
در حالی که همیشه استفاده از چمن زن در شرایطی که چمنها خشک است ترجیح داده میشود اما گاهی اوقات کوتاه کردن چمنهای خیس اجتناب ناپذیر است. در صورت نیاز به چمن زنی در شرایطی که چمنها خیس هستند، باید کارهایی انجام داده و وسایل را متناسب با شرایط تنظیم کنید. این کارها شامل مراقبت بیشتر از دستگاه چمن زن قبل، حین و بعد از انجام کار است به این صورت حتی در مرطوبترین زمانها امکان کوتاه کردن چمنها نیز وجود دارد. حالا اگر در شرایطی هستید که همواره چمنها خیس هستند، بهتر است این مطلب را بخوانید تا بتوانید در این شرایط هم چمنها را کوتاه کنید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- گام اول- استفاده از روانکننده سیلیکون برای تیغههای چمن زن
- گام دوم- تیغههای چمن زن خود را کاملا تیز کنید
- گام سوم- از مکمل سوخت برای چمن زن بنزینی استفاده کنید
- گام چهارم- بررسی یا تعویض فیلتر هوای چمن زن
- گام پنجم- ارتفاع عرشه ماشین چمن زنی را بالا ببرید
- گام ششم- به آرامی چمن زن را حرکت دهید
- گام هفتم- بعد از پایان کار، زیر عرشه چمن زن را کاملا تمیز کنید
- نکته پایانی درباره استفاده از چمن زن برای برش چمنهای خیس
گام اول- استفاده از روانکننده سیلیکون برای تیغههای چمن زن
روان کننده سیلیکون محصولی است که از آن برای روانکاری و تمیز کردن قطعاتی همچون قفل و لولا، چرخدندهها، غلتک و قطعات مکانیکی استفاده میشود و با این کار حرکت قطعات مکانیکی به نرمی صورت میگیرد. از این روان کننده برای کارهای مختلفی مثلا برای قطعات الکتریکی نیز میتوان بهره برد اما آنچه از همه بیشتر برای ما در کوتاه کردن چمنها مهم است، خاصیت ضدچسبندگی روانکننده سیلیکون است، وقتی این روان کننده را به تیغههای چمن زن اسپری میکنید، در هنگام کار چمنهای خیس به تیغه نمیچسبد و گردوخاک را به خود جذب نمیکند. برای کوتاه کردن چمنهای خیس علاوه بر تیغهها، تمام قسمتهای زیر عرشه دستگاه چمن زن خود را به وسیله روان کننده سیلیکون اسپری کنید، با این کار تمیزکاری دستگاه بعد از کار هم بسیار آسان خواهد شد.

گام دوم- تیغههای چمن زن خود را کاملا تیز کنید
کُند بودن تیغههای ماشین چمن زن حتی اگر زمانی که چمنها خشک باشد، باعث پاره شدن بافت آنها خواهد شد، حالا اگر این وضعیت در زمانی که چمنها خیس است رخ دهد، وضع بدتر نیز خواهد شد. برای همین اگر چمنها خیس و تیغهها کُند باشد، نتیجه کار شما، ایجاد منظرهای با چمنهای ناهموار خواهد شد. بنابراین قبل از کوتاه کردن چمنهای خیس [حتی اگر دفعه قبلی این کار را کرده باشید] حتما تیغههای ماسوره خود را تیز کنید. تیغهها را مرتبا بررسی کنید و از صاف و متعادل بودن آن اطمینان حاصل کنید. هرگونه خراش و لبپریدگی ممکن است در کیفیت برش چمنها تاثیرگذار باشد.
گام سوم- از مکمل سوخت برای چمن زن بنزینی استفاده کنید
حتما از مکملهای سوخت برای دستگاه خود استفاده کنید. وجود رطوبت در سوخت باعث آسیب به ماشین چمن زن شما خواهد شد بنابراین تنها به همان مقداری که نیاز دارید سوخت را داخل باک بریزید تا رطوبتی داخل باک نماند. با استفاده از مکمل سوخت نیز باعث بهبود عملکرد سیستم احتراق دستگاه خواهید شد و مشکلاتی که رطوبت باعث ایجاد آنها شده است نیز کاهش مییابد.
گام چهارم- بررسی یا تعویض فیلتر هوای چمن زن
حتما قبل از اقدام به کوتاه کردن چمنهای خیس، فیلتر هوای دستگاه خود را چک کنید. اگر فیلتر کثیف یا مرطوب باشد، موجب اختلال عملکرد چمن زن میشود. فیلتر هوا را از جای خود بیرون آورده، اگر نیاز به تمیز کردن داشت این کار را انجام دهید در غیر این صورت آنرا با یک فیلتر هوای جدید جایگزین کنید.
گام پنجم- ارتفاع عرشه ماشین چمن زنی را بالا ببرید
برای بریدن چمنهای خیس، نباید ارتفاع تیغههای چمن زن را خیلی پایین آورد. بهترین اندازه برای این کار بین 7 تا 10 سانتیمتر است. اگر تیغههای خیلی پایین تنظیم شود کار برش برای دستگاه سخت خواهد شد.
گام ششم- به آرامی چمن زن را حرکت دهید
چمن زن را کُندتر از حد معمول حرکت دهید، برای برش چمنهای مرطوب، تیغههای ماشین چمن زن شما سختتر باید کار کنند برای همین باید دستگاه را آرامتر از زمانی که چمنها خشک است حرکت دهید. اگر بخواهیم با عدد و رقم این موضوع را بیان کنیم، باید بگوییم سرعت حرکت شما باید حداقل 50 درصد کمتر باشد و روند چمن زنی را چندین بار انجام دهید.
گام هفتم- بعد از پایان کار، زیر عرشه چمن زن را کاملا تمیز کنید
به محض پایان کار، زیر دستگاه را تمیز کنید، اگر از روان کننده سیلیکون استفاده کرده باشید این کار بسیار راحت انجام خواهد شد و شما سختیای از این بابت نخواهید داشت. وجود برادههای چمن، ذرات خاک، گرد و غبار و غیره میتواند باعث آسیب به دستگاه شما شود. قسمتهای مختلف زیر چمن زن را با استفاده از ابزارهایی مثل چاقو، سیم و غیره کاملا تمیز کنید.
نکته پایانی درباره استفاده از چمن زن برای برش چمنهای خیس
تمام مواردی که در بالا گفته شد مخصوص استفاده از چمن زن بنزینی است، بنابراین در شرایطی که چمنها خیس است توصیه میکنیم از چمن زن بنزینی استفاده کنید نه چمن زن برقی؛ چراکه خطر این کار بسیار زیاد خواهد بود و به الکتروموتور دستگاه نیز آسیب وارد خواهد شد. نکته دیگر آنکه نکات بالا برای زمانی است که چمنها خیس است، بنابراین زمانی که آسمان در حال باریدن است نه با چمن زن بنزینی و نه با چمن زن برقی اقدام به کوتاه کردن چمنها نکنید.
منابع بیشتر برای مطالعه: