راهنمای گام به گام انتخاب بهترین کفکش

کفکش‌ها نوعی از پمپ آب هستند که همان گونه که از نام آن‌ها پیداست می‌توانند آب و انواع سیالات را از کف استخر، منابع آب، چاه آب و غیره بالا بیاورد از همین رو این کفکش شناور در آب است و با تبدیل انرژی الکتریکی به نیروی مکانیکی و ایجاد نیروی گریزازمرکز، باعث افزایش انرژی جنبشی مایعاتی همچون آب و غیره خواهد شد و در نهایت آب پمپاژ می‌شود. ازآنجایی‌که این محصول انواع بسیار مختلفی دارد و شما باید باتوجه‌به نیاز و بودجه خود دست به خرید بزنید در این مطلب راهنمای خرید کفکش را به شما آموزش داده‌ایم؛ بنابراین اگر تا پایان این مطلب همراه ما باشید خودتان متخصص خرید کفکش خواهید شد.

کفکش چگونه کار می‌کند؟

اساس کار کفکش‌ها، انتقال و پمپاژ آب از نقاط عمیق است، گرچه برخی این محصول را برای انتقال لجن و گل‌ولای نیز توصیه می‌کنند اما کفکش به‌صورت تخصصی برای انتقال آب و سیالاتی است که فاقد لجن است. دستگاهی که به‌وسیله آن می‌توان لجن را جابه‌جا کرد، لجن‌کش نام دارد که با این دستگاه متفاوت است. به کفکش پمپ EPS گفته می‌شود که توربین یا پروانه‌های آن به‌صورت عمودی است. نیروی لازم برای کار این دستگاه توسط یک الکتروموتور تأمین می‌شود و باتوجه‌به نوع دستگاه به دودسته تک‌فاز و سه‌فاز تقسیم می‌شود. ما در ادامه به‌صورت گام‌به‌گام نکاتی که درباره انتخاب کفکش باید مدنظر قرار دهید را بیان خواهیم کرد.

گام اول- کفکش تکفاز بخریم یا سه فاز؟

کفکش‌ها انواع مختلفی دارد که شما به هنگام خرید باید به مدل آن توجه کنید، انواع کفکش‌ها عبارت‌اند از:

  • کف کش مجهز به قطع کن برقی (فلوتردار)
  • کفکش از بغل
  • کفکش از بالا
  • کفکش آب خنک و روغن خنک
  • کف کش سه فاز
  • کفکش تکفاز

علاوه بر اینکه باید به تک‌تک موارد بالا توجه داشته باشید، تک‌فاز یا سه‌فاز بودن کفکش نیز بسیار مهم است. به نوع تک‌فاز، کفکش توان تک هم گفته می‌شود. کفکش‌های تک‌فاز قدرت کمتری دارند و برای کارهایی که عمق آنها چندان زیاد نیست قابل‌استفاده است. قیمت کفکش تک‌فاز از نوع سه‌فاز کمتر است. اما فقط قیمت مهم نیست؛ چراکه اگر جایی که می‌خواهید از کفکش استفاده کنید فاقد برق سه‌فاز باشد عملاً استفاده از دستگاه کفکش سه‌فاز عملی نخواهد بود. معمولاً از کفکش‌های سه‌فاز برای مناطق صنعتی، کارگاه‌ها، کارخانه جات، زمین‌های کشاورزی بزرگ و مزارع و مواردی شبیه به این استفاده می‌کنند. پس در هنگام خرید توجه داشته باشید که کفکشی که انتخاب می‌کنید از چه نوعی باشد؛ تک‌فاز یا سه‌فاز؟ اگر از کفکش برای کارهای کوچک و متوسط مثل استفاده برای استخرهای خانگی، چاه‌های آب داخل زمین‌های کشاورزی، پمپاژ آب از منبع آب و غیره بهره می‌برید، کفکش تک‌فاز کار شما را راه می‌اندازد، اما توصیه ما این است که قبل از خرید این محصول، نیازتان به دستگاه را به فروشنده بگویید تا وی بتواند شما را در این باره راهنمایی کند. به ولتاژ دستگاه نیز در هنگام خرید توجه کنید به‌عنوان‌مثال کفکش 12 ولت است یا 20 ولت یا مقادیری کمتر و بیشتر از این موارد.

گام دوم- در هنگام خرید به هد یا ارتفاعی که دستگاه می‌تواند پمپاژ کند توجه کنید

هد پمپ به توان پمپ یا کفکش در انتقال آب به ارتفاع مشخصی را می‌گویند. مثلاً برخی از کفکش‌ها تا ارتفاع 15 متری می‌توانند سیالات را پمپاژ کنند و برخی دیگر تا ارتفاع 50 متری. این بستگی به نوع کار شما از کفکش دارد. شما قبل از خرید کفکش باید ارتفاع عمودی که می‌خواهید سیالات را انتقال دهید محاسبه کنید. به‌عنوان‌مثال از کف چاه آب تا سر چاه چند متر است؟
برای اندازه‌گیری عمق آب در انواع چاه آب یا استخرها و غیره می‌توانید از دستگاهی به نام عمق‌سنج استفاده کنید که کار آن اندازه‌گیری سطح آب و عمق آب چاه است. این کار را به دو روش دستی و ماشینی می‌توانید انجام دهید. دستگاه عمق‌سنج دستگاهی است که با داشتن یک کابل بلند، قابلیت انتقال به کف چاه را دارد؛ روی کابل شماره‌ها و نشانه‌هایی مندرج است که شما با استفاده از آن می‌توانید عمق چاه را اندازه‌گیری کنید، در روش دستی کافی است همین ریسمان مندرج را داخل چاه آب قرار دهید و متراژ آن را اندازه‌گیری کنید اما در روش ماشینی، همین دستگاه دارای بوردهای الکتریکی و حسگرهایی است که می‌تواند عمق چاه به‌صورت دیجیتالی اندازه‌گیری کرده و نمایش دهد.
کفکش‌ها باتوجه‌به هد یا ارتفاعی که می‌توانند پمپاژ کنند به چند مدل به شرح زیر تقسیم می‌شوند:

