لوگو ابزارینو
0
تخفیف ها و فروش ویژه
تفاوت موتور ویبراتور شاسی ثابت و شاسی گردان 6 شهریور ماه
فهرست مطالب

در این مطلب به بررسی تفاوت موتور ویبراتور شاسی ثابت و شاسی گردان پرداختیم. معمولاً هر دستگاه ویبراتوری قابلیت نصب روی دو نوع شاسی دارد و این برای ویبره بتن بنزینی و ویبره بتن برقی یکسان است. این شاسی‌ها یا ثابت هستند یا گردان که هرکدام ویژگی‌ها، مزیت‌ها و معایب خود را دارند. در این مطلب می‌خواهیم تفاوت موتور ویبراتور شاسی ثابت با شاسی گردان را با هم بررسی کنیم، پس تا پایان همراه ما باشید.

مقدمه‌ای قبل از بررسی تفاوت شاسی‌ها

موتور ویبراتور بتن را کسانی که سروکارشان با صنعت ساختمان‌سازی و عمرانی است می‌شناسند، دستگاهی برای ویبره کردن (ایجاد لرزش) بتن است.

وقتی بتن‌ریزی انجام می‌شود، مقداری فضای خالی بین سنگ‌دانه‌ها باقی می‌ماند، در واقع این فضا با حباب‌های هوا پر شده است، بنابراین با استفاده از موتور و شیلنگ ویبراتور، داخل بتن ارتعاشاتی ایجاد می‌کنند که موجب قرار گرفتن سنگ‌دانه‌ها در کنار هم و خالی شدن هوای داخل بتن شده و به‌جای هوا، مواد سیمانی جای آن را می‌گیرد.

به این ترتیب وقتی بتن خشک می‌شود، با یک ماده پوک طرف نیستیم بلکه یک سازه سفت‌وسخت خواهیم داشت که به مرور زمان هر چه از عمر آن بگذرد، کیفیت آن بالاتر خواهد رفت. اگر قصد خرید موتور ویبراتور دارید حتما راهنمای خرید موتور ویبراتور بتن را مطالعه کنید.

تفاوت موتور ویبراتور بنزینی شاسی ثابت و شاسی گردان

از آنجایی که خیلی از مشتریان، به دنبال موتور ویبراتور بنزینی هستند اول از این دستگاه شروع می‌کنیم. این دستگاه با سوخت بنزین کار کرده و برندهای مختلفی موتور آن را تولید می‌کنند. در ایران بیشتر موتورهای robin و هوندا روی این ویبره بتن بسته می‌شود. ویبره بتن بنزینی را می‌توان روی هر دو نوع شاسی ثابت و گردان کوپله کرد، برخی طرف‌دار شاسی ثابت هستند و برخی مشتری ثابت شاسی گردان!

تفاوت موتور ویبراتور شاسی ثابت و شاسی گردان

ویبره بتن بنزینی شاسی ثابت

این دستگاه داخل یک چارچوب تمام فلزی قرار می‌گیرد. چارچوب از دو قاب مربعی شکل تشکیل شده است. هر قاب از لوله‌های فلزی ساخته شده که با استفاده از دستگاه‌های مخصوص در چهار زاویه خم‌های اصولی داده شده است. این دو قاب به وسیله دو لوله در بالا و دو لوله در پایین به هم جوش خورده است. همچنین برای اینکه موتور ویبره بتن روی آن بسته شود، یک عدد کفی فلزی بسیار مقاوم 2.5 میلی‌متری برای آن در نظر گرفته شده که دستگاه روی آن بسته می‌شود.

از جمله مزایای موتور ویبراتور بنزینی شاسی ثابت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایمنی بالایی دارد: ازآنجایی‌که موتور داخل این شاسی قرار می‌گیرد، حتی اگر دستگاه واژگون شود، به موتور آسیبی نخواهد رسید.
  2. دوام و عمر بالا: تمام شاسی به‌وسیله جوش به هم متصل شده و بسیار مقاوم است به همین دلیل دوام و عمر شاسی بالا است.
  3. قیمت پایین: ویبره بتن بنزینی شاسی ثابت در مقایسه با نوع گردان ارزان‌تر است که دلیل آن را در نوع گردان بررسی خواهیم کرد.

