
در این وضع و اوضاع خراب اقتصادی که همه ما با آن دست و پنجه نرم میکنیم رفتن به سراغ لوازم دست دوم یک راهکار و پیشنهاد است، در این میان در حوزه تجهیزات ساختمانی خیلی از افراد به دنبال بتونیر دست دوم هستند، ما این مطلب را به دو بخش تقسیم کردیم، در بخش اول به این موضوع میپردازیم که چرا نباید بتونیر دست دوم خرید و در قسمت بعدی به شما خواهیم گفت که اگر چاره دیگری نداشتید و در نهایت عزم خودتان را جزم کردید که میکسر بتونیر دست دوم بخرید چه نکاتی را باید رعایت کنید تا سر مبارکتان در این وضع و اوضاع وانفسا کلاه نرود! ما از همین الان اعلام میکنیم ابزارینو در این مطلب دوست و مشاور شما است و میخواهد جلوی «چه اشتباهی کردم»های شما را بعد از خرید بگیرد. پس با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
بخش اول
چرا بهتر است بتونیر دست دوم نخریم؟
همین اول بگوییم که اگر یک بتونیر تر و تمیز و کارنکردهای پیدا کردید که دست یک خانم دکتر بوده و با آن فقط تا مطلب رفته و برگشته، درنگ نکنید و بتونیر خانم دکتر را بخرید! اما از بخت بد، بتونیر ابزار کار هیچ خانم دکتری نیست، بلکه محل کار این ماشین غولپیکر، سرِ ساختمان است و قاطی سیمان و بتن و شن و ماسه و از آنجایی که معمولا هیچ کارگری دلش به حال این دستگاه نمیسوزد، معمولا تا زمان سوزاندن میکسر بتن از آن کار کشیده و در نهایت رُس آن را میکشند؛ به همین خاطر کارفرمای محترم تصمیم میگیرد بتونیر دست دوم خود را به دیوار بکوبد تا یکی مثل شما پیدا شده و به دنبال بتونیر دست دوم دیوار بگردد و دستگاه را به شما غالب کند! هرچند این نگاه بدبینانهای است اما واقعیت همین است که اکثر بتونیرهای دست دوم دیوار همین وضع را دارند؛ بیایید از یک داستان واقعی شروع کنیم:
یک- خرید بتونیر دست دوم توسط آقای بیچاره!
یک روز که ما در دفتر ابزارینو نشسته بودیم یک آقایی زنگ زد و قیمت انواع قطعات مرتبط با بتونیر را سوال میکرد؛ چند ساعت بعد دوباره تماس گرفت و درباره تعمیر بتونیر سوال کرد، بار سوم از ما درباره قیمت میکسر بتن برقی دست دوم پرسید و در نهایت دفعه سومی که تماس گرفت از ما یک تخفیف خوب خواست تا دستگاه میکسر بتناش را تعمیر کنیم. آقای بیچاره از ما یک سوال مهم پرسید؛ اینکه بتونیر تعمیری چند وقت برایش کار میکند؟!
یک ضرب المثل قدیمی وجود دارد که تقریبا در همه دنیا شناخته شده است، اما هر کشوری با توجه به فرهنگ خود یک جور آن را بیان میکند. این ضرب المثل میگوید «یک پرنده در دست بهتر از دو پرنده روی درخت است!» معادله خیلی ساده است، این ضرب المثل بینالمللی به شما میگوید داشتن یک فرصت نقد بهتر از صد فرصت نسیه است، دارا بودن یک دستگاه نو و دست اول بهتر از یک دستگاه معیوب دست دوم است.
آقای بیچاره در نهایت مجبور شد هزینهای خیلی بیشتر از زمانی که میتوانست یک بتونیر دست اول و نو داشته باشد پرداخت کند تا یک بتونیر دست دوم را قابل استفاده کند. یک محاسبه سرانگشتی کافی است تا بدانید چرا این مشتری عزیز دچار ضرر شده است:
- پرداخت هزینه بابت خرید بتونیر دست دوم
- پرداخت هزینه بابت تعمیر و تعویض لوازم میکسر بتن برقی دست دوم
سرجمع هزینههای پرداخت شده بابت این دستگاه تقریبا همان مقداری شد که این آقا میتوانست یک بتونیر نو بخرد. البته این امر همیشه صادق نیست و ممکن است گاهی وقتها خانم دکترها هم تصمیم به فروش بتونیر دست دوم خود بگیرند!
اگر تا اینجای مطلب قانع شدهاید که خرید بتونیر دست دوم فایدهای که ندارد هیچ، بلکه ضرر هم دارد و به فکر خرید یک بتونیر نو و سالم و البته بیصدا افتادهاید حتما مطلب راهنمای خرید بتونیر را که لینک آن را در زیر قرار دادیم بخوانید:
مقاله مرتبط: نکاتی برای کسانی که میخواهند یک بتونیر نو و دست اول بخرند
دو- بتونیر دست دوم یعنی بتونیر فرسوده؛ همین!
