
نصب پمپ آب خانگی گرچه نیاز به تخصص دارد اما اگر ابزار مناسبی داشته باشید و برخی نکات را بدانید به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید. مهارت نصب پمپ آب خانگی به عواملی بستگی دارد که ما در این مطلب این عوامل را ذکر کرده و مهمترین چیزهایی که باید رعایت کنید را بررسی کردهایم. تقریبا میتوان گفت ابزار چندانی برای نصب پمپ آب خانگی نیاز نیست گرچه باید از ابزارهای خوب و استاندارد استفاده کنید، از این بابت هم خیالتان راحت باشد چراکه ما ابزارهای مورد نیاز را معرفی و روش استفاده از آن را نیز بیان کردهایم. پس اگر برای رفع مشکل فشار آب در خانه و آپارتمان خود، یک پمپ آب خانگی خریداری کردهاید و حالا میخواهید هرچه سریعتر این مشکل را برطرف کنید، منتظر تکنسین یا تاسیساتی نمانید، خودتان آستینها را بالا بزنید با مطالعه این مطلب اقدام به نصب پمپ آب خانگی خود کنید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- مرحله اول- برای نصب پمپ آب خانگی به چه ابزاری نیاز داریم؟
- مرحله دوم- خریداری منبع یا مخزن آب متناسب با تعداد واحدها
- مرحله سوم- مکان نمایی برای نصب پمپ آب
- مرحله چهارم- تعیین جهت ورودی و خروجی پمپ آب خانگی
- مرحله پنجم- نوار تفلون کردن ورودی و خروجی پمپ
- مرحله ششم- نصب شیر دو طرفه
- مرحله هفتم- بستن حلقههای بوشن
- مرحله هشتم- نصب مخزن تحت فشار و ست کنترل
- مرحله نهم- چند نکته مهم ایمنی درباره نصب پمپ آب خانگی
مرحله اول- برای نصب پمپ آب خانگی به چه ابزاری نیاز داریم؟
همانطور که گفتیم ابزار چندان زیادی برای این کار نیاز ندارید، لیست مهمترین تجهیزاتی که باید تهیه کنید به شرح زیر است:
نوع ابزار
| مورد استفاده
|
1- آچار فرانسه |
سفت کردن مهرههای ورودی و خروجی پمپ |
2- آچار شلاقی |
برای تنظیم و باز و بسته کردن مهرهها |
3- انبردستی |
برای مهار کردن مهرهها |
4- پیچ گوشتی |
برای باز و بسته کردن پیچها |
5- نوار تفلون |
برای آب بندی کردن اتصالات |
6- حلقه بوشن (2 عدد) |
برای ایجاد واصل بین لولهها |
7- شیر برنجی |
برای کنترل جریان آب |
8- شیلنگ رابط |
برای اتصال لوله به پمپ |
مرحله دوم- خریداری منبع یا مخزن آب متناسب با تعداد واحدها
بعد از اینکه پمپ آب خانگی مناسب خود را با توجه به دبی و هد آن و همچنین در نظر گرفتن تعداد واحدها و طبقات خریداری کردید باید منبع آبی نیز خریداری و نصب کرده باشید.
لینک راهنمای خرید پمپ آب خانگی
علت استفاده از منبع آب چند چیز است:
- نصب مستقیم پمپ آب خانگی به لوله آب شهری عملی غیرقانونی است که در صورت مشاهده از سوی دستگاههای ذیربط با جریمه نقدی مواجه خواهید شد.
- نصب مستقیم پمپ آب خانگی بدون منبع، باعث افزایش فشار آب آپارتمان شما و کاهش فشار سایر ساختمانها خواهد شد و به نوعی تضییع حقوق دیگران است.
- در صورت قطع آب در شبکه آب شهری، پمپ شما بدون آب کار خواهد کرد و همانگونه که میدانید اگر پمپ بدون آب کار کند خراب شده و میسوزد.
- استفاده از پمپ آب خانگی بدون نصب مخزن یا منبع آب، باعث افزایش هزینه آب بهای شما خواهد شد چراکه شدت و فشار آب شما بالاتر خواهد رفت و همین امر روی باعث افزایش هزینههای ساختمان شما خواهد شد.
گفتنی است علاوه برای مخزن آب و پمپ آب خانگی باید یک ست کنترل نیز برای اتومات کردن و همچنین تنظیم و کنترل فشار آب نیز خریداری کنید. برای اطلاع از این محصول و راهنمای خرید آن میتوانید مطلب زیر را بخوانید.
