در مطالبی که پیشازاین منتشر کردیم درباره نحوه کاشت چمن و نگهداری از آن توضیحات کاملی دادیم، اما امروز میخواهیم یک نوع مراقبت دیگر از چمن را منتشر کنیم که مختص فصل پاییز است. نگهداری از چمن در فصل پاییز، هنگامی که گرمای هوا میل به خنکی و برگ درختان میل به زردی میکنند کار مهمی است. در این فصل باید چمن را آماده فصل سرد زمستان کنید تا آسیبی نبیند. پاییز، فصل اشتراک تابستان و زمستان است؛ چراکه خاک نه آنچنان گرمای تابستانی خود را ازدستداده و نه آنچنان سرمای زمستان را در دل خود جایداده است. پاییز با دمای کمتر و نسبت بارندگی بیشتر، زمان ایدهآلی برای آمادهسازی چمن بهویژه برای بهار سال آینده است. بسیاری از افراد فکر میکنند که چمنها در فصل پاییز نیاز به مراقبت کمتری دارند درحالیکه برعکس این قضیه درست است. در این دوره از سال چمن به طرز شگفتانگیزی انرژی، رطوبت و مواد مغذی را برای آمادهسازی برای یک زمستان طولانی جذب میکند.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- 1 گام اول- استفاده از شن کش چمن برای حذف پوشالها
- 2 گام دوم- کوتاه کردن چمنها تا حد ممکن
- 3 گام سوم- چمنها را در فصل پاییز هوادهی کنید
- 4 گام چهارم- برگها را از سطح چمن جمع کنید
- 5 گام پنجم- چمنها را در پاییز کود دهید
- 6 گام ششم- کچلیهای چمن را ترمیم کنید
- 7 گام هفتم- از علف کش برای از بین بردن علفهای هرز استفاده کنید
گام اول- استفاده از شن کش چمن برای حذف پوشالها
یکی از کارهای اساسی که در فصل پاییز برای نگهداری از چمن باید انجام دهید تیغ زدن چمن است، اصطلاح تیغزدن یا (اسکاریفینگ لاون – scarifying lawn) به وضعیتی گفته میشود که در آن با استفاده از ابزارهای مخصوصی همچون شن کش چمن، اقدام به حذف لایههایی ازروی چمن میکنند که به آن، لایه پوشالی گفته میشود. این لایه شامل برگهای خشکیده، پسماندهای چمن، ساقههای قدیمی و زرد، خزهها و غیره است که مانع رسیدن آب و کود کافی به ریشههای چمن میشود؛ بنابراین باید یک روز از وقت خود را برای جمعآوری این لایه بگذارید، به این وسیله، اصطلاحاً چمن نفس خواهد کشید.
گام دوم- کوتاه کردن چمنها تا حد ممکن
در این فصل تیغه چمن زن خود را پایین تنظیم کنید، این امر باعث میشود نور خورشید بهتر به چمن برسد و در طول فصل زمستان نیز، ساقه زرد نمیشود.این کار را در چند مرحله انجام دهید تا به پایینترین حد ممکن رسیده و چمنها کاملاً کوتاه شوند.
گام سوم- چمنها را در فصل پاییز هوادهی کنید
پاییز فصل ایدهآلی برای هوادهی چمن است تا اکسیژن، آب و کود به راحتی به ریشههای آن رسیده و آنها را به خود جذب کند. برای این کار میتوانید از یک ماشین هواده چمن استفاده کنید. این ماشین مقداری خاک را بهصورت استوانهای برداشته و با ایجاد حفرههای در چمن، کار هوادهی را انجام میدهد.
مقاله مرتبط: اگر چمنهای شما رشد خوبی ندارد این نکات را باید بدانید!
گام چهارم- برگها را از سطح چمن جمع کنید
خیلی مهم است که برگهای زرد و ریخته شده روی سطح چمن را جمعآوری کنید. اگر این کار صورت نگیرد زیر برگها فضای مناسبی برای بهوجودآمدن بیماریهای قارچی فراهم خواهد شد. استفاده از چمنزن مجهز به سبد جمعآوری گزینه مناسبی برای این کار است.
گام پنجم- چمنها را در پاییز کود دهید
بیشتر کارشناسان بر این باورند که چمن را فقط سالی یکبار و آنهم در پاییز کود دهید! علت این امر آن است که چمن در پاییز رشد کمتری دارد اما ریشههای آن رشد بهتری دارند. استفاده از کود در پاییز باعث میشود مواد مغذی بیشتری به ریشههای چمن برسد. بهترین زمان برای کوددهی چمن، اواسط پاییز است،هیچ نقطهای از چمن را فراموش نکنید، بهتر است از دستگاه کودپاش برای این کار استفاده کنید.
گام ششم- کچلیهای چمن را ترمیم کنید
پاییز فصل خوبی برای رفع طاسیها و کچلیهای چمن است. برای این کار از ترمیمکنندههای چمن استفاده کنید، این ترمیمکننده، از دانههای چمن و کود مخصوص تهیه شده است. روش دیگر برای گرفتن طاسی چمن استفاده از چمن آماده است که میتوانید بهاندازه موردنظر از چمنهای آماده استفاده کرده و تا چند روز آن را آبیاری کنید تا در جای خود بهخوبی قرار گیرد.
گام هفتم- از علف کش برای از بین بردن علفهای هرز استفاده کنید
پاییز زمان مناسبی برای ازبینبردن علفهای هرز است. این کار باعث میشود تا در بهار شاهد رشد علفهای هرز نباشید اما قبل از استفاده از علفکش حتماً روی بسته آن را بخوانید. بیشتر تولیدکنندگان علفکشها، ابتدای پاییز و زمانی که دمای هوا بیشتر باشد را برای این کار پیشنهاد میکنند.
راهنمای خرید: نکات طلایی برای خریدن یک ماشین چمن زن
برای مطالعه بیشتر:
خیلی خوب بود