بهتر است فشار پمپ را افزایش دهید، برای مشاهده و تنظیم فشار پمپ، یک درجه روی پمپ قرار گرفته که از این طریق میتوانید از میزان فشار باخبر شوید.
گام ششم – روشنکردن موتور سمپاش فرغونی
این سمپاش یک موتور چهارزمانه بنزینی دارد که برای روشنکردن آن بهتر است طبق مراحل زیر عمل کنید:
- کلید پاور را روشن کنید.
- اهرم دریچه گاز را تا میانه بیاورید.
- ساسات را باز کنید.
- هندل را بکشید تا موتور دستگاه روشن شود.
- بعد از 5 الی 10 ثانیه ساسات را ببندید.
گام هفتم – استفاده از تجهیزات ایمنی و دقت به برخی نکات مهم
حتماً به هنگام کار با سمپاش از عینک ایمنی و ماسک فیلتردار استفاده کنید، همچنین به این نکته توجه کنید که با مخزن خالی موتور را روشن نکنید چراکه پمپ نباید بهصورت خشک کار کند. همیشه از پر بودن باک موتور و مخزن روغن آن مطمئن شوید. پیش از استفاده نیز تمام بستها و اتصالات را چک کنید.