در کنار هر مزیتی، معایبی را هم می‌توان برشمرد، از جمله معایب نوع ثابت باید به نکات زیر اشاره کنیم:

  1. وزن بیشتر: به دلیل اینکه میزان آهن به‌کاررفته در شاسی بیشتر است، بنابراین وزن کلی دستگاه بالاتر می‌رود و حمل آن به‌تنهایی سخت است اما به‌راحتی به‌صورت دونفره می‌توانید آن را حمل کنید.
  2. حجم و اندازه بیشتر: فضایی که این دستگاه می‌گیرد بیشتر است به همین دلیل در خودرو یا انبار نسبتاً فضای بیشتری را اشغال می‌کند.
  3. انعطاف پذیری پایین در هنگام کار: به دلیل اینکه شاسی ثابت است، در هنگام کار باید دستگاه را به سمتی که می‌خواهید عملیات ویبره را انجام دهید بچرخانید، البته برای رفع این مشکل هم راه‌حل وجود دارد و آن اینکه دستگاه را داخل فرغون قرار دهید با این حال باز هم باید فرغون را به حرکت در آورید.
تفاوت موتور ویبراتور شاسی ثابت و گردان

ویبره بتن بنزینی شاسی گردان

مهم‌ترین ویژگی موتور ویبراتور شاسی گردان قابلیت چرخش 360 درجه‌ای آن است، شیلنگ را به هر سمتی دلتان می‌خواهد بگردانید، تا موتور هم به همان سمت بگردد. این شاسی از چند قسمت ساخته شده است. در زیر آن که در واقع روی زمین قرار می‌گیرد یک قطعه آهنی بشقابی قرار می‌گیرد (شبیه یک بشقاب وارونه) این قطعه به‌وسیله یک بلبرینگ به یک ورق آهنی [کفی آهنی که موتور هم روی این کفی بسته می‌شود] متصل شده است. کفی نیز به بدنه اصلی جوش خورده است. بدنه اصلی هم از یک لوله یک‌تکه ساخته شده است که به آن شاسی گلدونی گفته می‌شود. در واقع وقتی موتور روی این شاسی بسته می‌شود برخلاف نوع ثابت، هیچ‌گونه حفاظی بالای موتور قرار ندارد و شاسی لوله‌ای به‌صورت دو عدد دستگیره در کنار موتور قرار گرفته تا بتوان آن را به‌راحتی حمل کرد. این شاسی قابلیت این را دارد که آن را ثابت کنید، برای این کار یک پین روی کفی قرار داده شده که از داخل حفره‌ای که برای آن طراحی شده می‌توانید پین را به قسمت بشقابی وصل کرده و مانع چرخش آن شوید. وقتی موتور روی این شاسی بسته می‌شود، به دلیل بلبرینگی که زیر کفی قرار گرفته، به هر جهت که شیلنگ را بچرخانید، دهانه موتور هم به همان جهت می‌چرخد بنابراین احتمال پارگی شیلنگ و آسیب به پوسته آن به کمترین میزان ممکن کاهش می‌یابد.

حالا که با مشخصات و شکل ظاهری ویبره بتن بنزینی گردان آشنا شدید، به سراغ مزایای استفاده از این دستگاه برویم که در زیر بیان شده است:

  1. چرخش 360 درجه: اصلی‌ترین دلیل خرید این دستگاه همین قابلیت است که باعث افزایش کارایی و راحتی در هنگام کار می‌شود.
  2. پین فیکس کن: این شاسی را هرگاه دوست داشتید می‌توانید به حالت ثابت تبدیل کنید.
  3. حمل‌ونقل آسان: شاسی دقیقاً شبیه دو عدد دستگیره است که همین امر باعث شده به‌راحتی بتوانید آن را جابه‌جا کنید.
  4. وزن سبک: میزان آهن به کار رفته در شاسی کم است بنابراین وزن دستگاه کمتر از نوع ثابت است.
  5. حجم و اندازه کم: شاسی فضای کمتری را اشغال می‌کند بنابراین جاسازی آن در خودرو و انبار و غیره راحت‌تر است.