مرحله سوم- مکان نمایی برای نصب پمپ آب
معمولا در ساختمانهای جدید جایی برای این کار در نظر گرفته میشود اما در ساختمانهای قدیمی، بهتر است از مشاوره مهندسین ساختمانی استفاده کنید. مکانی که برای نصب پمپ آب خانگی انتخاب میکنید باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- شیب دار نباشد
- خشک باشد
- مسقف باشد
- زمین صاف و مسطح باشد
مرحله چهارم- تعیین جهت ورودی و خروجی پمپ آب خانگی
روی پمپ آب خانگی علامتی وجود دارد که جهت ورودی و خروجی پمپ را مشخص میکند، این علامت را نباید با علامتی که جهت گردش پروانه پمپ آب را نشان میدهد اشتباه گرفت. اگر پمپی که خریداری کردهاید علامتی ندارد که نشان دهد ورودی و خروجی پمپ آب خانگی کدام است میتوانید از طریق جایی که دکمه برق پمپ نصب شده بفهمید که این قسمت خروجی پمپ آب است.
مرحله پنجم- نوار تفلون کردن ورودی و خروجی پمپ
دو سر ورودی و خروجی پمپ آب خانگی را با استفاده از نوار تفلون کاملا بپوشانید. حداقل 5 الی 10 دور نوار تفلون به دور رزوههای ورودی و خروجی بپیچانید. به این نکته توجه کنید که از نوار تلفونهای فاسد استفاده نکنید. نوار تلفن بعد از مدتی فاسد میشود و کارایی خود را از دست میدهد. اهمیت استفاده از نوار تفلون، آب بندی کردن قسمتهایی از پمپ آب خانگی است که امکان نشت آب از آنها وجود دارد.
مرحله ششم- نصب شیر دو طرفه
بعد از بستن نوار تلفون، شیر یک طرفهای که خریداری کرده بودید را با در نظر گرفتن به علامت ورودی و خروجی پمپ آب خانگی، به قسمت ورودی پمپ وصل کنید. در این کار باید دقت کافی را به خرج دهید و همچنین به خاطر داشته باشید که علامت شیر یک طرفه حتما به سمت پمپ آب خانگی باشد.
مرحله هفتم- بستن حلقههای بوشن
حلقههای بوشنی که خریداری کرده بودید را بردارید، اندازه بوشن بستگی به اندازه پمپ آب خانگی و اینچ آن دارد؛ اما معمولا به صورت استاندارد بوشن 2.5 برای این کار مناسب است. در قسمت خروجی پمپ آب یکی از بوشنها را متصل کنید و بوشن دوم را به قسمت ورودی ببندید. پس از آن شیلنگهای رابط را نیز یکی را به قسمت ورودی و دیگری را به قسمت خروجی پمپ متصل کنید.
در قسمت خروجی پمپ هم باید بوشن 2.5 بسته شود. سپس شیلنگ ها را یکی در قشمت ورودی پمپ و به شیر یک طرفه و یکی به قسمت خروجی پمپ و بوشن 2.5 بسته می شود.
مرحله هشتم- نصب مخزن تحت فشار و ست کنترل
برای نصب ست کنترل ما قبلا مراحل آن را در مطلبی با عنوان «آموزش نصب ست کنترل و اصولی که در این باره باید بدانید» توضیح دادهایم بنابراین قبل از مطالعه ادامه مراحل نصب پمپ آب خانگی بهتر است ابتدا این مطلب را بخوانید. مخزن تحت فشار را نیز با استفاده از لوله رابط به پمپ متصل کنید.
مرحله نهم- چند نکته مهم ایمنی درباره نصب پمپ آب خانگی
در اول و آخر نصب پمپ آب خانگی و همچنین در حین انجام این کار باید نکاتی را رعایت کنید، این نکات راندمان کاری پمپ را افزایش داده و در طول عمر آن موثر است:
- هد پمپ آب خانگی را در نظر بگیرید.
- دبی پمپ آب خانگی را باید با توجه به تعداد طبقات و واحدها آزمایش کنید.
- اگر پمپ آب خانگی در معرض باران است باید آن را به وسیله یک سرپوش بپوشانید.
- پمپ آب خانگی نباید در مکانهای خیس و نمناک نصب شود.
- پمپ آب خانگی نباید بالاتر از مخزن آب نصب شود.
- حتما تمامی اتصالات را به وسیله نوار تفلون آب بندی کنید.
- اگر پمپ آب خانگی را در محیطهای سردسیر که احتمال یخ زدگی وجود دارد نصب میکنید حتما آنرا عایق کنید.
- مخزن آب را متناسب با تعداد طبقات و واحدهای آپارتمان خریداری کنید.