کفکش 8 متریکفکش 10 متریکفکش 11 متری
کفکش 12 متریکفکش 13 متریکفکش 14 متری
کفکش 15 متریکفکش 16 متریکفکش 18 متری
کفکش 20 متریکفکش 22 متریکفکش 27 متری
کفکش 30 متریکفکش 34 متریکفکش 40 متری
کفکش 51 متریکفکش 62 متریکفکش 65 متری
کفکش 70 متریکفکش 80 متریکفکش 100 متری

گام سوم- به اینچ و اندازه دهانه کفکش توجه کنید

فاکتور دیگری که باید به هنگام خرید کفکش به آن توجه کنید چند اینچ بودن کفکش است. هرچه دهانه پمپ کفکش بیشتر باشد میزان دبی یا آبدهی آن بیشتر است. منظور از دبی، حجم آبی است که کفکش در یک زمان مشخص پمپاژ می‌کند. مثلاً یک کفکش می‌تواند در هر ثانیه 10 لیتر جابه‌جا کند و برخی دیگر بیشتر یا کمتر. در زیر انواع کفکش با اندازه دهانه (اینچ) مختلف را مشاهده می‌کنید.

  • کفکش یک اینچ
  • کفکش 1.4 اینچ
  • کفکش 1.5 اینچ
  • کفکش 2 اینچ
  • کفکش 3 اینچ

اکثر کفکش‌های تک‌فاز دارای دهانه‌های 1 تا 3 اینچ بوده و کفکش‌های سه‌فاز نیز دارای دهانه‌های 2 تا 6 اینچ هستند.

گام چهارم- کفکش با پروانه استیل، چدنی یا برنجی؟

یکی از قسمت‌های مهم کفکش پروانه آن است، پروانه با دریافت انرژی از الکتروموتور، می‌تواند انرژی جنشی آب را افزایش داده و با نیروی گریزازمرکز، آب را با فشار به بیرون پرتاب کند. پروانه‌هایی که برای کفکش‌ها استفاده می‌شود معمولاً سه نوع هستند که عبارت‌اند از:

  • کفکش با پروانه استیل
  • کفکش با پروانه چدنی
  • کفکش با پروانه برنجی

معمولاً برای کفکش‌های 3 اینچ از پروانه چدنی استفاده می‌شود؛ چدن به‌خاطر سختی بالا، مقاومت بالا نسبت به سایش و همچنین قیمت تمام شده پایین برای انواع توربین‌ها استفاده می‌شود بااین‌حال پروانه‌های استیل یا همان فولاد ضدزنگ برای کفکش مناسب‌تر است؛ بنابراین ما توصیه می‌کنیم در هنگام خرید کفکش حتماً محصولی خریداری کنید که پروانه‌های آن از جنس استیل باشد.

گام پنجم- آب‌بندی مناسب کفکش

ازآنجایی‌که کفکش در آب غوطه‌ور است و به پمپ شناور نیز مشهور است، باید از بدنه‌های آب‌بندی شده برای آن‌ها استفاده شده باشد. به همین خاطر برای آب‎بندی کردن کفکش، بدنه دستگاه را از آلیاژ آلومینیوم می‌سازند، استفاده از پروانه‌های چدنی و استیل نیز به‌منظور ضدزنگ بودن آن‌ها است. شفت اصلی نیز کاملاً از فولاد کربن‌دار ساخته شده و تمامی اتصالات نیز فولادی است تا در تماس با آب دچار فرسایش نشوند.

گام ششم- خرید کفکش با چه قیمتی

قیمت کفکش به چند عامل بستگی دارد که عبارت‌اند از:

  • قدرت و توان کفکش
  • کشور سازنده پمپ کفکش
  • برند سازنده پمپ کفکش
  • سه فاز یا تکفاز بودن کفکش

امروزه برندهای مختلفی از کفکش‌ها در بازار وجود دارد که می‌توان به کفکش اسپیکو، کفکش استریم، کفکش توان تک، کفکش راد پمپ، کفکش ارزانف کفکش استیل، کفکش فدک، کفکش ایران پمپ و بسیاری دیگر از برندها اشاره کرد. برای خرید بهترین کفکش می‌تواند جزئیات و اطلاعات کامل هرکفکش را از فروشگاه اینترنتی ابزارینو مشاهده کرده و اقدام به خرید کنید.

نوشته‌های مرتبط

یک پاسخ به “راهنمای گام به گام انتخاب بهترین کفکش”

  1. سلام میشود درآبهای آلوده بجای لجن کش ازکفکش داخل بشکه ویا سطل سوراخ دار استفاده کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد ارسالی را در کادر زیر وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید

No products in the cart.

برای مشاوره تماس بگیرید