
قبل از نحوه کار با کمپکتور بد نیست بدانید، کمپکتور دستگاهی برای کوبش خاک و سطح زمین است، با این کار خاک فشرده شده و آماده انجام عملیاتهای دیگر خواهد بود. با استفاده از کمپکتور میتوانید خاک را کوبیده تا در هنگام بتنریزی یا زیر سازی، بتن دچار ترک خوردگی و شکست نشود. این دستگاه با ایجاد ضرباتی با تناژ بالا باعث کوبش خاک خواهد شد، کمترین تناژ یک کمپکتور حداقل 1.5 تن در هر ضربه است، بنابراین برای کار با این دستگاه شما باید تجربه داشته یا اگر تاکنون با آن کار نکردید، نحوه کار با کمپکتور را یاد بگیرید، هدف ما نیز از انتشار این مطلب آموزش کاربرد کمپکتور است.
آموزش روشن کردن دستگاه در نحوه کار با کمپکتور
نحوه روشن کردن کمپکتور بسیار ساده است، کافی است چند کلید را تنظیم کرده و با کشیدن هندل دستگاه را روشن کنید، برای این کار ابتدا کلید قرمز رنگ کوچکی که روی موتور وجود دارد را در حالت روشن قرار دهید، سپس شیر بنزین را باز کنید، روی کمپکتور کلیدی وجود دارد که میتوانید به وسیله آن حالت کُند و تند را تنظیم کنید، بعد از این کار باید ساسات را کشیده و حالا سیم هندل را بکشید، بلافاصله بعد از کشیدن هندل دستگاه روشن شده و شروع به حرکت میکند. حالا کافی است اپراتور پشت دستگاه قرار گرفته و دستگیره گاز را تنظیم کند، هرچه این دستگیره را به سمت جلو حرکت دهید سرعت دستگاه و همچنین کوبش آن بیشتر خواهد شد. در ادامه به صورت گام به گام مراحلی که باید در نحوه کار با کمپکتور طی کنید را بیان کردهایم:
گام 1:
گیج روغن و مخزن سوخت را پر کنید
برای هر بار استفاده از کمپکتور خاک ابتدا گیج روغن و مخزن سوخت آنرا چک کنید تا پر باشد. هنگام سوخت گیری مراقب باشید آب وارد باک بنزین نشود؛ چراکه این کار باعث آسیب به باک و کاربراتور خواهد شد.
گام 2:
روغن لنگ را پر کنید
همچنین قبل از استفاده و روشن کردن کمپکتور خاک به وسیله درپوشی که روی کمپکتور قرار دارد لنگ و روغن آنرا چک کنید، اگر دستگاه را روشن کنید در حالی که لنگ، روغن نداشته باشد، کمپکتور دچار خسارت شده و در واقع قسمتهایی از دستگاه را دچار آسیب جدی میکند.
گام 3:
اطمینان از سالم بودن لاستیکهای ضربه گیر
چهار عدد لاستیگ ضربه گیر بین قسمت پایههای صفحه کمپکت و صفحه زیر موتور وجود دارد که به لاستیکهای ضربه گیر معروف است، کار آنها کاستن از میزان ضرباتی است که به موتور وارد میشود. اگر این لاسیتکها پاره شده باشد دستگاه شما آسیب خواهد دید.
بیشتر بخوانید: مزایای استفاده از کمپکتور چیست؟
گام 4:
نحوه روشن کردن موتور کمپکتور صفحهای
برای روشن کردن موتور ابتدا باید کلید پاور را روشن کنید، سپس شیر بنزین و ساسات را باز کنید، اهرم گاز را تا نیمه کشیده و هندل را بکشید تا موتور دستگاه روشن شود، اگر دیدید موتور حالت خفگی داشته و پت پت میکند باید ساسات را ببنیدید.
گام 5:
کمپکتور را حرکت دهید
برای کار با کمپکتور خاک باید مراحل زیر را طی کنید:
- برای کوبش زمین یا منطقه مورد نظر، کمپکتور را در گوشه محوطه قرار دهید و شروع به حرکت به سمت جلو کنید، البته کمپکتور خود به خود به سمت جلو حرکت میکند، هر کمپکتوری با توجه به ویژگیهای خود در دقیقه، متراژی را طی میکند که معمولا بین 20 الی 30 متر است.
- برای فشرده سازی خاک، شما باید به صورت شطرنجی حرکت کنید، یک بار کل مسیر را در طول حرکت کنید حالا دوباره به نقطه اول باز گشته و اینبار در عرض حرکت کنید، دقیقا فکر کنید میخواهید پارچه ببافید، همانگونه که هرپارچه نیاز به تاروپود دارد، به همان شکل باید زمین را بکوبید.
بعد از اینکه کار شما با دستگاه به پایان رسید کافی است دکمه پاور را در حالت خاموش قرار دهید و شیر بنزین را ببندید.
مقاله مرتبط: همه نکات مهمی که باید قبل از خرید کمپکتور صفحهای بدانید
نحوه حرکت دادن دستگاه در کاربرد کمپکتور
در کاربرد کمپکتور باید قبل از اینکه سطح مد نظر را بکوبید، آن را با آب خیس کنید و بگذارید آب کاملا به داخل خاک یا زمینی که میخواهید آن را بکوبید نفوذ کند، توجه داشته باشید به هیچ عنوان از کمپکتور برای کوبش زمینی که آب روی سطح آن است استفاده نکنید؛ چراکه این کار منجر به عدم کارایی دستگاه خواهد شد و سطح مورد نظر شما نیز کوبیده نخواهد شد. در هنگام کار با کمپکتور بهتر است یکبار در طول، عملیات کوبش را انجام دهید و بار دیگر در عرض این کار را تکرار کنید، چیزی شبیه تاروپود زمانی که یک پارچه بافته میشود؛ این کار را چند بار تکرار کنید، اگر احساس کردید منطقهای از خاک خوب کوبیده نشده، گاز را بیشتر کنید تا کوبش دستگاه بیشتر شود.
مقاله مرتبط : چگونه یک دستگاه کمپکتور خوب بخریم؟
چگونه دستگاه را خاموش کنیم؟
پس از پایان کار، کافی است همان کلید قرمز رنگ کوچک را از حالت روشن به حالت خاموش تغییر دهید و شیر بنزین را ببنید. توجه داشته باشید زمانی که کاری با دستگاه ندارید، از روشن گذاشتن آن خودداری کنید.
منابعی برای مطالعه بیشتر: