بهترین سمپاش‌ها برای گیاهان خانگی و آپارتمانی کدام است؟

این روزها که خانه‌های حیاط‌دار تبدیل به آپارتمان‌های کوچک و بزرگ شده است استفاده از گیاهان خانگی و آپارتمانی هم رونق چشمگیری پیدا کرده است. از گیاهان خانگی سمی و گیاهان خانگی گران‌قیمت گرفته تا گیاهان آبزی نمونه‌هایی است که در آپارتمان‌ها استفاده می‌کنند. برای نگهداری این گیاهان باید اقداماتی صورت بگیرد. مثلاً آبپاشی، کوددهی، سمپاشی، نور کافی و احتمالاً دادن برخی داروها به گیاهان. یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای گیاهان خانگی ضروری است آبپاشی کردن سطح برگ این گیاهان است و در درجه بعدی، سمپاشی در برخی از مواقع سال. البته برای سمپاشی می‌توانید از سم‌های دست‌ساز استفاده کنید که خطری برای اعضای خانواده شما نداشته باشد. در این مطلب ما بهترین سمپاش‌ها برای گیاهان خانگی را به شما معرفی می‌کنیم و راه سمپاشی درست را نیز آموزش خواهیم داد.

گیاهان خانگی یا آپارتمانی چیست؟

به گیاهانی که امکان نگهداری آن‌ها در اماکن سربسته وجود دارد و این اماکن مانع رشد آن‌ها نمی‌شود گیاهان آپارتمانی یا گیاهان خانگی گفته می‌شود. از این گیاهان برای فضاهای بسته مثل خانه‌ها، ادارات، سازمان‌ها و غیره استفاده می‌کنند. داشتن این‌گونه گل و گیاه‌ها باعث طراوت و شادابی خانه شده و در روحیه ساکنین آن نیز تأثیر دارد، سرسبزی این گیاهان به‌علاوه تأثیری که آن‌ها روی هوای خانه دارند باعث شده امروزه گیاهان خانگی طرف‌داران بسیاری پیدا کند. از این گیاهان برای زیبایی خانه‌ها نیز می‌توان استفاده کرد؛ بنابراین گیاهان خانگی چند ویژگی دارند:

  • در اماکن سربسته رشد می‌کنند.
  • با نور کم نیز رشد می‌کنند.
  • نیازمند آبیاری منظم هستند.
  • نیازمند مراقبت‌های بیشتری هستند.

از جمله مراقبت‌های ویژه برای این گیاهان آبپاشی و سمپاشی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

چرا باید گیاهان آپارتمانی را سمپاشی کرد؟

گیاهان بخشی از طبیعت هستند، اکوسیستم دارای گردشی است و از این گردش است اکوسیستم تاکنون دوام آورده است. انسان‌ها گوشت حیوانات را می‌خورند، حیوانات وحشی گوشت حیوانات دیگر را، برخی چهارپایان از گیاهان تغذیه می‌کنند و الی آخر. در واقع آفت‌ها نیز به گیاهان هجوم می‌آورند تا از برگ، ساقه، ریشه و خاک آن‌ها تغذیه کنند و این یعنی نابودنی آن گیاه. برای جلوگیری از این اتفاق، باید اقداماتی صورت گیرد، اقداماتی مراقبتی که شامل آفت‌زدایی و سمپاشی می‌شود. انواع آفت گیاهان خانگی یا آپارتمانی چند چیز است که بیشتر از همه شایع است، در زیر به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

کنه‌ها؛ دشمنان ریز گیاهان آپارتمانی!

یکی از شایع‌ترین انواع آفات کنه‌ها هستند، این موجودات آن‌قدر ریز هستند که شما با چشم غیرمسلح نمی‌توانید آن‌ها را ببینید. شاید باور نکنید ولی کنه‌ها نیز مانند بسیاری از حشرات نیش دارند و با استفاده از همین نیش است که به گیاه حمله می‌کند. در واقع کنه نیش خود را داخل برگ می‌کند و از آن به‌عنوان یک منبع تغذیه استفاده می‌کند. حتماً روی برگ گیاهان خانگی و آپارتمانی خود برخی لکه‌های سفید را دیده‌اید، این‌ها دقیقاً اثری است که کنه‌ها ایجاد می‌کنند و از همین‌جا می‌توانی بفهمید گیاه شما دچار آفت کنه شده است.

برای ازبین‌بردن کنه‌ها باید با استفاده از سم مناسب و سمپاش مناسب اقدام به آفت‌زدایی کنید!