در کنار مزایای بالا می‌توان به معایب شاسی گردان در موتور ویبراتورهای بنزینی هم اشاره کرد که عبارت‌اند از:

  1. ایمنی پایین: به دلیل اینکه هیچ‌گونه حفاظی روی موتور وجود ندارد، بنابراین درصورتی‌که ویبراتور شما واژگون شود، احتمال آسیب رسیدن به موتور بسیار زیاد است.
  2. قیمت بیشتر: گفته بودیم که در این قسمت به قیمت بالاتر شاسی گردان [و قیمت پایین‌تر نوع ثابت] اشاره خواهیم کرد. در حقیقت نباید تفاوت قیمتی بین این دو مدل باشد، اما ازآنجایی‌که بیشتر شاسی‌های گردان وارداتی است برخی به همین دلیل آن را گران‌تر می‌فروشند، درحالی‌که شاسی‌های ثابت در ایران ساخته می‌شوند؛ بنابراین این تفاوت قیمت یک موضوع همیشگی و دائمی نیست.
  3. دوام کمتر: موتور ویبراتور وسیله‌ای است که نیروی چرخشی موردنیاز شیلنگ را تأمین می‌کند بنابراین دائماً در حال لرزش است، ازآنجایی‌که قسمت بشقابی در یک نقطه کانونی به کفی فلزی متصل شده است، بنابراین لرزش‌ها به‌مرورزمان باعث هرز شدن این قسمت شده و دستگاه ممکن است بعد از مدتی لنگ بزند.

در زیر نکاتی در زیر نکاتی که در بالا گفته شد را می‌توانید به‌صورت خلاصه در جدول مشاهده کنید.

جدول بررسی مزایا و معایب
مزایای موتور ویبراتور بنزینی شاسی گردانمعایب موتور ویبراتور بنزینی شاسی ثابت
مزایامعایبمزایامعایب
چرخش 360 درجهایمنی پایینایمنی بالاسختی کار بیشتر
وزن سبکطول عمر پاییندوام بالاوزن بیشتر
قابلیت ثابت شدنقیمت بالاترقیمت پاییناندازه بزرگتر

بررسی موتور ویبراتور برقی شاسی ثابت و شاسی گردان

دستگاه پرفروش دیگر این حوزه، ویبره بتن برقی است، این دستگاه به دلیل کارکردن با برق، هم صدای کمتری دارد و هم دودی ندارد. البته دو مدل تک‌فاز و سه‌فاز دارد که خیلی با این موضوع کاری نداریم چون هر دو نوع روی هر دو مدل شاسی ثابت و گردان نصب می‌شود.

دستگاه ویبره بتن برقی شاسی ثابت

شاسی این دستگاه چیزی شبیه همان مدل بنزینی است اما به دلیل اینکه موتورهای برقی کوچک‌تر هستند، بنابراین عرض شاسی هم کمتر است. شاسی از دو قاب فلزی ساخته شده است. لوله‌ها در چهارگوشه خود خم شده و به‌وسیله دو اهرم این دو قاب به هم جوش‌خورده است. در قسمت پایین شاسی یک کفی فلزی جوش‌ خورده است که موتور ویبره بتن برقی روی آن بسته می‌شود. همچنین در زیر قسمتی که با زمین تماس پیدا می‌کند چهار عدد پایه لاستیکی قرار داده شده تا هم به لرزش‌ها را کاهش دهد و هم شاسی به زمین کشیده نشود. برای کار با این نوع دستگاه می‌توان آن را روی فرغون قرارداد تا مواد بتنی آن را کثیف نکند. این دستگاه مزایا و معایب خود را دارد، قیمت دو مدل شاسی ثابت و گردان برای موتور ویبراتور برقی دقیقاً برعکس آن چیزی است که در موتورهای بنزینی شاهد آن بودیم. یعنی قیمت شاسی ثابت موتور ویبراتور برقی بیشتر از نوع شاسی گردان است.

مزایای شاسی ثابت برای دستگاه ویبره برقی عبارت است از:

  1. محافظت از موتور: چارچوب‌ها به شکلی طراحی شده که دستگاه از هر طرفی واژگون شود، موتور هیچ‌گونه تماسی با زمین نخواهد داشت.
  2. مقاومت بهتر: شاسی ثابت این ویبراتور یک چارچوب تمام فلزی است که از هر سمتی جوش‌خورده است بنابراین با کارکردن موتور دچار لرزش نشده و جوش‌های آن از هم باز نمی‌شود.

از معایب شاسی ثابت ویبره برقی می‌توان نکات زیر را برشمرد:

  1. وزن بیشتر: حجم آهن‌های به‌کاررفته در این شاسی زیادتر است که همین عامل موجب بالارفتن وزن دستگاه می‌شود.
  2. قیمت بیشتر: به دلیل همان میزان آهن به‌کاررفته، قیمت شاسی هم بیشتر است.
  3. حرکت پذیری پایین: این شاسی قابلیت چرخشی نداشته و باید با تغییر جهت شیلنگ، دستگاه را به همان سمت چرخاند.
  4. حجم و اندازه بیشتر: ابعاد دستگاه بیشتر است و شاید جای بیشتری از شما در ماشین و خودرو و غیره بگیرد.

