
کفکشها نوعی از پمپ آب هستند که همانگونه که از نام آنها پیداست میتوانند آب و انواع سیالات را از کف استخر، منابع آب، چاه آب و غیره بالا بیاورد از همین رو این کفکش شناور در آب است و با تبدیل انرژی الکتریکی به نیروی مکانیکی و ایجاد نیروی گریز از مرکز، باعث افزایش انرژی جنبشی مایعاتی همچون آب و غیره خواهد شد و در نهایت آب پمپاژ میشود. از آنجایی که این محصول انواع بسیار مختلفی دارد و شما باید با توجه به نیاز و بودجه خود دست به خرید بزنید در این مطلب راهنمای خرید کفکش را به شما آموزش دادهایم. بنابراین اگر تا پایان این مطلب همراه ما باشید خودتان متخصص خرید کفکش خواهید شد.
کفکش چگونه کار میکند؟
اساس کار کفکشها، انتقال و پمپاژ آب از نقاط عمیق است، گرچه برخی این محصول را برای انتقال لجن و گِل و لای نیز توصیه میکنند اما کفکش به صورت تخصصی برای انتقال آب و سیالاتی است که فاقد لجن است. دستگاهی که به وسیله آن میتوان لجن را جابجا کرد، لجن کش نام دارد که با این دستگاه متفاوت است. به کفکش پمپ EPS گفته میشود که توربین یا پروانههای آن به صورت عمودی است. نیروی لازم برای کار این دستگاه توسط یک الکتروموتور تامین میشود و با توجه به نوع دستگاه به دو دسته تکفاز و سه فار تقسیم میشود. ما در ادامه به صورت گام به گام نکاتی که درباره انتخاب کفکش باید مد نظر قرار دهید را بیان خواهیم کرد.
گام اول- کفکش تکفاز بخریم یا سه فاز؟
کفکشها انواع مختلفی دارد که شما به هنگام خرید باید به مدل آن توجه کنید، انواع کفکشها عبارتند از:
- کف کش مجهز به قطع کن برقی (فلوتردار)
- کفکش از بغل
- کفکش از بالا
- کفکش آب خنک و روغن خنک
- کف کش سه فاز
- کفکش تکفاز
علاوه بر اینکه باید به تک تک موارد بالا توجه داشته باشید، تکفاز یا سه فاز بودن کفکش نیز بسیار مهم است. به نوع تکفاز، کفکش توان تک هم گفته میشود. کفکش های تکفاز قدرت کمتری دارند و برای کارهایی که عمق آنها چندان زیاد نیست قابل استفاده است. قیمت کفکش تکفاز از نوع سه فاز کمتر است. اما فقط قیمت مهم نیست؛ چراکه اگر جایی که میخواهید از کفکش استفاده کنید فاقد برق سه فاز باشد عملا استفاده از دستگاه کفکش سه فاز عملی نخواهد بود. معمولا از کفکشهای سه فاز برای مناطق صنعتی، کارگاهها، کارخانهجات، زمینهای کشاورزی بزرگ و مزارع و مواردی شبیه به این استفاده میکنند. پس در هنگام خرید توجه داشته باشید که کفکشی که انتخاب میکنید از چه نوعی باشد؛ تکفاز یا سه فاز؟
گام دوم- در هنگام خرید به هد یا ارتفاعی که دستگاه میتواند پمپاژ کند توجه کنید
هد پمپ به توان پمپ یا کفکش در انتقال آب به ارتفاع مشخصی را میگویند. مثلا برخی از کفکشها تا ارتفاع 15 متری میتوانند سیالات را پمپاژ کنند و برخی دیگر تا ارتفاع 50 متری. این بستگی به نوع کار شما از کفکش دارد. شما قبل از خرید کفکش باید ارتفاع عمودی که میخواید سیالات را انتقال دهید محاسبه کنید. به عنوان مثال از کف چاه آب تا سر چاه چند متر است؟
برای اندازه گیری عمق آب در انواع چاه آب یا استخرها و غیره میتوانید از دستگاهی به نام عمق سنج استفاده کنید که کار آن اندازه گیری سطح آب و عمق آب چاه است. این کار را به دو روش دستی و ماشینی میتوانید انجام دهید. دستگاه عمق سنج دستگاهی است که با داشتن یک کابل بلند، قابلیت انتقال به کف چاه را دارد؛ روی کابل شمارهها و نشانههایی مندرج است که شما با استفاده از آن میتوانید عمق چاه را اندازه گیری کنید، در روش دستی کافی است همین ریسمان مندرج را داخل چاه آب قرار دهید و متراژ آنرا اندازه گیری کنید اما در روش ماشینی، همین دستگاه دارای بوردهای الکتریکی و حسگرهایی است که میتواند عمق چاه به صورت دیجیتالی اندازهگیری کرده و نمایش دهد.
