خرید یک بالابر ساختمانی با وجود انواع مختلفی که از این محصول در بازار موجود است کمی مشکل به نظر میرسد؛ اما با مطالعه و تحقیق درباره هر یک از مدلهای این بالابر و امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهد، میتوان انتخاب خوبی داشت.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- 1 بالابر ساختمانی چیست؟
- 2 گام اول: بالابر ساختمانی چند کیلویی نیاز دارید؟
- 3 گام دوم: توجه به تکفاز یا سهفاز بودن بالابر ساختمانی
- 4 گام سوم: توجه به استحکام فریم یا شاسی بالابر ساختمانی
- 5 گام چهارم- بالابر ساختمانی چه موتور یا دینامی باید داشته باشد؟
- 6 گام پنجم: انتخاب گیربکس مناسب برای بالابر ساختمانی
- 7 گام ششم: توجه به کیفیت ساخت باکت بالابر ساختمانی
- 8 گام هفتم: توجه به سیم بکسل بالابر ساختمانی
- 9 گام هشتم: کلید بالابر ساختمانی سیمدار یا بیسیم؟
بالابر ساختمانی چیست؟
بالابر ساختمانی همان گونه که از نام آن پیداست وسیلهای برای جابهجایی وسایل، تجهیزات و مصالح ساختمانی در صنعت ساختوساز است. این محصول انواع مختلفی دارد که باتوجهبه میزان وزنی که میتواند جابهجا کند دستهبندی میشود. این دستهبندی شامل موارد زیر میشود:
- بالابرهای ساختمانی 350 (250) کیلوگرمی (تکفاز)
- بالابرهای ساختمانی 500 کیلوگرمی (سهفاز)
- بالابرهای ساختمانی 750 کیلوگرمی (سهفاز)
- بالابرهای ساختمانی یک تنی یا هزار کیلوگرمی (سهفاز)
برای اینکه بدانیم چه بالابری مناسب کار ما خواهد بود، شناخت و مقایسه مدلهای ذکر شده بسیار مناسب است؛ ضمن اینکه باید در هنگام خرید به قطعات اصلی این محصول که شامل گیربکس، پایه و ریل، قرقره یا وینچ، الکتروموتور، سیم بکسل و جعبه بالابر میشود نیز توجه کرد.
در میان انواع بالابرهای ساختمانی، نوع 350 کیلویی آن از فروش بیشتری در ایران برخوردار است و ازآنجاییکه قیمت پایینتری دارد، مشتریان بیشتری آن را خریداری میکنند؛ ما برای شما هشت گام خرید یک بالابر ساختمانی را گفتهایم تا بتوانید باتوجهبه نیاز خود بهترین انتخاب را داشته باشید؛ اگر با ما تا پایان این مطلب همراه باشید، میتوانید یک بالابر ساختمانی باکیفیت و مقرونبهصرفه خریداری کنید.
گام اول: بالابر ساختمانی چند کیلویی نیاز دارید؟
نخستین گام خرید یک بالابر ساختمانی این است که بدانید چه حجمی از بار را بهوسیله بالابر میخواهید جابهجا کنید؟ به همین منظور بالابرها در چهار دسته جای میگیرند که عبارتاند از:
- بالابر ساختمانی 350 کیلویی
- بالابر ساختمانی 500 کیلویی
- بالابر ساختمانی 750 کیلویی
- بالابر ساختمانی 1000 کیلویی یا یک تنی
گام دوم: توجه به تکفاز یا سهفاز بودن بالابر ساختمانی
بالابرهای ساختمانی 350 کیلویی (250 کیلویی) دارای الکتروموتوری است که با برق تکفاز کار میکند؛ اما سایر مدلها حتماً با برق سهفاز کار میکنند بنابراین اگر در فضایی که کار میکنید برق سهفاز وجود ندارد باید از مدلهای 350 کیلویی تکفاز استفاده کنید.
گام سوم: توجه به استحکام فریم یا شاسی بالابر ساختمانی
یکی از مهمترین قطعات بالابر ساختمانی که ارتباط مستقیمی با امنیت کارگران و محیط کار دارد، چارچوب، فریم یا شاسی بالابر ساختمانی است که در هنگام خرید باید به کیفیت و ضخامت لولهها و همچنین جوشهای آن توجه کنید. از خرید بالابرهای نمره پایین برای آنها استفاده شده جدا خودداری کنید.