دستگاه ویبره بتن برقی شاسی گردان

موتور ویبراتور برقی با شاسی گردان دقیقاً ساختاری مثل آنچه در بنزینی توضیح دادیم دارد. یعنی یک قسمت بشقابی با استفاده از یک بلبرینگ به یک ورق یک‌تکه فلزی جوش خورده است. اما یک تفاوت عمده بین شاسی گردان نوع برقی با نوع بنزینی دارد. شاسی گردان نوع بنزینی در کناره‌های خود یک دسته گلدونی داشت اما شاسی گردان این دستگاه آن دسته‌ها را هم ندارد و موتور روی همان ورق فلزی بسته شده است. برای اینکه بتوانید دستگاه را ثابت کنید یک پین برای آن در نظر گرفته شده که این امکان را به شما می‌دهد تا شاسی را فیکس کنید.

مزایای شاسی گردان برای موتور ویبراتورهای برقی عبارت‌اند از:

  1. چرخش 360 درجه: باتوجه‌به حرکت شیلنگ به جهت‌های مختلف، دهانه موتور ویبراتور نیز در محور افقی به هر جهتی می‌گردد.
  2. وزن سبک: این شاسی چیزی جز یک کفی و یک قسمت بشقابی ندارد برای همین بسیار سبک است.
  3. قیمت ارزان: در مقایسه با نوع ثابت قیمت کمتری دارد چون میزان و مقدار آهن بکار رفته در آن خیلی کم است.

برای گردان شدن شاسی از بلبرینگ استفاده می‌کنند اما برخی تولیدکنندگان تنها با استفاده از یک شفت، دو قسمت بشقابی و کفی را به هم وصل می‌کنند برای همین کیفیت چندانی ندارد. در هنگام خرید باید به این موردتوجه کنید که شاسی حتماً بلبرینگی باشد.

معایب ویبره بتن برقی شاسی گردان نیز به شرح زیر است:

  1. ایمنی بسیار پایین: هیچ نوع حفاظی روی موتور وجود ندارد و با واژگون شدن دستگاه، به موتور آسیب وارد می‌شود.
  2. دوام پایین: قسمت بشقابی تنها از یک نقطه مرکزی به هم متصل هستند، بنابراین با لرزش‌های موتور، امکان لنگ زدن دستگاه وجود دارد (و در مواردی ممکن است دستگاه واژگون شود)
  3. حمل‌ونقل سخت‌تر: هیچ‌گونه دستگیره‌ای برای این شاسی تعبیه نشده است بنابراین حمل‌ونقل و جابه‌جایی آن سخت‌تر است.
جدول بررسی مزایا و معایب
مزایای موتور ویبراتور برقی شاسی گردانمعایب موتور ویبراتور برقی شاسی ثابت
مزایامعایبمزایامعایب
چرخش 360 درجهایمنی بسیار پایینمحافظت از موتورقیمت بیشتر
وزن کمترطول عمر کمترمقاومت بالای شاسیوزن بیشتر
قابلیت فیکس شدنحمل و نقل سخت‌ترپایه‌های ضربه‌گیراندازه بزرگتر

بررسی موتور ویبراتور دیزلی شاسی ثابت

در واقع موتور ویبره بتن دیزلی تنها روی شاسی‌های ثابت کوپله می‌شوند. این بدین معنی نیست که نمی‌توان شاسی گردان برای این نوع موتور استفاده کرد اما به دلایل زیر این کار را نمی‌کنند:

  1. استفاده از شاسی گردان برای موتور ویبراتور دیزلی متداول نیست و در بازار هم چنین محصولی وجود ندارد.
  2. وزن موتورهای دیزلی سنگین است برای همین شاسی گردان مناسب چنین موتوری نیست.

