علف هرز چیست؟

علف هرز چیست؟ علف هرز همان چیزی است که شما چه بخواهید و چه نخواهید همیشه هست، حتی اگر کارهای فراوانی برای نبودن آن انجام دهید بازهم بعد از مدتی دیگر سروکله آن پیدا شده و به کار خود ادامه می‌دهد. هر جا بخواهد می‌روید، هر جا بخواهد رشد می‌کند و برایش فرقی ندارد که پای کدام درخت یا گیاه بروید؛ بنابراین اگر شما فکری به حال علف‌های هرز باغ خود نکنید احتمالاً بعد از مدتی به‌جای باغ میوه یا زمین کشاورزی، باید زمین را تحویل یک‌مشت گاو و گوسفند بدهید تا از علف‌های هرز روییده در مزرعه‌تان تغذیه کنند. ما در این مطلب بیشتر درباره این گیاه خودرو و البته پر رو صحبت خواهیم کرد و درباره انواع آن توضیح خواهیم داد.

پاسخی به یک سوال؛ علف هرز چیست؟

علف هرز یک گیاه ناخواسته است. ناخواسته نه از طرف طبیعت، اتفاقاً طبیعت خواسته که این علف‌های هرز در زمین بروید و اگر این گیاهان خودروی نبودند، چه‌بسا زمین جای سکونت نبود؛ بنابراین وقتی می‌گوییم ناخواسته، منظورمان شما هستید، این شما هستید که نمی‌خواهید علف هرز در مزرعه، باغ، زمین کشاورزی و باغچه شما بروید، اما می‌روید.

روییدن این گیاهان ناخواسته آسیب‌هایی به محصول شما خواهد زد و شاید اگر به آن‌ها رسیدگی نکنید، خسارت زیادی در پایان آن سال به شما وارد شود؛ بنابراین به هر طریقی شده باید با این علف‌ها مبارزه کنید، چه با سم، چه با علف تراش و چه ابزارهای ساده‌تر. یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با این علف‌ها استفاده از دستگاه علف تراش است که ما در مطلب زیر نکاتی درباره خرید آن برای شما نوشته‌ایم.

البته اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید یا نمی‌توانید علف تراش‌های آماده و مجهز را خریداری کنید، می‌توانید اقدام به ساخت یک علف تراش دستی ساده کنید تا کارتان راه بیفتد.

علف‌های هرز، رقبای سرسخت درختان شما

بهترین جمله‌ای که می‌تواند این علف‌ها را توصیف کند همین است که این گیاهان، رقبای سرسخت درختان، گیاهان و گل‌های شما هستند پس با رقیب باید مبارزه کرد.

چند نمونه علف هرز (انواع علف هرز)

علف‌های هرز گونه‌های بسیار متنوع و زیادی دارند اگر بخواهیم چند نمونه علف هرز نام ببریم، می‌توان به دسته‌بندی آن‌ها اشاره کرد که شامل ۵ مورد می‌باشد و عبارت‌اند از:

  • علف‌های هرز بوته‌ای
  • علف‌های هرز علفی
  • علف‌های هرز درختچه‌ای
  • علف‌های هرز خشبی
  • علف‌های هرز درختی

هرکدام از این‌ها باز به گونه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که توضیح آن‌ها در این مطلب نمی‌گنجد.