گام چهارم- بالابر ساختمانی چه موتور یا دینامی باید داشته باشد؟
برای بالابرهای 350 کیلویی یا بالابرهای ساختمانی تکفاز، دینام یا الکتروموتور 3 اسب بخار 1400 دور بسته میشود؛ اما هنگام خرید باید به دو نکته درباره این موتورها دقت کنید:
- سیمپیچی دینام: سیمپیچی حتماً باید از جنس مس باشد، متأسفانه تولیدکنندگانی هستند که محصولات بیکیفیتی تولید میکنند تا قیمت آن کاهش یابد تا بدینوسیله نظر مشتریان را به خود جلب کنند، برای این کار برخی تولیدکنندگان از سیمپیچی آلومینیومی استفاده میکنند که کیفیت و قدرت موتور را کاهش میدهد.
- توان موتور: موتور حتماً باید 3 اسب بخار باشد. برخی فروشندگان موتورهای 2 اسب بخار را با پلاک 3 اسب به فروش میرسانند که باید به این نکته در هنگام خرید توجه کنید.
برای تشخیص موتور 2 اسب از 3 اسب بهترین کار استفاده از افراد متخصص است، ضمن اینکه موتورهای 3 اسب، حجم بزرگتری نسبت به 2 اسب دارند.
کشورهای سازنده موتور بالابرهای ساختمانی چین و ایران هستند علاوه بر این، برخی برندهای دیگر نیز وجود دارد مثل موتور الکو یوگسلاوی (هرچند دیگر کشوری به اسم یوگسلاوی وجود ندارد اما به دلیل سابقه تاریخی، همچنان به این موتور، الکو یوگسلاوی گفته میشود.)
گام پنجم: انتخاب گیربکس مناسب برای بالابر ساختمانی
تمام بالابرهای ساختمانی قطعهای به نام گیربکس دارند که انرژی و سرعت موتور را به انرژی مکانیکی قدرتمند تبدیل میکند. گیربکسها چیزی به نام نسبت تبدیل دارند که برای گیربکس بالابر ساختمانی 350 کیلویی نسبت تبدیل 1 به 48 است، یعنی با هر 48 بار گردش موتور، یکبار گیربکس میچرخد و هر چه این اعداد فاصله بیشتری از هم داشته باشند قدرت گیربکس بیشتر خواهد بود. معمولاً برای بالابر ساختمانی تکفاز گیربکس VF86 بسته میشود.
گام ششم: توجه به کیفیت ساخت باکت بالابر ساختمانی
باکت به قسمتی از بالابر ساختمانی گفته میشود که بار در آن قرار میگیرد، در هنگام خرید باید به ضخامت ورق باکت توجه کنید، معمولاً باکتها دو نوع دارند
- باکت بالابر با ورق 1.5 میلیمتری
- باکت بالابر با ورق 2 میلیمتری
گام هفتم: توجه به سیم بکسل بالابر ساختمانی
سه نوع سیم بکسل برای بالابر ساختمانی وجود دارد:
- سیم بکسل معمولی: برای بیشتر بالابرها از این سیم استفاده میکنند.
- سیم بکسل ریزبافت: بافت سیمها ریزتر بوده و کیفیت بهتری دارد.
- سیم بکسل نتاب: پیچوتاب نمیخورد و مشکلات سیمبکسلهای معمولی را ندارد.
گام هشتم: کلید بالابر ساختمانی سیمدار یا بیسیم؟
کلید بالابر ساختمانی نیز دو نوع سیمدار و بیسیم دارد که هرکدام مزایا و معایب خود را دارد. مزیت کلیدهای بیسیم، راحتی در استفاده از آنها است که نیازی به حضور کنار دستگاه نیست، اما قطعووصلی داشته و زودتر خراب میشود اما کلیدهای بالابر ساختمانی سیمدار دوام بیشتری داشته بااینحال برای خاموش و روشنکردن و تغییر جهت موتور باید یک نفر همیشه کنار دستگاه باشد.
اگر با خواندن این مطلب همچنان شبهه یا سوالی درباره خرید بالابر ساختمانی دارید میتوانید با همکاران ما در فروشگاه اینترنتی ابزارینو تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.