بنابراین دست از انتخاب این گزینه (گزینه‌ای که در بازار هم وجود ندارد) بکشید، حتی اگر خودتان یک شاسی گردان دارید و قصد دارید روی آن موتور ویبراتور دیزلی خود را روی آن نصب کنید به این فکر کنید که ایمنی این شاسی در حالی که وزن موتورهای دیزلی بالاتر است بسیار پایین خواهد آمد. گرچه دستگاه ویبره بتن دیزلی فقط روی شاسی ثابت سوار می‌شود با این حال دو نوع شاسی ثابت برای این دستگاه داریم که عبارت‌اند از:

  • شاسی ثابت زنبه ای
  • شاسی ثابت چهارچوبی

ویبره بتن دیزلی با شاسی ثابت زنبه ای

اگر انواع سم‌پاش زنبه ای را دیده باشید، با این نوع شاسی آشنایی خواهید داشت این شاسی دارای یک کفی است که در کناره‌های آن دو عدد دستگیره هلالی شکل قرار داده شده است که به باید به‌صورت دونفره آن را جابه‌جا کرد. این شاسی طول بیشتری دارد تا تحمل وزن موتور ویبراتور دیزلی را داشته باشد.

موتور ویبراتور دیزلی با شاسی چهارچوبی

این شاسی شبیه همان شاسی‌های ثابتی است که برای مدل‌های برقی و بنزینی هم استفاده می‌شود اما تفاوت‌هایی دارد که عبارت‌اند از:

  1. قطر لوله‌های آن بیشتر است
  2. ابعاد آن بزرگ‌تر است

قیمت دستگاه ویبره بتن دیزلی از همه مدل‌ها بیشتر است چراکه هم موتورهای دیزلی قیمت بالاتری دارند و هم شاسی آن به دلیل استحکام بالاتر و حجم آهن بیشتری که در آن استفاده شده، گران‌تر هستند.

دستگاه ویبره بتن شاسی گردان بهتر است یا شاسی ثابت؟

شاید این سوال برای شما به‌عنوان مشتری این محصول پیش بیاید که باتوجه‌به توضیحات کاملی که در بالا داده شد، حالا کدام مدل بهتر است؟ آیا مدل‌های ثابت بهتر هستند یا مدل‌های گردان؟

این موضوع واقعاً به سلیقه، بودجه و نوع کار شما بستگی دارد؟ اما اگر قرار باشد ملاک‌هایی مانند مقاومت و ایمنی را در نظر بگیریم، قطعاً شاسی‌های ثابت باید انتخاب اول شما باشد. اما اگر ملاک راحتی در کار را در نظر بگیریم، ازآنجایی‌که مدل‌های شاسی گردان به‌صورت 360 درجه‌ای می‌گردند، قطعاً در هنگام ویبره کردن کار ما راحت‌تر خواهد بود چراکه دائماً مجبور نیستیم دهانه خروجی دستگاه را به سمتی که می‌خواهیم بگردانیم. باید ببینید کدام یک از این موضوعات برای شما اهمیت بیشتری دارد.

جدول مقایسه موتور ویبراتور با شاسی ثابت و گردان

برای اینکه در انتها یک چک‌لیست کامل از موضوعاتی که در تمام این متن توضیح دادیم در اختیار داشته باشید می‌توانید جدول زیر را مشاهده کنید:

موتور ویبراتور بنزینیموتور ویبراتور برقیموتور ویبراتور دیزلی
نقاط مثبت و منفیثابتگردانثابتگردانزنبه‌ایچارچوبی
محافظت از موتور××
راحتی کار×××
حمل و نقل آسان×
دوام بالا××
قیمت مناسب×××
وزن پایین×××
راحتی کار××××
مقاومت بالای شاسی××

این مطلب برایتان مفید بود ؟

به این مطلب امتیاز بدهید !

هنوز امتیازی ثبت نشده است !

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا 2

هنوز امتیازی ثبت نشده است !

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید! ارسال دیدگاه
عضویت در خبرنامه ابزارینو برای اطلاع از آخرین فروش های ویژه

    ثبت نظر جدید

    پاسخ دهید

    امتیاز شما به مقاله

    ورود | ثبت نام
    شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید
    برگشت
    کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
    کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
    ارسال مجدد کد تا دیگر
    برگشت
    رمز عبور را وارد کنید
    رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
    برگشت
    رمز عبور را وارد کنید
    رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
    برگشت
    درخواست بازیابی رمز عبور
    لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
    برگشت
    کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
    کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
    ارسال مجدد کد تا دیگر
    ایمیل بازیابی ارسال شد!
    لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
    تغییر رمز عبور
    یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
    تغییر رمز با موفقیت انجام شد
    Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
    • Image
    • SKU
    • Price
    • Weight
    • Dimensions
    • Additional information
    برای خروج، بیرون از صفحه کلیک کنید.
    مقایسه