وب فارسی پر شده از کلیدواژههایی مثل قیمت بتونیر دست دوم تبریز یا قیمت میکسر بتن دست دوم نیشابور، خیلی از مخاطبان ما هم در تماس با کارشناسان فروش ابزارینو درباره قیمت بتونیر دست دوم اصفهان و قیمت بتونیر 250 لیتری دست دوم سوال میکنند؛ اما پاسخ ما به تمام این عزیزان یک چیز است و آن هم اینکه ما مرکز فروش بتونیر دست دوم نیستیم؛ چراکه بیشتر میکسربتنهای دست دوم فرسوده و اعتبار خرابکن هستند و ما حاضر نیستیم اعتبار خود را پای ارائه محصولات بیکیفیت هزینه کنیم؛ بنابراین ابزارینو اقدام به فروش بتونیر دست دوم نمیکند.
به قول یکی از کارگران ساختمانی، خلاطه یک دستگاه خاک بر سری است و دائما با خاک و سنگ و سیمان و بتن سروکار دارد و دستگاههایی هم که با این مواد در ارتباط هستند استهلاک بالایی دارند؛ پس ریسک خرید بتونیر دست دوم خیلی بالا است، از طرفی این دستگاه از قطعاتی مثل موتور بنزینی یا برقی، دیگ، شاسی، لاستیکها، دندهها و برخی قطعات دیگر تشکیل شده است که امکان خرابی آنها در صورت استفاده نادرست و عدم نگهداری صحیح وجود دارد.
دلایل دیگری که با دانستن آنها باید قید خرید بتونیر دست دوم را بزنید:
- نازک شدن دیگ بتونیر
- شکستگی دندههای میکسر بتن
- استهلاک بالای موتور بنزینی بتونیر
- روغن ریزی و روغن سوزی موتور بنزینی خلاطه
- سنگین شدن دیگ به دلیل چسبیدن بتن
علاوه بر اینها شما نیاز به تمیز کردن دیگ دارید، اگر به هر دلیل بتونیر دست دوم خریدید و خواستید دیگ آن را تمیز کنید، مطلب زیر را بخوانید:
مقاله مرتبط: 6 مرحله کاربردی و ساده برای تمیز کردن دیگ بتونیر
بخش دوم
نکاتی که در هنگام خرید بتونیر دست دوم باید بدانید
اگر بخش اول را خواندهاید ولی به هر علتی پیگیر خرید بتونیر دست دوم هستید، ما سر قولمان هستیم و به عنوان مشاور شما عمل میکنیم و به شما خواهیم گفت در هنگام خرید بتونیر به چه نکاتی باید توجه کنید؛ بیدرنگ بیایید برویم سر اصل مطلب:
یک- حتما از خانم دکتر بتونیر بخرید!
گرچه این موضوع یک اصطلاح و یک مزاح و شوخی است؛ اما واقعا از افرادی خرید کنید که دستگاه را سالم نگه داشته باشند و افراد متعهدی باشند. به این ترتیب هم با شما بیشتر راه میآیند و سر قیمت تخفیف میدهند و هم نمیخواهند دستگاه معیوب خود را به شما بیاندازند.
دو- دیگ بتونیر را چک کنید
دیگ بتونیر یکی از مهمترین قسمتهای این دستگاه است، معمولا بتونیرهای دست دوم دیگهای خراب، قور یا سوراخ دارند. برخی هم برای اینکه سوراخ دیگ را بپوشانند دو کار میکنند:
- دیگ با ورق آهن چهل تکه دوزی شده!
البته اگر این کار را کرده باشند انسانهای با انصافی هستند و میتوانید روی اینکه دیگ برای شما کار میکند حساب کنید.
- دیگ با بتن و سیمان درزگیری شده است!
این افراد احتمالا در دوران تدریس خیلی تحت تاثیر افسانه پطروس فداکار بودهاند و فکر کردهاند که میشود با یک انگشت سوراخ سد را بست یا یک سد با یک سوراخ به اندازه قطر یک انگشت میشِکند.
سه- موتور میکسر بتن دست دوم را امتحان کنید
خیلی از بتونیرهای دست دوم مشکل موتوری دارند. خیلی از افراد کاری به کار روغن موتور ندارند، به همین خاطر مدتها بدون روغن یا با روغن فرسوده کار میکنند که این کار موجب شاتون زدن موتور میشود. موتورهای برقی هم به دلیل استفاده از بتونیر در محیطهای مرطوب معمولا سیم پیچیهای نیم سوز دارند که باعث میشود موتور ضعیف کار کند. البته اگر موتورهای خارجی و اصلی روی دستگاه باشد تا حدودی میتواند خیالتان راحت باشد.
چهار- از دندههای بتونیر غافل نشوید
دندههای بتونیر، حُکم ریل قطار را دارد، اگر ریل خراب باشد، قطار هم نمیتواند حرکت کند. امکان دارد در طول مدت کار با بتونیر، دندهها خراب یا خورده شده باشند این کار هم موجب افزایش صدای میکسر بتن و هم موجب لنگ زدن دیگ و در نتیجه فشار آمدن به موتور میشود.