
چکش تخریب ابزار قدرتمندی برای تخریب سازههای سخت و مقاوم از جمله بتن است. از این دستگاه برای تخریب هرآنچه شما فکر کنید میتوان استفاده کرد از دیوار بتنی گرفته تا سازههای چوبی، برای تخریب پله، دور پنجره، زمین بتنی و غیره نیز این دستگاه به کار میآید. ابزاری که در گذشته به جای انواع چکش تخریب یا هیلتی استفاده میشد و البته همچنان نیز مورد استفاده قرار میگیرد، پُتک بود که کار با آن بسیار سخت و طاقت فرسا بوده و قطعا کار شما به تمیزی کاری که با یک چکش تخریب انجام میدهید نخواهد بود؛ چکش تخریب با داشتن قلم یا مته در انواع مختلف به بهترین نحو دقیقا همانجایی که میخواهید را تخریب میکند اما ضربات پُتک دور و اطراف محل شما را نیز دچار آسیب میکند. تقریبا میتوان گفت چکش تخریب مورد استفاده خیلی از افراد قرار میگیرد حتی کسانی که کار زیادی نیز با تخریب ندارند میتوانند یک مدل از این دستگاه که حجم چندانی نیز ندارد را تهیه کنند. حالا اگر میخواهید یک چکش تخریب مناسب خریداری کنید باید اطلاعاتی درباره آن کسب کنید، بنابراین ما یک راهنمای خرید چکش تخریب برای شما تهیه کردیم تا با خواندن آن به راحتی بتوانید متناسب با کار خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
چکش تخریب چیست؟
چکش تخریب وسیلهای شبیه دریل است با این تفاوت که ابعاد و وزن بیشتری دارد و مکانیسم گردشی آن نیز متفاوت است به گونهای که با ایجاد ضربات بسیار محکم باعث تخریب بافت انواع متریالهایی مانند بتن، سیمان، آجر، سرامیک، چوب، گچ و غیره میشود. در هر پروژهای که نیاز به تخریب در ابعاد کوچک داشته باشید میتوانید از این دستگاه بهره ببرید؛ این دستگاه انواع مختلفی دارد که به صورت کلی به شرح زیر تقسیم بندی میشود:
- چکش تخریب برقی
- چکش تخریب بادی یا پنوماتیک
- چکش تخریب هیدرولیکی
خیلی از خوانندگان این سوال را مطرح میکنند که آیا چکش تخریب همان بتنکن است؟ در پاسخ باید بگوییم این دو دستگاه با هم تفاوت داشته اما به لحاظ ظاهری شبیه هم هستند؛ عمده تفاوت آنها در مکانیسم گردشی آنها است.
مهمترین نکات به هنگام خرید چکش تخریب
برای خرید هر دستگاهی باید نکاتی را بدانید تا هم در هزینه شما صرفه جویی شده و هم با دانستن نکات اصلی و رفتن سراغ محصول مورد نیاز در وقت خود صرفه جویی کنید. بنابراین در ادامه، مرحله به مرحله شما را با خرید یک دستگاه چکش تخریب آشنا خواهیم کرد.
مرحله 1- انتخاب نوع قلم یا مته چکش تخریب
برای چکش تخریبها عموما از مته بیت SDS استفاده میکنند که به شما اجازه میدهند بدون نیاز به اینکه آنرا در چکش چفت کنید به راحتی از آن استفاده کنید بدون آنکه مته بلغزد! بسیاری از تولیدکنندگان این محصول مانند بوش، ماکیتا و هیلتی چکشهای خود در کلاس سنگین وزن را در این مدل عرضه میکنند.
انواع مته چکش تخریب
نام مته |
ویژگیها و موارد استفاده |
مته نوک تخت |
از این مته برای تخریب لبهها استفاده میشود و مانند مغار عمل میکند، برای تخریب دیوار، کف غیربتنی، دیوار آجری و سرامیک بسیار مناسب است. |
مته میخی یا نوک تیز |
از مته برای تخریب کفهای بتنی که نیاز به عمق بیشتری است استفاده میکنند. |
مته بیلچهای |
نوک این مته شبیه بیل بوده و برای تخریب دیوارها و کفهای بتنی مناسب است. |
مته flex |
این مته نوکی مانند کارتک داشته و پهن است و برای برداشتن کاشی و سرامیک مناسب است. |
مته point |
از این مته برای موارد عمومی و کارهای مختلف و عادی میتوان استفاده کرد. |
مرحله 2- توجه به نوع کار و وسعت پروژه
برای هرکاری نیاز است شما متناسب با همان کار از چکش تخریب استفاده کنید که در واقع انتخابی است بین قدرت بیشتر یا کمتر چکش تخریب. هرچه سختی متریالی که باید تخریب شود بیشتر باشد باید از چکشهایی با توان بالاتر استفاده کرد که نشانگر این توان نیز ژول است. در واقع هرچه ژول بیشتر باشد قدرت چکش تخریب نیز بیشتر خواهد بود. در واقع منظور از ژول قدرت دستگاه در هر بار ضربه است. نرخ هر ضربه براساس واحد ژول در هر دستگاه از 10 ژول تا 30 ژول متغیر است.
اگر کف یا دیوار شما بتنی است بهتر است دستگاهی انتخاب کنید که قدرت هر ضربه آن بالا باشد اما برای کارهای سبکتر مثل تخریب کاشی و سرامیک، کف یا دیوار آجری و غیره میتوان از چکش تخریب با ژول پایین بهره برد که قیمت کمتری نیز دارند.
