prc کجاست؟ یکی از سؤالات پرتکرار کاربران ابزارینو درباره کشور سازنده برخی ابزارها است. این روزها روی برخی تجهیزات بهویژه ابزارآلات عبارت made in prc نقش بسته است. خیلی از مخاطبان درباره اینکه p.r.c یا prc کجاست ابهام دارند. ماجرای تحریم و بایکوت کالاهای چینی از سوی هندیها و ترفند استفاده از prc به جای china که برای فروش، ریشه اصلی این موضوع است که به بررسی آن خواهیم پرداخت.
اگر تا انتهای این مطلب همراه ما باشید، خواهیم گفت که PRC کدام کشور است و علت این نامگذاری چیست! البته درباره کیفیت کالاهای ساخت کشور PRC نیز توضیح خواهیم داد و در انتها خواهید فهمید که prc کجاست.
prc کجاست و کدام کشور است؟
در واقع prc همان کشور چین است و کالاهایی که روی آن این حروف درج شده هیچ تفاوتی با made in china ندارد بنابراین made in prc همان made in china است.

prc مخفف کدام کشور و چه کلماتی است؟
p.r.c یا prc مخفف عبارت People Republic China است و در حقیقت میتوان گفت یک چیز مندرآوردی است تا در دنیای بازاریابی، اجناس و محصولات تولید شده قربانی عبارت چین نشود!
همانطور که میدانید چین بهعنوان تولیدکننده انواع و اقسام محصولات و کالاها در دنیا است و به عبارتی شامل این ضربالمثل معروف میشود که از شیر مرغ تا جون آدمیزاد در این کشور تولید میشود.
البته خیلی از فروشندگان در پاسخ به این سوال که prc کدام کشور است اطلاعی ندارند، هرچند میدانند این کالا ساخت چین است با این حال از معنی و مفهوم made in prc چندان اطلاعی ندارند.

تمامی کالاهای تولید شده نیز دارای کیفیتهای مختلفی از خیلی بد تا خیلی خوب و درجه یک هستند و این به کشور سفارشدهنده محصولات چینی بازمیگردد که کدام جنس با کدام کیفیت را انتخاب و برای واردکردن به کشور اقدام کنند.
متأسفانه به دلیل خیلی از مسائل محصولات وارداتی از چین به ایران کیفیتهای درجه 3 یا در نهایت درجه 2 دارند و کمتر محصولات مرغوب از این کشور به ایران وارد میشود.
ماجرای بایکوت کالاهای چینی و ترفند درج made in prc
ضرب المثل تا نگویند چیزکی، مردم نگویند چیزها را شنیدهاید. اصل و ریشه ماجرای درج prc روی کالاهای چینی، بحث بایکوت این کالاهای از سوی هندیها بوده است.
به دلیل اختلافات مرزی بین چین و هند از سالها قبل، جنبشی در هند به راه افتاد تا کالاهای چینی را بایکوت کنند، این موضوع به حدی بود که بسیاری از خرده فروشان هند اعلام کردند که متقاعد کردن مشتریانشان برای خرید کالاهای چینی بسیار سخت شده است.