شته‌ها؛ موجوداتی که دسته جمعی حمله می‌کنند

شته‌ها را معمولاً تکی گیر نمی‌آورید، این موجودات به‌صورت گروهی به گیاهان حمله می‌کنند برای اینکه بتوانید آن‌ها را از سایر آفت‌ها تشخیص دهید می‌توانید ازروی رنگ سیاه، زرد و قرمزشان آن‌ها را بشناسید البته گاهی اوقات نیز خود را به رنگ گیاه در می‌آورند. این آفت نیز علاقه زیادی به مکیدن شیره گیاهان دارد. ازآنجایی‌که این آفت خاصیت چسبندگی دارد باید از سموم مخصوص استفاده کرد.

شپشک؛ جانوری که شیره گیاه را می‌مکد

نوع دیگری از آفات که باید با استفاده از سمپاش، گیاه را با سم اسپری کنید، شپشک‌ها هستند. جالب اینکه این موجودات نیز نیش دارند و علاقه بسیاری به مکیدن شیره گیاه دارند. معمولاً روی گیاهان کاکتوس اثر بیشتری دارند و انواع سرسخت آن را باید ازروی گیاه بردارید و بعد سمپاشی کنید؛ چراکه ممکن است با استفاده از سمپاشی از بین نروند.

قارچ‌ها؛ انگل‌های جوامع گیاهی!

قارچ‌ها در واقع نوعی انگل هستند که برای ادامه حیات، از مواد مختلفی تغذیه می‌کنند، یکی از منابع عالی تغذیه‌ای برای انگل‌های قارچی یا قارچ‌های انگلی! گیاهان به‌ویژه گیاهان آپارتمانی یا خانگی هستند؛ چراکه انگل‌ها در فضای بسته بهتر رشد می‌کند. انگل‌ها با یک سمپاشی ساده از بین نخواهند رفت البته همیشه این‌گونه نیست ولی اگر گیاه شما انگلی شده باشد شاید مجبور باشید آن را جراحی کنید! یعنی قسمت‌های انگلی شده را جدا کرده و با استفاده از قسمت‌های سالم، گیاه را قلمه بزنید.

روش سمپاشی گیاهان خانگی و آپارتمانی

سم ماده‌ای است که می‌تواند بر انواع آفات غلبه کند البته بستگی به اینکه گیاه شما دچار چه نوع آفتی شده سم آن نیز متفاوت خواهد بود. برای سمپاشی گیاهان خانگی دو روش وجود دارد:

  • استفاده از سم‌های شیمیایی برای سمپاشی
  • استفاده از سم‌های دست‌ساز برای سمپاشی

سم‌های شیمیایی همان سم‌هایی است که در بازارهای گل، گل‌فروشی‌ها و غیره به فروش می‌رسند، برخی از آن‌ها محلول بوده و با استفاده از سمپاش خانگی باید روی گیاه اسپری کنید و برخی دیگر حالت پودری داشته که باید با آب مخلوط کرده و پای گلدان خود بریزید. روش استفاده از سموم روی بسته‌بندی آن‌ها نوشته شده است. در هنگام استفاده از سمپاش بهتر است که سمپاش کالیبره شده باشد تا بیشترین نقاط گیاه سمپاشی شود، در این باره می‌توانید مطلب زیر را بخوانید.

بهترین سمپاش‌ها برای گیاهان خانگی و آپارتمانی

برای سمپاشی شما علاوه بر سم، نیاز به سمپاش دارید، همان گونه که می‌دانید امروزه سمپاش‌ها جزو ابزارهای مهم کشاورزی به‌حساب می‌آیند و انواع بسیار مختلفی دارند، از سمپاش فرغونی گرفته که دارای موتورهای بنزینی بوده و تا بیش از 100 لیتر گنجایش دارند تا سمپاش‌های زنبه‌ای، سمپاش پشتی، سمپاش دوشی، سمپاش شارژی، سمپاش خانگی، سمپاش 20 لیتری، سمپاش 10 لیتری و غیره. اما برای گیاهان خانگی ما نیاز به سمپاش‌های معمولی داریم که به آن‌ها سمپاش دستی می‌گویند. سمپاش دستی به‌وسیله ایجاد فشار هوا، سم را متراکم کرده و می‌توان به این وسیله آن را روی گیاه اسپری کرد.
ازآنجایی‌که ممکن است برخی افراد دارای گلخانه‌های بزرگ‌تری باشند بنابراین نیاز است از سمپاش‌های بزرگ‌تری نیز استفاده کرد. برای این کار می‌توان از سمپاش‌های شارژی استفاده کرد همچنین سمپاش 20 لیتری خرطومی نیز گزینه مناسبی برای این کار به‌حساب می‌آید.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید

No products in the cart.