هدف ما از نگارش این مطلب آموزش استفاده از شیلنگ ویبراتور با دریلهای معمولی یا به نوعی تبدیل دریل به ویبره یا ساخت ویبراتور در منزل است. حتما میپرسید مگر چنین چیزی ممکن است؟ بله با برخی تجهیزات دم دستی و یک دریل میتوان این کار را انجام داد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
لوازم مورد نیاز برای تبدیل دریل به ویبره
اگر حالوحوصله تبدیل کردن دریل به ویبره را ندارید، بهتر است یک مدل آماده و باکیفیت ویبره دریلی خریداری کنید، چون به هرحال ساخت چنین دستگاهی هم وقت گیر است و هم مشکلاتی در پی خواهد داشت.
ولی اگر دوست داشتید میتوانید هر نوع دریل معمولی که با آن دیوار، چوب، سنگ، آهن و غیره را سوراخ میکنید را جایگزین دستگاه دریلی خود کنید؛ اما نیاز است تا ابتدا لوازمی را برای ساخت ویبراتور در منزل تهیه کنید:
- یک رینگ فلزی که پهنای آن 2 سانت باشد و قطر آن بهاندازه قطر سه نظام دریل شما باشد
- سه عدد پیچومهره سرشش نمره 16 (3 عدد پیچ و 3 عدد مهره)
- یک شفت (شفتی که قطر آن و تعداد زاویههای آن متناسب با فنر شیلنگ ویبراتور باشد.)
- یک عدد پیچ خروسی
- دو عدد آهن به طول 8 سانت و عرض 3 سانت
- دو عدد آهن به طول 15 سانت
- دستگاه جوش
- دستگاه برش
- اسپری رنگ
مراحل 6 گانه تبدیل دریل به ویبره
بهوسیله لوازمی که در بالا گفتیم باید یک گیره بسازید، این گیره چیزی شبیه آتل است که باعث میشود بتوانید دریل را به شیلنگ متصل کنید، در زیر مراحل ساخت این گیره جهت تبدیل دریل به ویبره بیان شده است:
1- برش رینگ فلزی
یک قسمت این رینگ را بهوسیله سنگ برش، ببرید، در واقع شما فقط و فقط یک برش روی رینگ باید ایجاد کنید، بهاینترتیب شما یک بست درست کردهاید. (تصویر شماره 1)
2- پیچ و مهر سرشش نمره 16 را روی رینگ جوش دهید
پیچ را روی یک لبه رینگ بریده شده و مهره را روی لبه دیگر رینگ قرار داده و آنها جوش دهید. حالا مهره خروسی را روی پیچ ببندید، بهگونهای که بتوانید بست را شل یا سفت کنید. رینگ را دور سه نظام دریل انداخته و پیچ خروسی را کاملاً سفت کنید. (تصویر شماره 2)
3- بستن دو عدد آهن 8 سانت
دو عدد آهن 8 سانتی که گفته بودیم را با استفاده از چکش یا هر وسیله دیگری از وسط مقداری انحنا دهید بهگونهای که آهن هلالی شکل شود. میزان انحنا باید بهاندازهای باشد که وقتی دو عدد آهن را رویهم گذاشتیم شبیه یک عدد بادام شود.
روی دو لبه هر قطعه، با دریل یک جای پیچ ایجاد کنید، حالا این دو قطعه آهن را روی سرشیلنگی گذاشته و با استفاده از پیچومهره آنها را به هم ببندید بهگونهای که کاملاً دور سرشیلنگی محکم شود. از این به بعد این قطعه را آهن بادامی میگوییم تا متوجه منظور ما شوید. (تصویر شماره 3)
4- شفت را داخل فنر شیلنگ و سه نظام دریل قرار دهید
یک سر شفت 5 زاویه را داخل سه نظام دریل قرار داده و سر دیگر آن را داخل فنر شیلنگ قرار دهید. (تصویر شماره 4)
5- دو اهرم 15 سانتی را روی رینگ و آهن بادامی جوش دهید
حالا نوبت آن است که دو عدد اهرم یا قطعه آهن 15 سانتیمتر را در دو طرف رینگ و آهن بادامی جوش دهید، این دو قطعه آهن باید دقیقاً دو طرف رینگ و آهن بادامی و روبروی هم باشند. (تصویر شماره 5)
6- رنگ آمیزی گیره
بعد از اینکه تمام موارد بالا را انجام دادید در واقع کار شما به پایان رسیده است، حالا میتوانید با استفاده از اسپری رنگ آن را رنگآمیزی کنید تا جلوه بهتری داشته باشد.
دستگاه شما آماده است و میتوانید با روشنکردن دریل، اقدام به ویبره کردن بتن کنید. (تصویر شماره 6)
توصیهای درباره تبدیل دریل به ویبره
دریلها توانهای مختلفی دارند، دور موتور آنها نیز متفاوت است، طبیعتاً استفاده از هر ابزار استانداردی باید اولویت داشته باشد، یک دستگاه دریلی آماده توان و گردشی دارد که میتواند بهراحتی فنر داخل شیلنگ را به گردش درآورده و کیفیت بهتری از ویبره بتن را ارائه دهد اما دریلهای معمولی این قابلیت را ندارد و ممکن است به دریل یا حتی شیلنگ ویبراتور شما آسیب وارد کند. با این حال میتوانید در مواقع ضروری از این ترفند استفاده کرده و کار خود را راه بیندازید.