به عنوان مثال سایت qz.com در مطلبی تحت همین عنوان به نقل از یک خرده فروش هندی به نام رنجیت سودی 40 ساله که صاحب یک فروشگاه لوازم الکترونیکی در دهلی نو است مینویسد:
اگر مشتریانش از من بپرسند PRC یعنی چه، به آنها می گویم؛ اما چندین نفر دیگر را میشناسم که از ناآگاهی مشتری سوء استفاده میکنند و به مشتریان میگویند که PRC کشور کوچکی در اروپا است!
به نقل از یک فروشنده هندی
حتی برخی از فروشگاههای اینترنتی معتبر مثل آمازون که شهره عام و خاص است نیز محصولاتی با عنوان made in prc در فروشگاه خود دارد با این حال به دلیل سیاست الزام آور درج کشور مبدا در فروشگاه های خرده فروشی، عملا این ترفند غیر کارآمد است.
یک فروشنده هندی دیگر به نام «داکشی» که ابزارها و تجهیزات کشاورزی به فروش میرساند میگوید:
ما در فروشگاه خود انواع موتور پمپ آب به فروش میرسانیم؛ اما بعد از بایکوت، مردم نسبت به کالاهای چینی [حتی با وجود درج prc به جای چین] حساس شدهاند هر چند اجناسی که ما داریم همه کیفیت خوبی دارند با این حال فروش مدلهای چینی سخت شده است.
به نقل از یک فروشنده هندی تجهیزات کشاورزی
made in prc و حقایقی که شاید ندانید!
اما این موضوع فقط شامل هند و بایکوت کالاهای چینی نیست، بلکه یک اثر روانی هم در پی دارد، در واقع به دلیل تولید کالای بیکیفیت، امروزه بسیاری از مشتریان با دیدن عبارت made in china روی ابزارها و محصولات مختلف، بهنوعی به بیکیفیت بودن این محصولات پی میبرند.
در واقع این کالاهای بیکیفیت یک اثر روانی روی مخاطبان گذاشته که جنس چینی مساوی جنس بیکیفیت است که در اصل قاعده درستی است.
به عنوان مثال اگر یک پمپ آب چینی و یک پمپ آب خانگی آلمانی باشد شما بهعنوان خریدار کدام یک را باکیفیت و مرغوب میدانید؟!

به همین دلیل بنابهدرخواست سفارش دهندگان از کشورهای مختلف، چین برخی محصولات خود را بهجای made in china با عنوان made in P.R.C به بازار عرضه میکنند.
مارک prc فقط مختص کالاهای چینی است؟
مارک prc در کل متعلق به کالاهای چینی است، البته برخی کالاهای ساخت کشورهای دیگر شرق آسیا نیز وجود دارند که روی آنها نیز پی ار سی درج شده است، مثل کالاهای ساخت مالزی و سنگاپور، بااینحال این کالاها هم در چین ساخته میشوند و به همین خاطر در روی آنها مارک prc خورده است.
در ایران نیز ابزارها و کالاهای مختلفی وجود دارد که چند سالی است با همین عنوان به فروش میرسند که در واقع همان چین است و هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد. بهاینترتیب بسیاری از کالاهای چینی با همین عنوان به فروش میرسند.
متاسفانه برخی فروشندگان که اصلا نمی دانند prc کدام کشور است، از طرفی برخی هم هستند که می دانند p.r.c کجاست اما از اینکه بگویند کالا چینی است خودداری می کنند تا جنس خودشان را به فروش برسانند.
متأسفانه برخی فروشندگان سودجو نیز در این میان بهجای کمک و راهنمایی مشتریان تنها به فکر سود بیشتر هستند و چینی بودن این محصولات را کتمان میکنند درحالیکه در بازار ایران به جز اجناس چینی، چیز دیگری وجود ندارد!
محصولات میدین prc بخریم یا نه؟
ما توصیه میکنیم که از فروشندگان، کالاهای مرغوب بخواهید؛ مثلاً بهجای اینکه بگویید جنس آلمانی میخواهم بگویید «جنس چینی خوب چی دارید!» قطعاً این موضوع هم به شما و هم به فروشنده کمک میکند که در یک فضای صادقانه محصولاتی بخرید که حداقل از اصالت آنها اطمینان دارید.
درود...بسیار عالی و قشنگ توضیح دادید.اینکه کلمات رو عیناً حجا کردید و حروف اوله هر کلمه را بصورت اختصار و استاندارد زبان انگلیسی بیان فرمودید،و نیز توضیحات مبسوط و بسیار جامع و کاملتان،خیلی به خوانندگان مقاله کمک میکند تا مطلب را عمیقا درک کرده و بذهن خود بسپارند...تشکر بسیار 🙏🙏🌹🌹
بسیار جامع،کامل و علمی و منطقی بود...بسیار سودمند و کامل بود.تشکر
آیا چرخ خیاطی ساخت چین با برند medinpleps ساخت چین (zoroshi) با برند چرخ خیاطی پروانه متفاوت است