خیلی از دارندگان پمپ آب خانگی بعد از مدتی استفاده از دستگاه از تعمیرکاران میپرسند که چرا پروانه پمپ آب نمیچرخد؟ دلیل این موضوع گیرپاژ کردن پمپ آب خانگی است. اگر نمیدانید گیرپاژ چیست؟ در این مطلب کاملاً با این موضوع آشنا خواهید شد. گیرپاژ کردن پمپ آب خانگی به معنی گیرکردن پروانههای این دستگاه به هر دلیلی است که اگر اقدام سریعی برای آن انجام نشود، منجر به سوختن موتور پمپ آب و ارجاع به تعمیرگاه برای تعویض سیمپیچی هستید. در این مطلب بهصورت مختصر مهمترین دلایلی که ممکن است باعث بهوجودآمدن این پدیده شود را بررسی کرده و راهحلهای مناسب برای برطرفکردن این مشکل را بیان کردهایم. اگر شما هم از پمپ آب خانگی استفاده میکنید پیشنهاد میکنیم حتماً این مطلب را تا انتها بخوانید؛ چراکه ممکن است شما هم با این سؤال مواجه شده باشید که چرا پروانه پمپ آب نمیچرخد؟
آنچه در این مطلب میخوانید:
- 1 گیرپاژ کردن پمپ آب خانگی چیست؟
- 2 چرا پروانه پمپ آب نمیچرخد؟ (دلایل گیرپاژ کردن پمپ)
- 2.1 گیرپاژ پمپ آب به دلیل فرسودگی قطعات
- 2.2 خرابی بلبرینگ پمپ آب خانگی و گیرپاژ کردن دستگاه
- 2.3 زنگ زدگی قطعات پمپ آب خانگی
- 2.4 ست کنترل پنتاکس مدل hidrotank h2
- 2.5 ستکنترل پنتاکس PENTAX مدل HIDROMATIC-H2
- 2.6 پمپ آب خانگی بشقابی لئو مدل ACm150B2
- 2.7 پمپ آب خانگی دراپ مدل PM16
- 2.8 پمپ آب خانگی دارپ مدل QB70
- 2.9 ست کنترل ایکار
- 3 راه حل رفع مشکل گیرپاژ پمپ آب خانگی
گیرپاژ کردن پمپ آب خانگی چیست؟
همان گونه که گفتیم منظور از گیرپاژ کردن پمپ، گیرکردن پروانهها و عدم حرکت آنها به هر دلیلی است؛ علاوه بر این قفلکردن بلبرینگ پمپ آب خانگی نیز میتواند منجر به گیرپاژ کردن آن شود. اگر بهسرعت به این موضوع رسیدگی نشود، به علت نیروی وارد شده به سیمپیچی و عدم خروج آن، به موتور فشار بسیار زیادی وارد شده و باعث سوختگی آن خواهد شد. اگر بخواهیم در قالب یک مثال این موضوع را بیان کنیم میتوانیم به پرشدن ظرفیت یک مخزن آب اشاره کنیم که اگر بیش از حد نیاز به آن آب وارد شود منجر به ترکیدگی آن خواهد شد. یا فرض کنید یک بادکنک را آنقدری باد کنید که بترکد. پمپ آب خانگی هم دقیقاً به همین صورت است و اگر نیروی وارد شده به آن، توانایی تبدیل به قدرت مکانیکی را نداشته باشد منجر به سوختگی سیمپیچی خواهد شد؛ چراکه نیروی دائماً صرف غلبه بر یک مانع میشود.
چرا پروانه پمپ آب نمیچرخد؟ (دلایل گیرپاژ کردن پمپ)
پروانه پمپ آب خانگی به دلایل مختلفی میتواند دچار قفلشدگی یا همان گیرپاژ شود، از جمله این دلایل میتوان به نقص فنی، خرابی قطعات، فرسودگی و رسوب گرفتن و مواردی ازاینقبیل اشاره کرد، در زیر مهمترین دلایل برای اینکه بدانید چرا پروانه پمپ آب نمیچرخد یا گیرپاژ میکند را بیان شده است:
دلیل اول
گیرپاژ پمپ آب به دلیل فرسودگی قطعات
یکی از مشکلات رایج در استفاده از آب، املاح آن است که بعد از مدتی باعث رسوب کردن آن میشود. قطعاً کولرهای آبی که دچار این وضعیت شدهاند را دیدهاید که رسوبات روی پوشالها، آبپخشکنها و غیره را پوشانده است. ازآنجاییکه پمپ آب خانگی نیز دائماً با آب سروکار دارد، پروانههای آن که از جنس استیل است دچار رسوب شده و موجب کُندی حرکت آن خواهد شد. این قضیه میتواند تا پوسیدگی لبههای پروانه پیش برود که در این صورت فشار پمپ آب کاهش خواهد یافت و پمپاژ بهدرستی انجام نخواهد شد. وجود رسوبات روی پروانه، فضای حرکت آن را نیز محدود کرده و گردش پروانه را دچار اختلال میکند و اگر اقدام به رسوبگیری نشود، امکان گیرپاژ کردن پمپ آب وجود خواهد داشت.
دلیل دوم
خرابی بلبرینگ پمپ آب خانگی و گیرپاژ کردن دستگاه
یکی دیگر از عوامل رایج گیرپاژ کردن پمپ، خرابی بلبرینگ است. درصورتیکه بلبرینگ به هر دلیلی دچار فرسودگی شده باشد، باید آن را تعویض کنید. در مطلب زیر ما روش تعویض بلبرینگ پمپ آب خانگی در خانه را آموزش دادیم که میتوانید آن را مطالعه کنید. شکستگی، خرابی ساچمهها و غیره ممکن است باعث گیرپاژ کردن پمپ آب شود.
دلیل سوم
زنگ زدگی قطعات پمپ آب خانگی
قطعات پمپ آب خانگی فلزی است، گرچه از فلزهای ضدزنگ برای این دستگاه استفاده میشود بااینحال برخی مواقع شاهدیم که در تماس فلزات مختلف با آب، این فلزات دچار زنگزدگی میشوند. پروانه پمپ آب خانگی نیز از جنس استیل است اما ممکن است این اتفاق برای دستگاه شما هم بیفتد و همین مورد عامل اصلی گیرپاژ کردن دستگاهتان شود. زنگزدگی فضایی خالی بین پروانه و پوسته را پرکرده و مانع حرکت آن میشود.
راه حل رفع مشکل گیرپاژ پمپ آب خانگی
سرویس دورهای پمپ آب میتواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند برای همین توصیه میکنیم حتماً پمپ را سرویس کنید، این کاری است که خودتان هم میتوانید انجام دهید، تعویض بلبرینگ، کاسه نمد، پروانه (در صورت خرابی)، هواگیری پمپ و مواردی شبیه به این میتواند از گیرپاژ کردن پمپ جلوگیری کند.
سلام عالی
بسیار مفید و کاربردی. موفق باشید