کفکشها با توجه به هد یا ارتفاعی که میتوانند پمپاژ کنند به چند مدل به شرح زیر تقسیم میشوند:
کفکش 8 متری | کفکش 10 متری | کفکش 11 متری |
کفکش 12 متری | کفکش 13 متری | کفکش 14 متری |
کفکش 15 متری | کفکش 16 متری | کفکش 18 متری |
کفکش 20 متری | کفکش 22 متری | کفکش 27 متری |
کفکش 30 متری | کفکش 34 متری | کفکش 40 متری |
کفکش 51 متری | کفکش 62 متری | کفکش 65 متری |
کفکش 70 متری | کفکش 80 متری | کفکش 100 متری |
گام سوم- به اینچ و اندازه دهانه کفکش توجه کنید
فاکتور دیگری که باید به هنگام خرید کفکش به آن توجه کنید چند اینچ بودن کفکش است. هرچه دهانه پمپ کفکش بیشتر باشد میزان دبی یا آبدهی آن بیشتر است. منظور از دبی، حجم آبی است که کفکش در یک زمان مشخص پمپاژ میکند. مثلا یک کفکش میتواند در هر ثانیه 10 لیتر جابجا کند و برخی دیگر بیشتر یا کمتر. در زیر انواع کفکش با اندازه دهانه (اینچ) مختلف را مشاهده میکنید.
- کفکش یک اینچ
- کفکش 1.4 اینچ
- کفکش 1.5 اینچ
- کفکش 2 اینچ
- کفکش 3 اینچ
گام چهارم- کفکش با پروانه استیل، چدنی یا برنجی؟
یکی از قسمتهای مهم کفکش پروانه آن است، پروانه با دریافت انرژی از الکتروموتور، میتواند انرژی جنشی آب را افزایش داده و با نیروی گریز از مرکز، آب را با فشار به بیرون پرتاب کند. پروانههایی که برای کفکشها استفاده میشود معمولا سه نوع هستند که عبارتند از:
- کفکش با پروانه استیل
- کفکش با پروانه چدنی
- کفکش با پروانه برنجی
معمولا برای کفکشهای 3 اینچ از پروانه چدنی استفاده میشود؛ چدن به خاطر سختی بالا، مقاومت بالا نسبت به سایش و همچنین قیمت تمام شده پایین برای انواع توربینها استفاده میشود با این حال پروانههای استیل یا همان فولاد ضدزنگ برای کفکش مناسبتر است. بنابراین ما توصیه میکنیم در هنگام خرید کفکش حتما محصولی خریداری کنید که پروانههای آن از جنس استیل باشد.
گام پنجم- آب بندی مناسب کفکش
از آنجایی که کفکش در آب غوطهور است و به پمپ شناور نیز مشهور است، باید از بدنههای آببندی شده برای آنها استفاده شده باشد. به همین خاطر برای آببندی کردن کفکش، بدنه دستگاه را از آلیاژ آلومینیویم میسازند، استفاده از پروانههای چدنی و استیل نیز به منظور ضدزنگ بودن آنها است. شفت اصلی نیز کاملا از فولاد کربن دار ساخته شده و تمامی اتصالات نیز فولادی است تا در تماس با آب دچار فرسایش نشوند.
گام ششم- خرید کفکش با چه قیمتی
قیمت کفکش به چند عامل بستگی دارد که عبارتند از:
- قدرت و توان کفکش
- کشور سازنده پمپ کفکش
- برند سازنده پمپ کفکش
- سه فاز یا تکفاز بودن کفکش
امروزه برندهای مختلفی از کفکشها در بازار وجود دارد که میتوان به کفکش اسپیکو، کفکش استریم، کفکش توان تک، کفکش راد پمپ، کفکش ارزانف کفکش استیل، کفکش فدک، کفکش ایران پمپ و بسیاری دیگر از برندها اشاره کرد. برای خرید بهترین کفکش میتواند جزئیات و اطلاعات کامل هرکفکش را از فروشگاه اینترنتی ابزارینو مشاهده کرده و اقدام به خرید کنید.