روییدن علف هرز در سنگ

ویژگی‌های علف هرز؛ گیاهی که کار خودش را می‌کند

  • اولین و نخستین ویژگی علف‌های هرز این است که در هرجایی که خاک باشد امکان رشد آن هم هست، پس زمین شما که هیچ، حتی داخل گلدان آپارتمانی هم می‌تواند سروکله آن پیدا شود!
  • دومین ویژگی این علف‌های هرز این است که چیزی به اسم ریشه‌کن کردن آن‌ها وجود ندارد، آن‌ها فقط از مکانی به مکانی دیگر و از حالتی به حالت دیگر تغییر شکل می‌دهند. پس تمام‌کارهایی که برای ریشه‌کن کردن آن‌ها انجام می‌شود موقتی است و مانند مسواک زدن که هر شب انجام می‌دهید، مقابله با آن‌ها یک کار روتین است.
  • سومین ویژگی علف هرز این است که بذر آن در یک نقطه پراکنده نمی‌شود بلکه در نقاط مختلفی پراکنده شده و به همین جهت در تمام نقاط زمین شاهد رویش آن‌ها هستید. در کنار جوی آب یا در کنار یک تخته‌سنگ!
  • چهارمین ویژگی این گیاهان ناخواسته، مقاومت بسیار بالای آن‌ها است. برعکس بسیاری از گل و گیاهان مختلف که با کوچک‌ترین کم‌آبی یا نور ناکافی پژمرده می‌شوند، علف‌های هرز در شرایط مختلفی دوام می‌آورند.
  • پنجمین نکته درباره این گیاهان این است که از مواد مغذی خاک و آب به نفع خود بهره‌برداری می‌کند.
  • برخلاف بسیاری از گیاهان که بذر کمی تولید می‌کنند، علف‌های هرز می‌توانند هزاران هزار بذر از خود تولید کرده و ضریب تولیدمثل خود را افزایش دهند.
  • فصل سال، سرمای هوا یا گرمای آن، خشک یا تر بودن زمین و مواردی ازاین‌قبیل، مانع رشد علف‌های هرز نمی‌شود.
  • علف‌های هرز زمان جوانه‌زنی دقیقی ندارند، یعنی ممکن است بخشی از بذرهای یک علف هرز در فصل بهار جوانه بزند و برخی دیگر از بذرهای همان علف هرز، در تابستان! به همین دلیل ازبین‌بردن آن‌ها بسیار مشکل است.
  • شناسایی بذر علف‌های هرز از سایر بذرها دشوار است به همین خاطر بخشی از رشد آن‌ها مدیون شما است که در کنار بذر گیاهان خود، بذر آنها را نیز روی زمین می‌ریزید.

علف هرز چرا ضرر دارد؟

ممکن است این سوال برای شما هم پیش بیاید که وجود این علف‌های هرز چه ضرری برای گیاهان ما دارد؟ علف هرز ضرر دارد به این دلیل که مانع رشد گیاهان شما می‌شود. برخی از دلایل مهم در این باره را در زیر می‌توانید ببینید.

  • فضای کافی برای رشد ریشه‌ها را از گیاهان شما می‌گیرد.
  • آب زمین را دریافت کرده و مانع رسیدن آب کافی به گیاهان شما می‌شود.
  • مواد مغذی خاک را دریافت کرده و خاک را برای درخت شما ضعیف می‌کند.
  • به دلیل حجم زیاد، مانع رسیدن درست نور خورشید به درخت شما می‌شود.

نوشته‌های مرتبط

4 پاسخ به “علف هرز چیست؟”

  1. من فکر میکنم علفهای هرز تا حدی مفید هستند . یکی اینکه من تجربه متوجه شدم جاهایی که علف هستند خاک دیرتر خشک میشه . بنابراین مخصوصا توی جاهای خشک و هوای گرم اگه در پای درختان باغ علف باشه درخت دیر تر تشنه میشه. یکی دیگه اینکه بقایای ریشه و برگ علفها خودش به عنوان کود عمل میکنه . همچنین علفهای هرز میتونه به عنوان علوفه دامی هم استفاده بشه.و اگه شما در کنار باغداری تعداد کمی هم دلم داشته باشید علوفه تقریبا رایگان دارید

    1. دوست عزیز علف هرز نباید به جای کود برگ استفاده شود چون بذر آن در زیر خاک پخش میشود باید علف هرز را جمع آوری و آنرا با آتش زیاد سوزاند

  2. مقاله مفیدی بود علف هرز پس از کنده شدن حتما باید در یک مکان جمع آوری شود و با آتش زیاد سوزانده شود از علف هرز هیچوقت به عنوان کود برگ استفاده نشود چون بذر آن زیر خاک رفته و مجدد رشد میکند علف های هرز قوی مثل خارشتر که حتی در سیمان یا آسفالت می روید باید فقط بوسیله رانداب قوی از بین بردن شود پس نکته مهم پس از جمع آوری علف هرز حتما آن را با آتش زیاد بسوزانید

  3. دوست عزیز علف هرز نباید به جای کود برگ استفاده شود چون بذر آن در زیر خاک پخش میشود باید علف هرز را جمع آوری و آنرا با آتش زیاد سوزاند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید

No products in the cart.