مرحله 3- توجه به وزن چکش تخریب
یک اصل کلی در انتخاب چکش تخریب وجود دارد و آن هم اینکه هرچه قدرت دستگاه شما بیشتر باشد به همان میزان وزن دستگاه نیز سنگینتر خواهد بود. سبک یا سنگینی دستگاه نه میتواند مزیت باشد و نه عیب بلکه اگر در جای خود درست استفاده شود مزیت بوده و در غیر این صورت باید آن را به حساب اشتباه محاسباتی شما گذاشت نه دستگاه. به عنوان مثال اگر برای تخریب یک دیوار آجری میخواهید از چکش استفاده کنید؛ دستگاهی سنگین وزن و پرقدرت در واقع مانع کار شما است اما همان دستگاه برای تخریب یک کف بتنی، خودش عامل تخریب بهتر است چون وزن دستگاه نیز به تخریب کف کمک خواهد کرد.
مرحله 4- توجه به میزان لرزشهای دستگاه
از آنجایی که چکش تخریب یک دستگاه پرقدرت بوده و مکانسیم آن ایجاد لرزشها و ضربات بسیار سنگین است طبیعتا این لرزشها به اپراتور نیز وارد میآید. اما این مشکل توسط سیستمی در دستگاههای جدید تقریبا مرتفع شده است. اسم این سیستم AVR است و به سیستم کاهنده لرزش نیز معروف است؛ در این سیستم بیش از هفتاد درصد لرزشهای ایجاد شده توسط دستگاه درون خود چکش مانده و به بیرون و دستهای اپراتور منتقل نمیشود بنابراین کاربر مدت زمان بیشتری میتواند از دستگاه استفاده کند. از جمله دستگاههایی که مجهز به این سیستم هستند چکش تخریب دریلی هیلتی TE-800 AVR و TE-1000 AVR است.
مرحله 5- توجه به نوع ابزارگیر چکش تخریب
انواع چکشهای تخریب دارای سه نظامهای مختلفی هستند که به سه دسته تقسیم میشوند:
1- ابزارگیر چهار شیار
2- ابزارگیر پنج شیار
3- ابزارگیر شش ضلعی یا 6 شیار
در صورتی که چکش تخریب شما شش شیار باشد تنها متههایی به آن میخورد که به همین مدل باشد و درباره بقیه مدلها نیز همین موضوع صدق میکند. بنابراین در هنگام خرید اگر متهای از قبل دارید باید توجه کنید که مدل مته شما چیست تا متناسب با همان مته دستگاهی تهیه کنید که سه نظام یا ابزارگیر آن با مته یکی باشد.
مرحله 6- خرید چکش تخریب دارای چراغ سرویس
چکشهای جدید چراغهای هشداردهنده دارند تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری به عمل آید. به عنوان مثال برخی چکشهای تخریب مثل مدل هیلتی دارای چراغهای ال ای دی هستند که زمانی که زغال موتور در حال اتمام است نسبت به آن هشدار دهد. یا زمانی که فشار دستگاه بالا رفت و موتور آن داغ شد چراغ ال ای دی دیگر آن روشن شود.
در هنگام خرید به این موضوع توجه داشته باشید که چکشی خریداری کنید که این چراغهای آلارم دهنده را دارا باشد. البته گفتنی است این امکانات بیشتر برای چکشهای تخریب برقی طراحی میشود.
مرحله 7- انتخاب بین چکش تخریب برقی، بادی یا هیدرولیکی
بهترین و پرفروشترین انواع چکش تخریب متعلق به چکش تخریب برقی است که هم قدرت بالایی دارد و هم استفاده زیادی از آنها میتوان انجام داد. از آنجایی که این مدل چکش با برق کار میکند امکان استفاده از آن در محیطهای گوناگون فراهم است اما مدلهایی مثل چکش تخریب بادی گرچه قدرت خوبی دارند با این وجود حتما نیاز به کمپرسور باد دارند که در هرجایی موجود نیست. قدرت انواع چکش تخریب بادی براساس «بار» تعیین میشود به عنوان مثال چکش تخریب بادی پاورایر دارای 6.5 بار فشار هواست و هرچه این رقم بالاتر باشد قدرت چکش نیز بیشتر خواهد شد. اگر در محیطی کار میکنید که دسترسی به کمپرسور باد دارید، این مدل گزینه خوبی برای شما خواهد بود. نوع دیگر چکش تخریب، انواع هیدرولیکی آن است که قدرت بسیار بالایی داشته و با فشار روغن کار میکند. قیمت این چکش نیز بسیار بالاتر از سایر نمونههای مشابه خود است و برای پروژههای خیلی بزرگ که نیاز به توان تخریب زیادی است مورد استفاده قرار میگیرد بنابراین موارد مصرف آن برای افراد عادی کم است.
مرحله 8- خرید چکش تخریب از فروشگاههای معتبر
حتما به این توصیه توجه کنید که از جایی اقدام به خرید کنید که به اصالت کالاهای آن اطمینان داشته باشید. یک دستگاه چکش تخریب برقی حداقل یک میلیون تومان هزینه دارد بنابراین از خرید محصولات متفرقه پرهیز کنید تا مجبور به هزینه اضافی نباشید. یک روش ساده برای شما خرید از فروشگاههای اینترنتی است تا با ضمانت کامل محصول خود را درب منزل دریافت کنید. امروزه فروشگاههای اینترنتی بستر مطمئنی برای خرید و فروش انواع کالاها از جمله کالاهای صنعتی شده است. فروشگاه اینترنتی ابزارینو نیز به عنوان نمایندگی فروش چکش تخریب، این محصول را در انواع مختلف خود برای شما مشتریان عزیز عرضه کرده است که در صورت نیاز به مشورت بیشتر میتوانید با همکاران ما در واحد فروش تماس گرفته و سوالات خود را مطرح کنید.