
طرز کار ویبره بتن کار چندان پیچیدهای نیست؛ اما باید برخی نکات را رعایت در هنگام کار با آن رعایت کنید. موتور ویبراتور یکی از دستگاههایی است که نیروی محرکه انواع شیلنگ ویبراتورها را تأمین میکند، این موتورها که در انواع بنزینی، دیزلی و برقی موجود است، انرژی مصرفی خود را به نیروی ارتعاشی یا لرزشی با فرکانس بالا تبدیل کرده و با اتصال شیلنگ به موتور ویبراتور میتوان نیروی ارتعاشی بهدستآمده را به بتن مرطوب انتقال داده تا هوای داخل آن از بین برود. ازبینبردن هوای حبس شده داخل بتن یکی از ضرورتهای عرصه عمرانی است و بدون این کار تقریباً میتوان گفت بتن بهدستآمده، بتنی نامرغوب خواهد بود که بعد از مدتی میتوان عوارض ناشی از آن را مشاهده کرد. اگر به دنبال روش کار با موتور ویبراتور هستید جای درستی آمدهاید! چون ما قصد داریم در این مطلب به شما طرز کار ویبره بتن را آموزش دهیم پس همراه ما باشید.
نکته اول
آنچه در این مطلب میخوانید:
نحوه روشن کردن موتور ویبراتور
موتور ویبراتور مانند سایر موتورهای مکانیکی همچون کمپکتور یا ماله پروانهای با تغییر حالت چند کلید روشن میشود، برای این باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- کلید پاور را در حالت ON قرار دهید.
- حالا شیر بنزین را باز کنید.
- ساسات موتور را روی حالت باز بگذارید.
- اهرم گاز موتور ویبراتور را تا نیمه بیاورد.
- هندل را محکم در دست گرفته و کامل بکشید تا موتور روشن شود.
برای ادامه کار باید شیلنگ ویبراتور مورد نیاز کار خود را به موتور وصل کرده باشید تا بتوانید از آن استفاده کنید.
نکته دوم
نحوه اتصال شیلنگ ویبره به موتور ویبراتور
نکته بعدی در طرز کار ویبره بتن اتصال شیلنگ به موتور است. این کار نیز بهآسانی صورت میگیرد، کافی است شیلنگ ویبراتور را بهوسیله کوپلینگ مخصوص خود به فلنچ (دریچه خروجی موتور ویبراتور) متصل کنید، کوپلینگ وسیلهای فلزی است که با آن شیلنگ به موتور متصل میشود، با گردش کوپلینگ در جهت عقربههای ساعت شیلنگ به موتور متصل خواهد شد. حتماً مطمئن شوید که شیلنگ بهصورت کامل به موتور وصل شده باشد، در غیر این صورت و با روشن شدن موتور امکان آسیبدیدگی یا بریدن فنر شیلنگ وجود دارد که در صورت بریدن فنر، شیلنگ ویبراتور شما از کار میافتد و نیاز به تعمیر شیلنگ ویبراتور دارید.
با گردش کوپلینگ در جهت عقربههای ساعت شیلنگ به موتور متصل خواهد شد. حتماً مطمئن شوید که شیلنگ بهصورت کامل به موتور وصل شده باشد، در غیر این صورت و با روشن شدن موتور امکان آسیبدیدگی یا پاره شدن شیلنگ وجود دارد.
نکته سوم
نکاتی درباره نگهداری موتور ویبراتور
- قبل از هر بار استفاده از موتور ویبراتورهای بنزینی و دیزلی، روغن موتور آن را چک کنید و بعد از 10 ساعت کار آنرا تعویض کنید.
- بهتر است قبل از به پایان رسیدن بنزین یا سوخت دیزل، مخزن آن را پر کنید.
- چک کردن فیلتر هوا را فراموش نکنید.
- بازدید دورهای از شمعها باعث عملکرد بهتر موتور خواهد شد، بعد از هر 100 ساعت کار شمعها را چک و آنها را تمیز کنید، همچنین بعد از 300 ساعت کار باید شمعها را تعویض کنید.
نکته چهارم
نکاتی درباره جانمایی موتور ویبراتور در محیط کار
موتور ویبراتورها از نظر شاسی به دو نوع تقسیم میشوند:
- موتور ویبره بتن با شاسی ثابت
- موتور ویبره بتن با شاسی گردان
این دو نوع موتور ویبراتور هم از نظر قیمت و هم از نظر نوع کارکرد تفاوتهایی با هم دارند. موتور ویبراتور گردان روی شاسیهای متحرکی قرار دارند که بهصورت 360 درجه میچرخند؛ بنابراین به هر سمتی که شیلنگ ویبراتور بچرخد، دهانه خروجی موتور ویبراتور نیز بهوسیله این شاسی به همان سمت میچرخد به همین دلیل ویبراتورهای گردان آسیب کمتری به شیلنگ وارد میکنند؛ چراکه باعث کشیدگی و پارگی شیلنگ ویبراتور نخواهد شد، در عوض این شاسی به دلیل اینکه در بالای خود حفاظی ندارد، از امنیت کمتری برخوردار است. موتور ویبراتورهای شاسی ثابت، در یک چارچوب فلزی قرار دارند که حتی اگر واژگون شود، به موتور آسیبی نمیرسد، بهتر است هر دو نوع گردان و متحرک در محیط کار، داخل یک فرغون قرار داده شود تا هم مواد بتنی به آن نریزد و هم جابهجایی آن راحتتر باشد. در طرز کار موتور ویبره، حفظ و نگهداری از دستگاه اهمیت بالایی دارد بنابراین پس از هر بار استفاده نیز بهتر است دستگاه را تمیز کرده و تجهیزاتی که میتوانید با آب بشویید را تمیز کنید.
تشکر از شما بابت وقتی که گذاشتید.شما میتونید از شیلنگ های ایران کوب استفاده کنید.
تشکر از شما بابت وقتی که گذاشتید.شما میتونید از شیلنگ های ایران کوب استفاده کنید.